Gewelddadigste computergames – Een top 10 met beelden

Meest gewelddadige videospelletjes
Meest gewelddadige videospelletjes

Gewelddadigste computergames – Een top 10

Zijn ze nu wel of niet gevaarlijk voor de ontwikkeling van de jeugd? De discussie over gewelddadige videospellen zal wel nooit stoppen. Hieronder laten we de top 10 meest gewelddadige videospellen zien…


Lees hier->>> meer artikelen over games op deze website…


Gewelddadigste computergames – Een top 10


10. Soldier of Fortune


9. Carmageddon

https://youtu.be/9u0wrHPUjCE


Zie hier de Top 10 meest verslavende games 2022.


8. Bioshock


Zie hier de top 10 meest winstgevende multi media franchises 2022.


7. God of War II


Zie hier de Top 10 landen met de meeste supercomputers 2022.


6. Manhunt


5. Mortal Kombat

De serie is berucht en beroemd om zijn extreem bloederige geweld, met het meest in het oog springend de Fatalities. Aan het eind van het gevecht gaat de tegenstander niet meteen knock-out maar blijft deze nog enkele seconden wankelend staan.

In deze tijd kan een speler door een knoppencombinatie een Fatality uitvoeren: een creatieve en meestal bloederige aanval waarbij de tegenstander gedood wordt.

Varianten waren onder andere de Friendship (in plaats van een dodelijke aanval biedt de strijder zijn verslagen vijand een vriendschapsgebaar aan), Babality (de strijder verandert in een klein kind) en de Animality (de strijder verandert in een dier en verscheurt zijn tegenstander).


4. Dead Space

Het spel speelt zich af in de verre toekomst en draait om een systeemingenieur genaamd Isaac Clarke.

Zijn team dat verder bestaat uit computertechnicus Kendra Daniels en beveiligingsofficier Zach Hammond en nog enkele bemanningsleden van hun schip genaamd USG Kellion, gaan af op een noodsignaal uitgezonden door een mijnschip genaamd USG Ishimura.

Na een noodlanding van hun schip gaat het team aan boord van de Ishimura. Daar blijkt dat vrijwel de gehele bemanning is uitgemoord door buitenaardse wezens genaamd Necromorphs.

Deze Necromorphs zijn een combinatie van zowel lijken als vooralsnog levende mensen ge├»nfecteerd door een parasietachtig wezen van de Necromorphs dat de ‘Infector’ heet.

Deze Infectors pakken hun slachtoffer vast en steken hun scherpe naaldachtige tong door het hoofd van het slachtoffer en injecteren zo het virus waarna kort de slachtoffers veranderen in afgrijselijke gemuteerde hondsdolle zombies genaamd ‘Slashers’.

Deze ‘Slashers’ worden van mens naar zombie getransformeerd waarbij scherpe mesachtige botten uit de handen scheuren en de buik openscheurt waarbij kleine klauwen uitkomen.

Isaacs missie is om de bron van deze Necromorphs te onderzoeken en om een mogelijkheid te vinden om van het mijnschip af te komen.


Gewelddadigste computergames – Een top 10


3. MadWorld

MADWORLD, de eerste titel (die in het eerste kwartaal van 2009 zal worden uitgebracht), is een inventief third-person actiespel exclusief voor de Wii™.

Het spel, dat is geproduceerd door Atsushi Inaba, heeft een unieke zwart-witstijl met een ongelooflijk scherpe achtergrond, die het midden houdt tussen stripromans en 3d-werelden.


Zie hier de Top 10 populairste bordspellen 2022 in Nederland.


2. Postal 2

Postal 2 (geschreven als Postal┬▓) is een First-person shooter computerspel van spelontwikkelaar Running with Scissors. Het is het vervolg op Postal dat in 1997 verscheen en maakt gebruik van de Unreal Engine.

Tijdens het volbrengen van de taken wordt The Dude aangevallen, beroofd en zelfs ontvoerd. Hij kan tegen een groep agressieve demonstranten, terroristen, slagers, politiemensen, S.W.A.T.-leden of soldaten oplopen die hem aanvallen of meenemen.


1. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V (ook geschreven als GTA V of GTA 5) is een computerspel uit de Grand Theft Auto-serie van Rockstar Games. Het spel is ontwikkeld door Rockstar North en kwam op 17 september 2013 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Grand Theft is voor de PlayStation 4 en Xbox One op 18 november 2014 uitgekomen; de Windows-versie kwam op 14 april 2015 uit. Het spel maakt gebruik van de door Rockstar Games ontwikkelde RAGE-Engine, die ook voor Grand Theft Auto IV werd gebruikt.