, ,

Populairste sportcompetities ter wereld – De Top 10

Populairste sportcompetities ter wereld

Populairste sportcompetities ter wereld – De Top 10

Zie de grootste en populairste sportcompetities. Het gaat daarbij om zaken als omzet en toeschouwers. Uiteindelijk blijkt de Premier League zo gemeten de wereldwijd de populairste. Lees meer.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over sport op deze website…


Populairste sportcompetities ter wereld

Populairste sportcompetities ter wereld


De Top 10 – Populairste sportcompetities ter wereld


10. Australian Football League

AFL

AFL

De Australian Football League (AFL) is de hoogste professionele competitie in het Australian football. Origineel bestond de competitie alleen uit teams uit de Australische staat Victoria.


9. Bundesliga

Bundesliga

Bundesliga

De Bundesliga is de hoogste divisie in het Duitse betaaldvoetbal. Ze is ingevoerd naar een besluit van de Duitse voetbalbond op 28 juli 1962 in Dortmund – vanaf het seizoen 1963/64.

In de Bundesliga nemen achttien clubs het tegen elkaar op in thuis- en uitwedstrijden. De kampioen neemt automatisch deel aan de UEFA Champions League, het hoogst haalbare voetbaltoernooi van Europa. De twee laaggeplaatste clubs degraderen automatisch naar de 2. Bundesliga, sinds 1974 de tweede hoogste voetbaldivisie van Duitsland. De op twee na laatste club speelt degradatiewedstrijden tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga.


8. PGA

PGA

PGA

De PGA Tour organiseert wedstrijden voor golfprofessionals in de Verenigde Staten.


7. Indian Premier League

IPL

IPL

De Indian Premier League (IPL) is een Indiaase professionele Twenty20 cricketcompetitie. De competitie wordt sinds 2008 jaarlijks ingericht en gaat door in de maanden april en mei. Acht cricketteams bekampen elkaar voor de winst.


Zie hier de Top 10 rijkste cricketers in de wereld 2022 (met beelden)


6. Formule 1

Formule 1

Formule 1

De Formule 1, officieel de FIA Formula One World Championship, is de hoogste klasse in de autosport. Het eerste wereldkampioenschap Formule 1 werd in 1950 gewonnen door de Italiaan Giuseppe Farina. Dit gebeurde met een Alfa Romeo Alfetta 159. Opmerkelijk is dat Alfa Romeo tijdens dit eerste kampioenschap alle overwinningen op haar naam schreef. Hij won met miniem verschil van zijn Argentijnse teamgenoot Juan Manuel Fangio. Fangio wist de wereldtitel later te veroveren in 1951, 1954, 1955, 1956 en 1957.

Lees hier ->>> meer interessante artikelen over Formule I op deze website…


De Top 5 – Populairste sportcompetities ter wereld


5. NBA

NBA

NBA

In 1949 is in de Verenigde Staten de National Basketball Association (NBA) opgericht. Het de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. In de NBA speelt ook één team uit Canada, de Toronto Raptors. De NBA is een competitie die momenteel bestaat uit 30 teams. Deze zijn verdeeld in een “Western Conference” en “Eastern Conference”. In de reguliere competitie, die start in de eerste week van november, speelt elk team 82 wedstrijden. Na de reguliere competitie strijden de acht beste teams van elke Conference in de play-offs om de eindoverwinning.


4. NHL

NHL

NHL

De National Hockey League (NHL), is de organisatie die het professionele ijshockey in de Verenigde Staten en Canada organiseert. De NHL is de belangrijkste ijshockeycompetitie van de wereld. De NHL bestaat uit eenendertig teams, verdeeld over twee conferences. Na de competitie volgen de play-offs. Hieraan doen de beste acht teams van elke conference mee, dus in totaal 16 teams.


De Top 3 – Populairste sportcompetities ter wereld


3. MLB

MLB

MLB

De Major League Baseball MLB) is het hoogste professionele honkbalniveau in Noord-Amerika. De huidige competitie bestaat uit 30 teams, 29 in de Verenigde Staten en 1 in Canada. Elk seizoen bestaat voor elk team uit 162 wedstrijden. Doorgaans begint de competitie op de eerste zondag in april en eindigt op de eerste zondag in oktober. De nacompetitie (weg naar de World Series) vindt vervolgens in oktober en soms november plaats.


2. NFL

NFL

NFL

De National Football League (NFL) is de grootste, professionele American footballcompetitie van de Verenigde Staten. De competitie bestaat uit 32 teams, verspreid over Amerikaanse steden en regio’s.

De meeste grote steden in de VS herbergen een NFL-team. De Washington Redskins zijn het meest lucratieve NFL-team en het meest winstgevende sportteam van de Verenigde Staten. Zij zouden een waarde vertegenwoordigen van $1,4 miljard.

Zie hier detop 50 grootste NFL stadions in de Verenigde Staten.


1. Premier League

Premier League

Premier League

De populairste sport ter wereld heeft ook de populairste competitie ter wereld: de Premier League. Met beroemde en legendarische clubs zoals Manchester United, Mancester City, Liverpool en Arsenal zijn er wekelijks topwedstrijden te zien.

De Premier League heeft het meest lucratieve televisiecontract in de sport, heeft een wereldwijd bereik en heeft overal fans overal. In maart 2015 trok de wedstrijd Liverpool – Man United 700 miljoen kijkers. Ter vergelijking: de Super Bowl had toen slechts 114 miljoen.