, , , , ,

In Spanje worden de meeste toeristen opgelicht

In Spanje worden de meeste toeristen opgelicht

In Spanje worden de meeste toeristen opgelicht

Als je in Spanje een beetje niet oplet kun je er vergif op innemen dat je heel snel van je portemonnee, mobiel of dat dure horloge af bent of dat je slachtoffer wordt van een vorm van oplichting. Dit valt te lezen in een onderzoek onder duizenden toeristen op de website Money.co.uk. Bij ruim 20% van de toeristen wordt er onder de Spaanse zon geprobeerd iets afhandig te maken zonder toestemming van de persoon in kwestie. Wij vinden dit een respectabel percentage! Er is dus een kans van één op de vijf dat je met minder waarde aan spullen in je hotel terugkomt. Frankrijk doet het ook niet onaardig met bijna 15%. En u weet: een gewaarschuwd mens stoot zich in het algemeen niet twee keer aan de zelfde steen.

In Spanje worden de meeste toeristen opgelicht

En waar in Spanje raken dan vele toeristen hun spulletjes kwijt? U raadt het al: op de beruchte Ramblas in Barcelona. Lekker langzaam schuifelen langs de kraampjes en weer even stilstaan bij de zoveelste straatartiest. In vijf minuten tijd zijn er natuurlijk al dozijnen mensen, jong en oud, lieflijk tegen je aan gebotst. Eerst een wat onguurder type bij de man en vervolgens een mooi jong meisje met een lieve glimlach waar je in één keer voor smelt. Hierna slaat de verliefdheid in ene om in complete paniek: waar is mijn portemonnee? Te laat… Meisje komt nooit meer terug net als je die mooi gevulde beurs met alle creditcard. Sluit maar aan in de enorme rij met andere geripte toeristen bij het eerste de beste politiebureau om aangifte te doen, het is niet anders.

De Benelux
Nederland en Luxemburg staan niet het rijtje, onze zuiderbuurtjes wel. In België zitten toch ook vele diefjes en dieveggetjes. Dat hadden wij toch niet verwacht van deze zachtaardige, beschaafde en aardige Belgen. Het blijkt maar weer: niet alles is wat het lijkt!

Waar worden de meeste toeristen opgelicht in Europa?

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie