Landen met de meeste nucleaire wapens 2020
Er zijn op dit moment negen landen die de beschikking hebben over nucleaire wapens. De laatste die erbij is gekomen is Noord-Korea. Inmiddels lijken deze laatsten ook in staat te zijn om deze kernkoppen 5.000 kilometer weg te schieten. Want het hebben van kernwapens is één, de daar krijgen waar je wilt is een vak apart. De hoeveelheid nucleaire wapens zegt daarom niet alles over de ‘nucleaire kracht’. Deze is van meer zaken afhankelijk. Lees meer…
Lees hier ->>> meer over wapens op deze website.
Top 9 – Landen met de meeste nucleaire wapens 2020
9. Noord-Korea – 15 nucleaire kernkoppen
Kim Jong-un doet zijn best, maar of het allemaal evengoed werkt is maar de vraag.
8. Israël – 80 nucleaire kernkoppen
Israël kan met haar Jericho III raket de hele Arabische wereld betrijken met nucleaire hel en verdoemeinis.
7. India – 135 nucleaire kernkoppen
India probeert nu langeafstandsraketten te maken die 12.000 kilometer kunnen overbruggen. Belangrijker is natuurlijk dat ze Pakistan kunnen treffen en vice versa.
6. Pakistan – 145 nucleaire kernkoppen
Pakistan heeft door ons Nederlanders een kernbom kunnen ontwikkelt. De atoomgeleerde, Abdul Qadir Khan deed zijn kennis over uraniumverrijking op inFysisch-Dynamisch Onderzoekslaboratorium (FDO) van Stork in Amsterdam. Hij vertrok naar Pakistan en bouwde daar mee aan de nucleaire wapens van Pakistan.
5. Verenigd Koninkrijk – 215 nucleaire kernkoppen
Het Britten hebben 120 nucleaire kernkoppen die inzetbaar zijn. Ze hebben vier nucleaire onderzeeërs die kernraketten kunnen afschieten.
4. China – 280 nucleaire kernkoppen
De Chinezen hebben met hun intercontinentale raketten de mogelijkheid om zo’n kernkop 13.000 km ver te schieten.
Top 3 – Landen met de meeste nucleaire wapens 2020
3. Frankrijk – 300 nucleaire kernkoppen
Frankrijk ontwikkelde zich na de Suezcrisis van 1956 op bevel van president Charles De Gaulle tot een kernmacht. De Franse krijgsmacht heeft sinds de jaren ’60 nabij de plaatsen Reggane en Taourirt in Algerije en op het atol Mururoa 210 kernproeven uitgevoerd. Zij deden dit zowel boven- als ondergronds, onder water en in de lucht. De laatste serie op Mururoa was in 1996.
2. Verenigde Staten – 6.185 nucleaire kernkoppen
De Verenigde Staten hebben voor het eerst in tientallen jaren een nieuw wapen aan het nucleaire arsenaal toegevoegd, bevestigt het Amerikaanse ministerie van Defensie dinsdag. Het gaat om een relatief kleine kernkop die kan worden gelanceerd vanaf onderzeeërs.
De W76-2, zoals het wapen heet, is volgens het Pentagon bedoeld om potentiële vijanden, zoals Rusland, te laten zien dat zij niet beter bewapend zouden zijn dan de Verenigde Staten.
Bron: Nu.nl, 4 februari 2020
1. Rusland – 6.850 nucleaire kernkoppen
De Russen hebben overigens maar bijna 1.00 kernkoppen gebruiksklaar. De overige staan in opslag of worden onklaar gemaakt. Rusland heeft 524 langeafstandsraketten, onderzeeërs en gevechtsvliegtuigen die uitgerust kunnen worden met kernkoppen.