10 Bekendste schoenmerken ter wereld

0
Bekendste schoenmerken ter wereld
Bekendste schoenmerken ter wereld

Bekendste schoenmerken ter wereld

je kent ze waarschijnlijk allemaal wel, zeker de merken die deze bedrijven ook produceren. Er zitten enkele verassende bij die in Nederland nog niet zo veel voet aan de grond hebben, maar wereldwijd zeker wel. Lees meer…


Lees hier ->>>. meer over mode op deze website.


Top 10 – Bekendste schoenmerken ter wereld


10. VF Corporation

VF is opgericht in 1899 en is een van ’s werelds toonaangevende kleding-, schoenen- en accessoirebedrijven. Het bedient consumenten over de hele wereld met zijn brede assortiment van kleding- en schoenenmerken, waaronder The North Face, Wrangler, Lee, Timberland en Vans. De populariteit van deze merken leverde het bedrijf veel consumenten op, wat ertoe leidde dat het outletwinkels over de hele wereld opende.


9. Burberry

Burberry is een uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig modehuis in kleding en accessoires. In de jaren 70 werd het bedrijf populair als cultmerk voor vrijetijdskleding, gevolgd door zijn populariteit bij Britse voetbalhooligans in de jaren 90 en de chavs een decennium later


6. Skechers

Skechers USA, Inc. is een Amerikaans schoenenbedrijf op het gebied van lifestyle en performance. Het is opgericht in 1992 en is nu het derde grootste merk voor atletische schoenen in de Verenigde Staten.


8. Bata

In 1905 werden al 2200 paar schoenen per dag gemaakt en werkten er 250 mensen bij Bata. Bata is vooral bekend als een modern geleid bedrijf dat in tal van plaatsen complete nederzettingen heeft gebouwd voor het personeel. In Nederland kennen we bijvoorbeeld Batadorp bij Best.


7. Fila

Fila is in 1911 opgericht door de gebroeders Fila (Ettore en Giansevero), in het stadje Biella, Italië, om kleding voor de lokale bevolking te produceren. Voordat Fila over zou gaan op sportkleding in de jaren zeventig, was het hoofdproduct ondergoed.


Top 10 – Bekendste schoenmerken ter wereld


5. Kering (Puma)

Kering is een wereldleider in kleding en accessoires. Het produceert luxe-, lifestyle- en sportmerken, waaronder Gucci, Bottega Veneta, Volcom en Puma.

Website: www.kering.com


4. ASICS

ASICS is een Japanse fabrikant van sportschoenen en -kleding en behoort tot de vijf grootste producenten van sportartikelen en -accessoires ter wereld. De naam is een acroniem van Anima Sana In Corpore Sano, wat Latijn voor een gezonde ziel in een gezond lichaam is.


3. New Balance

New Balance is een Amerikaans concern gevestigd in Boston, Massachusetts. William J. Riley richtte het bedrijf in 1906 onder de naam ‘New Balance Arch Support Company’ op.

New Balance differentieert zich van haar concurrentie doordat verschillende modellen niet in lagelonenlanden maar nog steeds in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk (voor de Europese markt) worden geproduceerd.


2. adidas

Het sportkledingmerk adidas is een van oorsprong Duits bedrijf uit Herzogenaurach. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter, Adolf (Adi) Dassler. De gebroeders Adolf en Rudolf Dassler begonnen in 1920 met het maken van schoenen in Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren.

Met de opkomst van Adolf Hitler in de jaren 1930, werden beide broers lid van de nazipartij, waarbij Rudolf de reputatie van meest fanatieke nazi kreeg. Rudolf werd later gevangengenomen, terwijl Adi achterbleef om laarzen te produceren voor de Wehrmacht. De oorlog verscherpte de verschillen tussen de broers en hun vrouwen. Rudolf werd, na zijn gevangenneming door Amerikaanse troepen, verdacht van het lidmaatschap van de SS. De informatie zou door niemand minder dan zijn broer Adi verstrekt zijn.

Rond 1948 werd de kloof tussen de broers groter. Rudolf verliet het bedrijf in 1949 om Puma te beginnen aan de andere kant van de stad (over de Aurach River), en Adolf Dassler noemde het bedrijf adidas, naar zijn bijnaam Adi Dassler.


1. Nike

Nike, Inc. is een Amerikaans concern en fabrikant van sportschoenen, sportkleding, sportuitrustingen en accessoires. Het merk verkoopt zijn producten onder andere onder de merknamen Air Jordan, Nike Air Max, Nike Golf en Team Starter. Verder behoren de merken Converse en Hurley ook tot Nike, Inc. Het logo van de onderneming, de Swoosh, is een van ’s werelds herkenbaarste en bekendste merktekens.