Die teuerste Torhüter aller Zeiten: Claudio Bravo in den Top 10

0
Duurste keeper aller tijden: Claudio Bravo in de top 10
Duurste keeper aller tijden: Claudio Bravo in de top 10

Die teuerste Torhüter aller Zeiten: Claudio Bravo in den Top 10

Claudio Bravo ist ein ziemlich netter Chilean Torhüter. Er ist wirklich ein, während das erste Torhüter von Barcelona gewesen. Jetzt tun sie das 33-jährige für 12 Millionen von der Hand, und er kann sein Glück bei Manchester City gehen versuchen. Dadurch erhöhte sich bei uns die Frage: Wer ist der teuerste Torhüter je. Das ist wieder der 38-jährige Buffon, der die Zielzeit zu verteidigen Juventus war. Er kam einmal von Parma für mehr als 50 Millionen. Hier unter den Top 10 der teuersten Torhüter aller Zeiten.

Duurste keeper aller tijden: Claudio Bravo in de top 10
Die teuerste Torhüter aller Zeiten: Claudio Bravo in den Top 10

Die teuerste Torhüter aller Zeiten: Claudio Bravo in den Top 10

1. Gianluigi Buffon naar Juventus voor 52,8 miljoen euro

In mei 2006 werd Buffon ervan beschuldigd illegaal gewed te hebben op wedstrijden. Ondanks zijn mogelijke betrokkenheid bij het omkoopschandaal dat woedde in de Serie A, werd hij geselecteerd voor het wereldkampioenschap voetbal 2006. Buffon zou niet gegokt hebben op eigen wedstrijden, dus hij deed in principe niets illegaals.
https://youtu.be/0pLLCyBVrQ4

2. Manuel Neuer naar Bayern München voor 30 miljoen euro

Neuer was ook de vaste doelman aan Duitse kant op het Europees kampioenschap voetbal 2012. Naast de wereldtitel in 2014 ontving Manuel Neuer ook de prijs voor beste doelman van het toernooi.

3. Francesco Toldo naar Inter Milaan voor 26,5 miljoen euro

Toldo speelde tussen 1997 en 2004 28 keer voor Italië. Tijdens Euro 2000 stond hij bij Italië op doel en stopte hij in de wedstrijd tegen Nederland een penalty.

4. David de Gea naar Manchester United voor 25 miljoen miljoen euro

De Gea verkaste in de zomer van 2011 naar Manchester United. Daar volgde hij de gestopte Edwin van der Sar op.

5. Sebastian Frey Inter Milaan voor 19 miljoen euro

De Fransman Sébastien Frey staat nu onder contract bij Genoa CFC. Eerder speelde hij voor Internazionale, AS Cannes, Hellas Verona, Parma FC en ACF Fiorentina.

6. Angelo Peruzzi naar Lazio Roma voor 17,9 miljoen euro

Bij Lazio speelde Peruzzi 192 wedstrijden. In mei 2007 liet Peruzzi weten een punt te zetten achter zijn imposante carrière. In totaal keepte Peruzzi in 478 wedstrijden.

7. Jan Oblak Atletico Madrid voor 16 miljoen euro

Oblak veroverde op zestienjarige leeftijd een basisplaats bij het Sloveense Olimpija Ljubljana.

8. Petr Cech naar Arsenal voor 14 miljoen euro

Čech begon in januari 2007 met het dragen van een helm tijdens wedstrijden, nadat hij drie maanden moest herstellen van een schedelbasisfractuur, opgelopen tijdens een botsing tegen de knie van Stephen Hunt, in een wedstrijd tegen Reading FC.

9. Hugo Lloris naar Tottenham Hotspur voor 12,6 miljoen euro

Na succesvol te zijn geweest met Frankrijk –19 stroomde Lloris door naar Jong Frankrijk. Hij maakte deel uit van de selectie die in 2005 en 2006 het Toulon Espoirs-toernooi wist te winnen.

10. Claudio Bravo naar Manchester City voor 12 miljoen euro miljoen euro

Bravo debuteerde op 11 juli 2004 tegen Paraguay als international voor het Chileense nationale team. Daarmee kwalificeerde hij zich voor het WK 2010, waar bondscoach Marcelo Bielsa hem als eerste keeper mee naartoe nam.
https://youtu.be/hrVWQOo7pV4

Geef een reactie