Grootste banken ter wereld 2018 – De top 10

0
Grootste banken ter wereld 2018
Grootste banken ter wereld 2018

Bankinstellingen vormen een belangrijk onderdeel van onze wereldeconomie. Ze zijn er eeuwen ​​al eeuwen en zullen er waarschijnlijk nog heel lang zijn. Hieronder zien we de top 10 grootste banken ter wereld. De ranglijst is samengesteld op basis van gegevens van S & P Global Intelligence, dat elk jaar een rapport maakt en de 100 grootste banken ter wereld rangschikt op basis van het totale vermogen.


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website…


10. Crédit Agricole

De op één na grootste bank van Frankrijk heeft een balanstotaal van $ 2.117 miljard. Het is ook één ’s werelds meest duurzame bedrijven. Crédit Agricole is opgericht in 1894 en is ontstaan door het bieden van financiële diensten aan boeren. Het is ook ’s werelds grootste coöperatieve financiële instelling.


9. Bank of America

De Bank of America heeft een balanstotaal van $ 2.281 miljard. Met een marktwaarde van $ 325 miljard is het ’s werelds derde bank op basis van marktkapitalisatie. Het bedrijf versterkte zijn investmentbanking-tak door in 2008 Merrill Lynch over te nemen.


8. BNP Paribas

De grootste bank in Frankrijk werd opgericht in 2000 na de fusie van Banque Nationale de Paris (BNP) en Paribas. Het heeft $ 2.357 miljard aan vermogen in beheer. BNP Paris heeft meer dan 40 miljoen klanten in 75 landen over de hele wereld.


7. HSBC Holdings

HSBC, met hoofdkantoor in Londen, is de grootste bank in Europa met een balanstotaal van $ 2.521 miljard. De bank werd in 1885 opgericht als Hong Kong en Shanghai Banking Corporation in het Britse Hong Kong. HSBC heeft kantoren in meer dan 80 landen.


6. JPMorgan Chase & Co

Dit is de grootste bank in de Verenigde Staten op basis van het totale vermogen en de marktkapitalisatie. Het bedrijf heeft $ 2.533 miljard aan vermogen en de marktwaarde bedraagt ​​momenteel $ 390 miljard. De bank werd opgericht in 2000 na de fusie van JPMorgan & Co en Chase Manhattan Bank.


5. Mitsubishi UFJ Financial Group

Het Japanse financiële conglomeraat heeft $ 2.787 miljard aan vermogen. De bank werd opgericht in 2005 na de fusie van Bank of Tokyo-Mitsubishi en de UFJ Bank. Het is ook het op één na grootste bedrijf in Japan.


4. Bank of China

De top vier grootste banken op onze aarde zijn allemaal Chinees, die bekend staan ​​als de ‘Big Four’. De Bank of China heeft een balanstotaal van $ 2.991 miljard. De bank werd in 1912 opgericht als een van de officiële uitgever van de Chinese bankbiljetten. De bank is aanwezig in meer dan 27 landen en houdt zich ook bezig met verzekeringen en vermogensbeheer.


3.Agricultural Bank of China

De AgBank heeft $ 3.235 miljard aan activa onder beheer. De Agricultural Bank of China werd in 1951 opgericht na de fusie van de Cooperation Bank en de Farmers Bank of China. Ze hebben meer dan 330 miljoen klanten en 25.000 vestigingen in China. Deze gigant in staatseigendom.


2. China Construction Bank Corp

Het CCB, met het hoofdkantoor in Beijing, heeft een vermogen van $ 3.400 miljard in beheer. Tot 2013 bezat de Bank of America iets meer dan 10% van de China Construction Bank.


1. Industrial & Commercial Bank of China

China’s ICBC is de grootste bank ter wereld met een balanstotaal van $ 4.009 miljard. De bank werd opgericht in 1984 en heeft bijna een half miljoen werknemers in China. De ICBC heeft dochterondernemingen in Canada, Macau en Turkije.


Zie hier de top10 Grootste banken van België 2021.


Geef een reactie