Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland – De top 10

Bern: Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland
Bern: Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland

Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland

Zwitserse is chocolade, Zwitserse kaas en klokken. Hier is een overzicht van de tien beste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Zwitserland op deze website.


Top 10 – Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland


10. Interlaken

Panorama op Interlaken
Panorama op Interlaken

Interlaken stond vroeger bekend als een horlogecentrum van de wereld. Tegenwoordig is het populairder als toeristenoord. Toeristen kwamen begin 19e eeuw naar Interlaken om de berglucht in te ademen en de spabehandelingen.

De stad ligt tussen twee grote Alpenmeren: Thun en Brienz. Dit geeft de mogelijkheid om overal te zwemmen, varen of fietsen rond de meren. Interlaken heeft een spectaculair uitzicht op drie beroemde Zwitserse bergen, de Eiger, de Jungfrau en de Monch.


9. Lausanne

Lausanne rond 1900
Lausanne rond 1900

Direct aan de oevers van het Meer van Genève, en met uitzicht op zowel de Zwitserse Alpen als de Franse Alpen, ligt. Het is de toegangspoort tot een groot skigebied en de thuisbasis van twee grote universiteiten.

De stad is opgedeeld in districten en de Cité-wijk is verreweg de aardigste voor toeristen. In Cité zie je de oude stad en kun je vele kathedralen tot kastelen bezoeken.

Van grote klasse is het Palais de Rumine. Dit gebouw in Italiaanse renaissancestijl herbergt vijf verschillende musea.

Lausanne, een deel van de Zwitserse Rivièra, is door de eeuwen heen populair geweest bij schrijvers, waaronder Lord Byron, de Shelleys en Ernest Hemingway. Lausanne ligt in het Franstalige deel van Zwitserland.


8. Genève

Genève
Genève

De stad Genève is is de thuisbasis van het Internationale Rode Kruiscomité en het Europese hoofdkantoor van de Verenigde Naties, evenals 20 andere internationale organisaties. Genève is ook een ‘groene’ stad is met 20 procentbestemd voor parken. Daarom heeft het de bijnaam ‘stad van parken’.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Genève is de kans om de iconische Jet d’Eau te zien, een enorme fontein. In de oude stad zijn de torens van Cathédrale St-Pierre is één van de hoogtepunten. Genève is ook een goede stad om per fiets te verkennen of je te laten verleiden tot een boottocht op het Meer van Genève.


7. Zürich

Zürich
Zürich

De stad Zürich is de grootste van Zwitserland en staat bekend als een belangrijk financieel centrum in Europa. Zürich ligt direct aan de rand van het meer van Zürich. Je kunt wandelen of fietsen langs de rand van het meer, je kunt een boot huren en het water op gaan of je kunt enkele van de kunstmatige stranden bezoeken om te zwemmen.

Zürich herbergt ook een aantal historische kerken, musea van wereldklasse en beroemde architectuur. Niet te missen is het Zwitsers Nationaal Museum, gevestigd in een sprookjeskasteel, gewijd aan de culturele geschiedenis van Zwitserland. Om zoveel mogelijk van Zürich te zien, maak je gebruik van de Polybahn, een kabelbaan uit de 19e eeuw.


6. Zermatt

Zermatt en de Matterhorn
Zermatt en de Matterhorn

De kleine stad Zermatt is bekend van het skiën en bergbeklimmen vanwege de nabijheid van de Matterhorn, één van de hoogste bergen van Zwitserland. Kabelbanen brengen skiërs naar de omliggende bergen in de winter en wandelaars in de zomer.

Zermatt is een goede stad om naar verschillende locaties te wandelen, aangezien voertuigen met benzinemotor niet zijn toegestaan. Alle voertuigen binnen de stadsgrenzen moeten op batterijen werken. De stad is bereikbaar via schilderachtige treinroutes die het met de buitenwereld verbinden.


5. Jungfrau-regio

Jungfrau
Jungfrau

De Jungfrau-regio is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland, zowel in de zomer als in de winter. Een eeuw of twee geleden werd deze Alpenregio alleen bezocht door avonturiers die door de bergen wilden skiën of klimmen. Dankzij een uitgebreid spoorwegennet en goed onderhouden wandel- en fietspaden is het gebied nu toegankelijk voor vele soorten reizigers.

De Jungfrau-regio bestaat uit vier pittoreske stadjes: Grindelwald, Murren, Lauterbrunnen en Wengen, en drie imposante bergen: Eiger, Mönch en Jungfrau.

Eén van de mooiste treinreizen van Zwitserland, de Jungfraubahn, brengt bezoekers van de Kleine Scheidegg-berg door de Eiger en Mönch naar het Jungfraujoch.


4. Lugano

Lugano
Lugano

De stad Lugano wordt ook wel de ‘Monte Carlo van Zwitserland’ genoemd, vanwege de populariteit bij beroemdheden. Het ligt aan het meer van Lugano, in het Italiaans sprekende deel van dit Alpenland. Lugano, dat gezegend is met warme zomers, dateert uit de 9e eeuw.

Het is een charmant en fascinerend Zwitserse miniatuurdorp aan een prachtig meer.


Top 3 – Leukste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland


3. Meer van Genève

Meer van Genève

Het is één van de grootste meren van Europa, het Meer van Genève. Ze ligt in de loop van de rivier de Rhône op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland.

De omgeving van het meer is gevarieerd, met het Juragebergte in het noorden, een heuvelachtige vlakte in het midden en in het zuidwesten de Alpen. De belangrijkste attracties hier zijn de steden en dorpen rondom het meer, de mogelijkheden om te skiën en wandelen in beide bergketens en natuurlijk het meer zelf.


2. Luzern

Kapelbrug in Luzern
Kapelbrug in Luzern

De stad Luzern ligt in het Duitstalige deel van Zwitserland en heeft het allemaal: stadsleven, een meer en bergen. Luzern is één van ’s werelds mooiste steden en is het meest bekend om zijn 14e-eeuwse kapelbrug en watertoren.

Een ander beroemd monument is de stervende leeuw, die uit de rots werd gehouwen ter ere van Zwitserse huursoldaten die in 1792 in Frankrijk stierven.


1. Bern

"<yoastmark

De middeleeuwse stad Bern heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Hoewel het niet de grootste stad van Zwitserland is, is Bern wel de hoofdstad. De bekendste attractie is de Zytglogge, een oude klokkentoren met bewegende poppen. Andere populaire bezienswaardigheden in Bern zijn de Munster, een gotische kathedraal en het stadhuis.

Shoppers zullen de oude stad waarderen met zes kilometer aan arcades, waardoor het een van de langste overdekte winkelgebieden van Europa is.


Zie hier de top 25 populairste skigebieden in Zwitserland 2021.