Top 10 bedrijven met grootste defensiecontracten in Verenigde Staten 2021

Top 10 bedrijven met grootste defensiecontracten in Verenigde Staten 2021
Top 10 bedrijven met grootste defensiecontracten in Verenigde Staten 2021

Bedrijven met grootste defensiecontracten in Verenigde Staten 2021

De Verenigde Staten geven jaarlijks bakken en bakken met geld uit aan hun defensie. Het leger mag in 2021 bijna 690 miljard dollar uitgeven om mensen in dienst te nemen, het wapentuig te onderhouden en nieuw wapentuig aan te schaffen. Bloomerg heeft een ranglijst gemaakt van de bedrijven die met defensieopdrachten goed in de prijzen vallen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over oorlog op deze website…


Top 10 bedrijven met grootste defensiecontracten in Verenigde Staten 2021

Bron: www.bloomberg.com


10. L3Harris Technologies Inc. met $6,4 miljard

Dit bedrijf is gespecialiseerd in bewakingsoplossingen, microgolfwapens en elektronische oorlogsvoering. Ze maken bijvoorbeeld tactische radio’s, nachtkijkers en terrestrische als satellietobservatie antennes.

Website: www.l3harris.com


9. BAE Systems met $6,6 miljard

Zij maken onder andere de Astude-klasse onderzeeërs en vliegdekschepen. In de lucht zijn ze bijvoorbeeld actief met de F-35 Lightning II de Eurofighter Typhoon en drones zoals Corax of Raven.


8. Humana Inc. met $6,9 miljard

Humana Inc. is een Amerikaanse zorgverzekeraar met winstoogmerk. Zij hebben blijkbaar de mensen van defensie in portefeuille.


7. Huntington Ingalls Industries Inc. met $8 miljard

Huntington Ingalls Industries is het grootste militaire scheepsbouwbedrijf in de Verenigde Staten. Zo gaat HII gaat tien Gerald R. Ford -klasse vliegdekschepen bouwen voor de Amerikaanse marine. Het is de bedoeling dat ze vanaf 2015 om de vijf jaar zo’n schip leveren.


6. Analytic Services Inc. met $10,6 miljard


Zie hier de top 10 grootste wapen- en militaire bedrijven ter wereld.


5. Northrop Grumman Corp. met $12,7 miljard


4. Boeing Co. met $21,5 miljard


3. General Dynamics Corp. met $22,6 miljard


2. Raytheon Technologies Corp. met $27,4 miljard


1. Lockheed Martin Corp. met $74,2 miljard

Lockheed Martin is het grootste defensieconcern ter wereld, dat zowel vliegtuigen, marineschepen als landmachtvoertuigen en ruimtevaartuigen bouwt en waarvan de producten worden gebruikt in de hele wereld maar hoofdzakelijk door het Amerikaanse Leger.

In 2018 was de omzet van Lockheed Martin voor 70% afhankelijk van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en andere Amerikaanse overheidsinstellingen. Het bedrijf heeft zo’n 110.000 medewerkers en is daarmee een grote werkgever in de VS.


Zie hier het overzicht van de militaire uitgaven van landen in de periode 1950 – 2000.