, , ,

Beste luchtvaartmusea ter wereld – De Top 10

Beste luchtvaartmusea ter wereld

Beste luchtvaartmusea ter wereld

Wat is het beste vliegtuigmuseum in de wereld? Natuurlijk hebben we ons eigen Aviodrome, maar er is meer te koop in de wereld. Zie hier de tien beste luchtvaartmuseums in onze wereld.


Lees hier ->>> meer over de musea in Nederland en de rest van de wereld.


Beste luchtvaartmusea ter wereld

Beste luchtvaartmusea ter wereld


Beste luchtvaartmusea ter wereld


The Smithsonian’s National Air and Space Museum

Dit museum is te vinden in Washington D.C. en heeft ’s werelds grootste en belangrijkste collectie lucht- en ruimtevaart. Het is in 1946 opgericht als het National Air Museum. Het museum opende in 1976 zijn hoofdgebouw aan de National Mall nabij L’Enfant Plaza. In 2016 kwamen er museum ongeveer 7,5 miljoen bezoekers.

Website: www.airandspace.si.edu


The Canada Aviation and Space Museum

De collectie zelf uit meer dan 130 vliegtuigen en artefacten (propellers, motoren) van zowel civiel als militair. Het is de meest uitgebreide luchtvaartcollectie in Canada en is ook één van de mooiste luchtvaartmusea ter wereld.

Tot de hoogtepunten van het museum behoren de grootste overgebleven stukken van de beroemde Avro Arrow. Er is de originele Canadarm die is gebruikt op de Endeavour-spaceshuttle en de beroemde Lancaster-bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog.

Website: www.ingeniumcanada.org/casm


Zie hier de Top 10 zwaarste ruimtevaartuigen.


Kansas Aviation Museum

Het museum beschikt over de WB-47E Stratojet, B-52D Stratofortress, KC-135 Stratotanker en een Boeing 727. Er is ook een Boeing 737-2H4, Republic F-84F Thunderstreak, Beech Starship en een Cessna T-37 te zien. Dit naast nog vele en vel andere types.

Website: www.kansasaviationmuseum.org


The Pima Air & Space Museum

Er zijn meer dan 350 historische vliegtuigen te bezichtigen, van een Wright Flyer tot een 787 Dreamliner. Dit museum van 80 hectare opende het zijn deuren voor het publiek in mei 1976. In de afgelopen veertig jaar is het museum enorm gegroeid. Het omvat het nu zes overdekte hangars voor tentoonstellingen, waarvan drie gewijd aan de Tweede Wereldoorlog.

Adres:
6000 E Valencia Rd
AZ 85756 Tucson
Verenigde Staten

Website: www.pimaair.org


The National Museum of the US Air Force

Dit museum is het officiële museum van de United States Air Force op de luchtmachtbasis Wright-Patterson. Het is te vinden 10 kilometer ten noordoosten van Dayton, Ohio. De NMUSAF is het oudste en grootste militaire luchtvaartmuseum ter wereld. We zien er meer dan 360 vliegtuigen en raketten.

Website: www.nationalmuseum.af.mil


Beste luchtvaartmusea ter wereld


The Intrepid Sea, Air & Space Museum

Het Intrepid Sea, Air & Space Museum is een museum aan boord van de USS Intrepid in de Amerikaanse stad New York. Naast het vliegdekschip zijn een aantal historische schepen te zien. Het museum ligt aan Pier 86 van de rivier de Hudson. Dit is aan het westelijke einde van de 46th Street in de wijk Hell’s Kitchen van Manhattan.

De museumcollectie toont het ruimteveer Enterprise, de Concorde, de onderzeeër USS Growler en de Lockheed A-12. De tentoongestelde Concorde vestigde een wereldsnelheidsrecord voor passagiervliegtuigen op 7 februari 1996. Het vloog van New York naar Londen in 2 uur, 52 minuten en 59 seconden. Het telt 23397 vlieguren, het meeste van alle 20 gebouwde Concordes.

Website: www.intrepidmuseum.org


Zie hier de Top 10 landen met de meeste vliegvelden 2022.


Musée Air et Espace

Dit museum is te vinden bij luchthaven Paris-Le Bourget. Het is één van ’s werelds beste luchtvaartmusea, zowel vanwege de collectie als vanwege zijn lange geschiedenis. Er zijn meer dan 400 vliegtuigen, waarvan er 150 te zien zijn. Van de allereerste vliegtuigen tot de Breguet 19 “Point d’Interrogation”, de Spitfire en Concorde.

Website: www.museeairespace.fr


San Diego Air & Space Museum

Een geweldig museum met veeel aandacht voor de Eerste Wereldoorlog. We zien onder andere Albatros D.Va, een Fokker Dr.I en Fokker E.III Eindecker. Maar ook een authentieke voorbeelden van een SPAD VII. c.1, Nieuport 28 en Sopwith Pup.

Website: www.sandiegoairandspace.org


Yorkshire Air Museum

Het museum bevindt zich op een voormalige vliegtuigbasis van de Royal Air Force. Dit vliegveld was in gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en een tijdlang de thuisbasis voor de viermotorige Handley Page Halifax. Meer dan 60 historische vliegtuigen en voertuigen waaronder een aantal replica’s zijn hier tentoongesteld.

Website: www.yorkshireairmuseum.org


Central Air Force Museum

Het Central Air Force Museum is het luchtvaartmuseum in Monino, Moscow Oblast, Rusland. Dit is één van ’s werelds grootste luchtvaartmusea en het grootste voor Sovjet-vliegtuigen. Het heeft een collectie met 173 vliegtuigen en 127 vliegtuigmotoren.

Website: http://www.monino.ru


Beste luchtvaartmusea ter wereld


Auto & Technik Museum Sinsheim

Naast de Concorde en de Russische Tupolev TU-144 kunt u vele andere iconen uit de vliegtuigindustrie deels van binnen bezichtigen. O.a legendarische passagiervliegtuigen zoals de Junkers JU-52, militaire machines zoals de Messerschmidt ME-109 of het bijzondere blusvliegtuig Canadair CL-215.

Website: www.sinsheim.technik-museum.de


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!
[doneren_met_mollie]