Populairste toeristische attractie ter wereld 2018 – Top 10 Tripadvisor

0
Populairste toeristische attractie 2018
Populairste toeristische attractie 2018

Populairste toeristische attractie ter wereld 2018 – Top 10 Tripadvisor

Tripadvisor is één van de grootste reisplatformen in de wereld. Zij zien dagelijks miljoenen mensen op hun website op zoek naar een leuke vakantie en de bijbehorende attracties.

Zie hier de Top 10, met Het Colosseum in Rome op één. Verder wat informatie en een linkje naar de betreffende attractie.


Lees hier->>> meer interessante informatie die te maken heeft met vakantie op deze website…


Top 10 Tripadvisor: Populairste toeristische attractie ter wereld 2018


10. Het Canal Grande in Venetië, Italië

Canal Grande, Venetië
Canal Grande, Venetië

Met een boottochtje van een uur zie je in Venetië van alles en nog wat zoals bezienswaardigheden die te voet juist weer niet te zien zijn.

Het is oorspronkelijk de loop van een oude rivier, mogelijk een tak van de Brenta, die tussen de moerassige eilandjes slingerde waarop later Venetië werd gebouwd. Sinds de Middeleeuwen is het de centrale waterweg van de stad.

Website: www.visit-venice-italy.com


9. Paleis van Versailles in Versailles, Frankrijk

Paleis van Versailles
Paleis van Versailles

Dit kasteel is een van de grootste ter wereld en een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk (meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar, waarvan driekwart buitenlanders).

Het kasteel van Versailles was bekend om zijn weelderige hoffeesten en strenge protocol; het is daarom het symbool bij uitstek voor het Ancien Régime. Het paleis bezat 226 woningen en dubbel zoveel appartementen voor een persoon.

Men schat dat er op het einde van de regeerperiode van Lodewijk XIV dagelijks tussen de 3000 en 10.000 hovelingen in Versailles verbleven, de ene uit nieuwsgierigheid, de andere uit relationele motieven, maar de meeste om hun brood te verdienen.

Website: www.chateauversailles.fr


8. Stonehenge in Wiltshire, Engeland

Stonehenge
Stonehenge

Archeologen aan de Universiteit van Sheffield hebben door koolstofdatering van gecremeerde menselijke resten gevonden op Stonehenge.

Deze kunnen aantonen dat het monument als een begraafplaats gebruikt werd van bij zijn ontstaan net na 3000 v.Chr. tot nadat de stenen zijn opgericht rond 2500 v.Chr.

De deskundigen nemen aan dat de menselijke resten de graven zijn van natuurlijk gestorven leden van één elitefamilie en haar nakomelingen. Dit was waarschijnlijk een dynastie van heersers.

Opgravingen ondersteund door National Geographic op de site van Durrington Walls in de Stonehenge World Heritage site legden een enorme nederzetting bloot die honderden mensen onderdak bood.

Archeologen geloven dat deze nederzetting bewoond werd door de bouwers van het monument Stonehenge. De bouw van Stonehenge met assistentie van Merlijn, 14e eeuw en de oudste afbeelding van Stonehenge die bekend is.

Onder één van de stenen van Stonehenge is koperoxide gevonden, wat kan betekenen dat daar een koperen voorwerp als een soort van ‘bouwoffer’ is begraven.

Website: www.english-heritage.org.uk/visit/places/stonehenge


7. Golden Gate Bridge in San Francisco, Californië

Beroemdste brug ter wereld is de Golden Gate Bridge in San Francisco
Golden Gate Bridge in San Francisco

‘De Golden Gate Bridge is een hangbrug over de zeestraat Golden Gate, de opening van de Baai van San Francisco in de Stille Oceaan. De brug verbindt het Schiereiland van San Francisco met Marin County ten noorden van de metropool San Francisco.

De brug is ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss. De bouw werd in ongeveer vier jaar voltooid en heeft zo’n 35 miljoen dollar gekost. De Golden Gate Bridge werd feestelijk geopend op 27 mei 1937. De brug is ook de bekendste brug ter wereld.

Website: www.goldengatebridge.org


6. Basilica de la Sagrada Familia in Barcelona, ​​Spanje

De Sagrada Familia in Barcelona
De Sagrada Familia in Barcelona

De Sagrada Família is een basiliek naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Basiliek en Boetetempel van de Heilige Familie.

Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt bijna voortdurend aan de kerk gebouwd. Deze basiliek moest een tegenwicht bieden aan de toenemende ontkerstening van die tijd.

Website: www.sagradafamilia.org


5. De Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

Parijs - Eiffeltoren
Eiffeltoren in Parijs

De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren zou de monumentale toegang tot de tentoonstelling worden.

Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: het was de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie.

De Eiffeltoren is 317 meter hoog tot aan de top van de vlaggenstok, zonder de televisieantennes mee te rekenen. Met televisieantennes is de toren 324 meter hoog.

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de toren 15 cm in hoogte veranderen door het uitzetten of krimpen van het metaal.

De toren weegt 7300 ton (exclusief de fundering). Na de bouw was de Eiffeltoren ’s werelds hoogste toren en hij bleef, afgezien van televisietorens, 126 jaar lang de hoogste toren van Europa.

Website: www.toureiffel.paris


4. Het Louvre in Parijs, Frankrijk

Het Louvre in de 19de eeuw
Het Louvre in de 19e eeuw

Dit is één van ’s werelds grootste musea en bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.

De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées. Het is sinds jaren ’s werelds best bezochte museum.

Website: www.louvre.fr


Top 3 Tripadvisor: Populairste toeristische attractie ter wereld 2018


3. Het Vrijheidsbeeld in New York City

De onthulling van het Vrijheidsbeeld in 1886
De onthulling van het Vrijheidsbeeld in 1886

Dit standbeeld is te vinden in de New York Bay. Het Vrijheidsbeeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Website: www.nps.gov/stli/


2. Het Vaticaan in Rome, Italië

Vaticaanstad
Vaticaanstad

De paus bezat eeuwenlang als Kerkelijke Staat een groot gebied in Centraal- en Oost-Italië, waaronder Lazio, de regio waarin Rome ligt.

In 1866 veroverden de republikeinse troepen onder Giuseppe Garibaldi twee derde van de Kerkelijke Staat, maar Latium bleef voor de paus behouden door steun van de Franse keizer Napoleon III.

Website: www.museivaticani.va


Zie hier de top 20 meest duurzame steden ter wereld 2022.


1. Het Colosseum in Rome, Italië

Populairste toeristische attractie 2018
Populairste toeristische attractie 2018

Dit moet je toch eens een keer in je leven hebben gezien, zoals de Gladiatorpoort en bijzondere arenavloer. Het Colosseum werd gebouwd door de zogenaamde Flavische keizers. De bouw werd begonnen onder de heerschappij van Vespasianus in 72 en gefinancierd uit de krijgsbuit van de plundering van Jeruzalem in 70.

Na de voltooiing in 80 werd het ingewijd door Titus. De spelen bij de opening duurden 100 dagen. De dichter Martialis wijdde er een bundeltje van 33 epigrammen aan. Titus’ opvolger Domitianus voegde nog een verdieping toe, benevens een aantal gangen en vertrekken onder de arena, die nu zichtbaar zijn.

Website: www.rome-museum.com


Geef een reactie