, , ,

Top 10 beste steden om te leven en te verblijven in Frankrijk 2024

Annecy

Beste steden om te leven en te verblijven in Frankrijk 2024

Overweegt je om naar Frankrijk te verhuizen of op vakantie te gaan? Zie hier de top 10 steden waar het leven goed is in Frankrijk !


Lees hier → meer over Frankrijk op deze website.


Top 10 beste steden om te leven en te verblijven in Frankrijk 2024

Bron: www.paradissimmo.com


10. Bordeaux

Matmut Atlantique / Nouveau Stade Bordeaux

Matmut Atlantique / Nouveau Stade Bordeaux

Deze stad in het zuidwesten van Frankrijk is niet zo slaperig als doet vermoeden. Bordeaux is in volle groei een ambitieuze stad die investeert in de ontwikkeling. De grote groene ruimtes en de nabijheid van het bekken van Arcachon maken het een perfecte plek om te zijn.


9. Caen

Mémorial de Caen

Mémorial de Caen

Caen is een dynamische stad, rijk aan culturele en sportieve activiteiten. In deze hoek van Normandië zorgt de dynamische economie ervoor dat de inwoners zonder problemen werk kunnen vinden.

Op slechts een paar kilometer van het Engelse Kanaal profiteert Caen van een ideale locatie om nieuwe energie op te doen.


Zie hier de Top 25 Mooiste bezienswaardigheden in Normandië.


8. Avignon

Avignon

Avignon

“Sur le pont d’Avignon, on y danse”… Avignon, de christelijke hoofdstad van de middeleeuwen, heeft een rijk cultureel en architectonisch erfgoed. Met zijn mediterrane klimaat en zijn economische dynamiek is deze Provençaalse stad een zachte, aangename plek om te wonen en vol kansen!


7. Nice

Stad van kunst en cultuur, Nice beschikt over een uitzonderlijk architectonisch erfgoed. Het hele jaar door genieten van een mild klimaat, weelderige panorama’s en een zekere zoetheid van het leven.

Nice staat in de top 5 van slimme steden ter wereld en behoort tot de metropolen waar mensen het beste leven. Het is dan ook een ideale plek om te verblijven.


6. Le Mans

Le Mans

Le Mans

Deze stad in het Franse Westen, bekend om zijn beroemde autorace “De 24 uur van Le Mans”, profiteert de rest van het jaar van een aanzienlijke rust.

Le Mans biedt snelle toegang tot Parijs, een aangename leefomgeving en een rijk cultureel leven.


Zie hier de tien mooiste natuurgebieden in Frankrijk.


5. Angers

Angers

Angers

Laat je niet misleiden door de bijnaam, la ville noire, vanwege de leistenen daken van de huizen, Angers is een groene en bloemrijke stad en uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke stad van Frankrijk in 2020.

Met trots wordt ze ‘Stad van Kunst en Geschiedenis’ genoemd. Het bezet de 12e plaats onder de veiligste steden van Frankrijk en is economisch en cultureel dynamisch. Het is ook de tiende studentenstad van Frankrijk is en trekt daardoor zowel jonge mensen, gezinnen als toeristen.


4. Bayonne

Bayonne

Bayonne

De festivals van Bayonne, het zonnige klimaat, Spanje op enkele tientallen kilometers afstand… De Baskische stad staat bekend om zijn lokale dansen en zijn typische gastronomie.

Met een vakantiegevoel het hele jaar door, heeft Bayonne een relatief laag misdaad- en geweldspercentage. Een idyllische omgeving, weelderige landschappen, een merkbare zoetheid van het leven: Ongi etorri (Welkom)!


3. La Rochelle

De torens van de oude haven in La Rochelle

De torens van de oude haven in La Rochelle

De stad La Rochelle in Charente-Maritime is ideaal gelegen en geniet het hele jaar door van een relatief mild klimaat. De architectuur van deze stad in West-Frankrijk getuigt van een rijke en fascinerende middeleeuwse geschiedenis.

Het hele jaar door verse vis, sublieme eilanden vlakbij: meer heeft La Rochelle niet nodig om de je te verleiden!


2. Ajaccio

Panorama van de haven van Ajaccio

Panorama van de haven van Ajaccio

Het mooie Corsica is een ideale plek om te wonen en op bezoek te gaan. Ajaccio profiteert van een mild klimaat gedurende de seizoenen en biedt uitzonderlijke landschappen, waardoor het een bijzonder aangename stad is.


Zie hier de 10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet.


1. Annecy: het Venetië van de Alpen

Annecy

Annecy

Als eerste op de lijst biedt Annecy een aangename leefomgeving en ansichtkaartlandschappen. Functionele openbare diensten en een zekere levenskwaliteit maken deze plek in de Haute-Savoie tot én van de meest gastvrije van Frankrijk. Het is in Annecy ook nog eens veilig.


Top 10 beste steden om te leven en te verblijven in Frankrijk 2024

  1. Annecy
  2. Ajaccio
  3. La Rochelle
  4. Bayonne
  5. Angers
  6. Le Mans
  7. Nice
  8. Avignon
  9. Caen
  10. Bordeaux