10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet

10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet
10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet

Beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet

Al ze ergens verstand hebben van vakanties in combinatie met bijzondere belevenissen is het wel Lonely Planet. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie en hier ->>> meer over treinen op deze website.


10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet


Zie hier de top 25 dingen om te doen in Berlijn.


Parijs naar Berlijn – snel of langzaam

Een geweldige tour door drie landen stelt je in staat om van Parijs naar Brussel naar Keulen te reizen met de space age-architectuur van het station Luik-Guillemins. De Dom van Keulen ligt zo dicht bij het station dat je het bijna niet kunt missen voordat je de ICE German Express-dienst naar de hoofdstad neemt, die minder dan vijf uur duurt.


Zie hier de hoogste en langste bruggen ter wereld.


Van Amsterdam naar Wenen met Nightjet

Terwijl je in slaap valt, rolt de trein langs de Rijn, doorkruist Keulen en Koblenz, gaat dan verder naar het zuidoosten via Duitsland en komt Oostenrijk binnen via Passau.


Loop the loop in North Wales in Noord-Wales

Enkele van ’s werelds mooiste smalspoorbanen zijn te vinden in Wales, en twee van de beste kunnen worden gecombineerd in een lus die de bergen en het kustlandschap van Snowdonia omvat.


Antwoord op de vraag: waar krijg je het meeste spijt van aan het einde van je leven?


Van Bastia naar Ajaccio door het binnenland van Corsica

Chemins de Fer de la Corse (Corsica Railways) is een smalspoorlijn in Ponte Leccia, waar de drie hoofdlijnen naar Ajaccio, Bastia en Calvi lopen, allemaal met een fantastisch uitzicht op het prachtige en ruige terrein.


Met de trein en veerboot van Dublin naar Madrid

Vanuit Dublin is het mogelijk om rechtstreeks naar het vasteland van Europa te gaan. Een grotendeels enkelsporige lijn loopt zuidwaarts van de uitlopers van de Ierse Zee naar Wicklow en gaat dan landinwaarts om te stoppen bij de aantrekkelijke provinciestad Wexford aan de monding van de rivier de Slaney.


Zie hier de top 10 langste tunnels ter wereld.


Venetië naar Palermo – over de wateren in Italië

De mogelijke tussenstops van deze prachtige reis door Italië behoeven geen introductie. Snelle Frecciarossa-treinen verbinden Venetië binnen 90 minuten met het gastronomische centrum van Bologna en 40 minuten onder Florence. In anderhalf uur ben je in Rome.


Kust tot kust, door een hoge berg – Oslo naar Bergen

De Bergen-lijn (Bergensbanen) is een kanshebber voor Europa’s beste treinreis en doorkruist de bergen en meren van Zuid-Noorwegen tussen Oslo en Bergen en bereikt een hoogte van 1222 meter bij het station van Finse, waar vaak een sneeuwballengevecht wordt gehouden. De reis duurt ongeveer zeven uur, die snel wordt gepasseerd in een waas van ongelooflijke landschappen op een comfortabele intercity-shuttle.


Zie hier de top 10 duurste motoren 2021.


Parijs naar Barcelona met de stoptrein

Deze steden zijn verbonden door een hogesnelheidstrein, maar er is een langzame route naar het zuiden via Frankrijk naar de Pyreneeën via Limoges, Toulouse, en door het prachtige landschap en berglandschap naar Latour-de-Carol.


Boedapest naar Split met de slaaptrein

In de zomer is er een aantrekkelijke nachtdienst tussen de hoofdstad van Hongarije en de Adriatische Zee. In de afgelopen jaren verliet de trein Boedapest om middernacht en kwam na de lunch Split binnen.


Zie hier de Top 10 beste treinstations van Nederland 2022.


Van Locarno naar Domodossola via de Zwitserse Alpen

Bijna elke reis in Zwitserland belooft verbluffende uitzichten, en op verschillende routes rijden de treinen bijzonder langzaam om de bergen, rivieren en meren zichtbaar door het raam te laten zien.

Reizend tussen Locarno in Zwitserland en Domodossola in de Italiaanse regio Piemonte, is de Centovalli (Honderd Valleien)-spoorlijn een korte maar schilderachtige dienst die 52 km aan watervallen, kastanjebossen, kerkdorpen, diepe valleien en wijngaarden passeert. Hoogtepunten zijn onder meer de Isorno-brug en de kloof van Intragna bij het dorp Intragna.


10 beste treinreizen in Europa 2022 volgens Lonely Planet

  • Parijs naar Berlijn
  • Van Amsterdam naar Wenen met Nightjet
  • Loop the loop in North Wales in Noord-Wales
  • Van Bastia naar Ajaccio door het binnenland van Corsica
  • Met de trein en veerboot van Dublin naar Madrid
  • Venetië naar Palermo – over de wateren in Italië
  • Kust tot kust, door een hoge berg – Oslo naar Bergen
  • Parijs naar Barcelona met de stoptrein
  • Boedapest naar Split met de slaaptrein
  • Van Locarno naar Domodossola via de Zwitserse Alpen

Zie hier de 50 beste treinstations van Europa 2021.