Heetste jaar aller tijden was 2016 zeggen 500 wetenschappers

0
Heetste jaar aller tijden was 2016
Heetste jaar aller tijden was 2016

Heetste jaar aller tijden was 2016

De American Meteorological Society laat ons zien met data dat de hitterecords op aarde voor het derde opeenvolgende jaar zijn gebroken.

Heter dan 2016 hebben we het in ruim 120 jaar nog nooit gehad. Man oh man, wat zijn we de aarde toch in sneltreinvaart aan het verkloten. Lees meer over de klimaatverandering…


Lees hier->>> meer over het klimaat op deze website.


Heetste jaar aller tijden was 2016


The dominant greenhouse gases released into Earth’s atmosphere—carbon dioxide, methane, and nitrous oxide—all continued to increase and reach new record high abundances.

Uit: State of the Climate in 2016, Executive Summary, American Meteorological Society


Wat valt er eigenlijk over te zeggen. Alle records worden gebroken. Broeikasgas, het aantal extreem warme dagen, de temperatuur van de oceanen, de droogte, de hoogte van zeespiegel en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Is er nog ontkenning mogelijk? Nou niet volgens de 500 klimaatwetenschappers uit 60 landen die deze data bij elkaar hebben gebracht.


Zie hier: klimaatverandering: bomen groeien een extra maand terwijl de aarde opwarmt


De menselijke factor in klimaatverandering

Natuurlijk zou je nog kunnen volhouden dat deze verandering niet of nauwelijks door ons als mens wordt beïnvloed.

Bijzonder is alleen is dat 97% van de wetenschappers die onderzoek doen naar klimaatverandering aangeven dat de mens wel degelijk van invloed is. Toch zijn er ook voldoende mensen die de andere drie procent, de sceptici, op het schild hijsen. Wel jammer is alleen dat de sceptici niet of nauwelijks hun stelling kunnen onderbouwen.

Het blijkt dat ze er een wetenschappelijk potje van van maken. Zie bijvoorbeeld het artikel: Learning from mistakes in climate research uit 2016. Het zou volgens de klimaatsceptici allemaal één groot complot zijn, verworden tot religie, om subsidies te verkrijgen.

Maar goed, het zal onze tijd wel duren…


Bron en meer informatie: Jessica Blunden en Derek S. Arndt: State of the Climate in 2016, American Meteorological Society, augustus 2017


 

Geef een reactie