De beste Nederlandse voetbalteams

De beste Nederlandse voetbalteams
De beste Nederlandse voetbalteams

De beste Nederlandse voetbalteams

Nederlandse clubs hebben zowel internationaal als nationaal veel succes gehad, maar wat is nou de beste voetbalclub in Nederland?

Voetbal is enorm populair in Nederland en clubs hebben veel fans. Doordat er zoveel mensen voetbal kijken, wordt er ook veel gewed en veel boekmakers bieden prijzen voor deze clubs. Nieuwe bookmakers nemen populaire teams vaak zelfs op in aanbiedingen om meer klanten te trekken. Laten we het hebben over de beste voetbalclubs.


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Ajax

Ajax heeft 4 Europa Cups, 2 Intercontinental Cups, 1 UEFA Cup, 1 Cup Winners Cup en meer binnenlandse trofeeën dan je kunt tellen gewonnen en is daarmee de meest succesvolle club in Nederland. Ajax heeft de afgelopen jaren zeer veel gewonnen en blijft een favoriet tijdens het sluiten van weddenschappen dankzij het stabiele voetbal en de goede resultaten.


Zie hier de Top 10 duurste spelers gekocht door Ajax aller tijden.


PSV Eindhoven

PSV Eindhoven was een sportclub voor de medewerkers van elektriciteitsbedrijf Philips. PSV groeide vervolgens uit tot een van de drie beste voetbalclubs in Nederland. PSV stond op 1 juli 2019 met 37.000 punten op de 41ste plaats op de UEFA-ranglijst. Sinds de jaren 80 heeft de club meer dan de helft van alle landstitels gewonnen. De afgelopen jaren heeft de club zeer defensief gespeeld en hiermee ook goede resultaten behaald.


Zie hier de Top 25 duurste aankopen van PSV aller tijden.


Feyenoord

Feyenoord is misschien niet de meest succesvolle voetbalclub in Nederland, maar deze club heeft wel de meest gepassioneerde fans. En veel mensen vergeten dat Feyenoord al op het voetbalveld vóór Ajax de Europa Cup won in 1970 en Celtic met 2-1 versloeg in de San Siro. Feyenoord won vijftien keer het landskampioenschap, dertien keer de KNVB-beker, een keer de Europacup I, twee keer de UEFA Cup en een keer de wereldbeker.


FC Utrecht

FC Utrecht werd in 1970 opgericht als gevolg van een samenvoeging van drie Utrechtse voetbalclubs en komt het dichtst in de buurt bij de grote drie clubs die hierboven werden genoemd. Veel spelers van FC Utrecht, zoals Dirk Kuyt, stappen uiteindelijk dan ook over. FC Utrecht speelt zeer aanvallend en de resultaten zijn verschillend. Het is bij deze club altijd weer een verrassing.


AZ Alkmaar

AZ is een voetbalclub uit Alkmaar en de Zaanstreek in Noord-Holland. Het is de enige club die het kampioenschap heeft gewonnen buiten de grote 3 en ze spelen al sinds 1998 elk seizoen in de Eredivisie. Daarnaast heeft AZ zich 16 keer voor Europees voetbal gekwalificeerd en kwamen ze één keer in de finale. De club heeft de afgelopen jaren dus veel ervaring opgedaan op Europees niveau en in grote wedstrijden tegen de topteams, waardoor de kans op goede resultaten hoger is geworden.


ADO Den Haag

Den Haag staat voornamelijk bekend als de stad waar het Nederlandse parlement in is gevestigd en waar de Koninklijke familie woont. Maar ze hebben ook een voetbalclub; ADO Den Haag. De club neemt het vaak op tegen Ajax en Feyenoord. Spelers zoals Eljero Elia begonnen hun professionele carrière bij ADO Den Haag en Dmitri Boelykin werd topscorer van de club met 21 doelpunten, voordat hij naar Ajax overstapte.


Vitesse

Vitesse werd oorspronkelijk opgericht als cricket club en werd niet echt serieus genomen. In de jaren 80 werd de club gered door miljonair Karel Aalbers. Hij beloofde de club de ‘vierde’ club in Nederland te maken en maakte die belofte vervolgens ook waar. Voetballegendes zoals Rene Eijer, Nicky Hofs, Michael Jansen en Ruud Knol speelden allemaal voor Vitesse. De afgelopen paar seizoenen heeft Vitesse zich, mede dankzij een samenwerking met Chelsea, stevig in de subtop van de Nederlandse competitie gevestigd.


FC Groningen

FC Groningen komt uit de grootste stad in het noorden van Nederland en is een relatief nieuwe voetbalclub die in 1971 werd opgericht. Houtman, Roossien en Jan van Dijk speelden allemaal voor FC Groningen en hielpen deze club uit te groeien tot wat het nu is. FC Groningen heeft de afgelopen maanden bijna net zoveel gewonnen als dat ze hebben verloren en de score van deze club is dus wat achteruitgegaan.


SC Heerenveen

SC Heerenveen is een relatief nieuwe club die tot de jaren 90 nooit op topniveau had gespeeld. Sindsdien is de club echter enorm gegroeid en wonnen ze in 2000 zowel van Ajax en Feyenoord om de tweede plaats te winnen in de Eredivisie. Beroemde spelers van SC Heerenveen zijn Ruud Van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Georgios Samaras en Jon Dahl Tomasson.


De Nederlandse voetballeague is niet zo groot als je deze vergelijkt met andere wedstrijden in Europa. Maar er zijn een aantal goede teams met beroemde spelers die zowel nationaal als internationaal vele wedstrijden hebben gewonnen.