Één op de tien jongeren game verslaafd

0
Één op de tien jongeren game verslaafd
Één op de tien jongeren game verslaafd

Één op de tien jongeren game verslaafd

Je bent jong, zo tussen de 12 en de 15 jaar en je verveelt je zelf de hele dag een ongeluk. En daar heeft de industrie iets op gevonden: de gamecomputer!

Het is ze gelukt om in Nederland één op tien jongeren meer dan 29 uur in de week achter de gamecomputer vast te houden. Hieronder meer over het onderzoek van het Trimbos-instituut.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Één op de tien jongeren game verslaafd

Grappig is wel dat meisjes in het betreffende onderzoek nauwelijks verslaafd aan het gamen zijn, het zijn vooral de jongens die er mee te kampen hebben.

Het onderzoek is gedaan onder 2.000 jongeren tussen de 12 en 15 jaar op Nederlandse middelbare scholen in februari 2016. Ook grappig is dat de gameverslaafde jongens ongeveer net zo lang in een week op school zitten, als ze zitten te gamen.

Dan hebben we al weer zestig uur gehad van een week, slapen ze er nog een zestig, dan houden we nog maar 6,5 uur per dag over om te eten, te drinken, te douchen, huiswerk te doen, buiten te spelen, vrienden te ontmoeten en te sporten.


Zie hier de top 100 eerst geregistreerde domeinnamen aller tijden.


Zie hier de Top 10 meest populaire podcasts ter wereld 2022.


16 uur per week gamen?

Onze jongens in die leeftijdscategorie zijn gemiddeld zo’n 16 uur per week aan gamen, zeggen ze zelf. Waarschijnlijk is dit wel meer, omdat ze dit ook zelf aangeven en inschatten. Bij meisjes stopt de teller op 4,5 uur in de week.

Één op de tien doet het gemiddeld 29 uur of meer en er zijn er zelfs die de 60 uur in de week weten te raken. Kinderen die concentratieproblemen hebben blijken eerder gevoelig voor gameverslaving.


Antwoord op de vraag: waar maken jongeren zich druk om in 2022?


Het concentratieprobleem verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze achter de gamecomputer plaatsnemen. En wat spelen we dan? Natuurlijk: Call of Duty (18+ ?!), Grand Theft (18+ !?) en FIFA 2016.

Wanneer is er nu sprake van verslaving? Nou, je gedachten zijn continu bezig met games, je kunt maar niet stoppen, als je een dag niet kan game ben je zwaar gefrustreerd en voel je je diep ongelukkig.

Heb je ouders die er een beetje op letten en afspraken met de kids maken, dan is de kans op echte gameverslaving al een stuk minder.


Zie hier de top 10 beste hostingbedrijven 2021 in Nederland.


Geef een reactie