Top 10 duurste series aller tijden

0
The Lord of the Rings: The Rings of Power - Top 10 duurste series aller tijden
The Lord of the Rings: The Rings of Power - Top 10 duurste series aller tijden

Duurste series aller tijden

Een beetje serie kost net zo veel als de duurste film ooit gemaakt op Nederlandse bodem. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over media op deze website


Top 10 duurste series aller tijden


10. E.R. – $13.000.000,- per aflevering

Emergency Room is een Amerikaanse televisieserie die zich afspeelt in het County General-Hospital in Chicago.

De serie was oorspronkelijk van september 1994 tot en met april 2009 gedurende vijftien seizoenen op televisie. Hiermee was het de langstlopende dramareeks van zender NBC was na Law & Order,

De makers van en acteurs in ER wonnen hiermee in totaal 120 televisieprijzen, waaronder 23 Primetime Emmy Awards, een Golden Globe, een BAFTA Award, een Peabody Award, negen People’s Choice Awards, acht Screen Actors Guild Awards, zes Image Awards en een Zilveren Televizier-Tulp.


Zie hier de Top 10 beste series van 2021 – drie lijstjes


9. The Crown – $13.000.000,- per aflevering

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste seizoen ging op 4 november 2016 in première op Netflix. De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen per seizoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netflix.


8. The Morning Show – $15.000.000,- per aflevering

The Morning Show is een Amerikaanse dramaserie. De reeks ging op 1 november 2019 in première op streamingdienst Apple TV+. De hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup en Steve Carell.

Alex Levy is de nieuwspresentatrice van The Morning Show, een populair ochtendprogramma dat in Manhattan wordt opgenomen en uitgezonden door het televisienetwerk UBA.

Nadat haar medepresentator, Mitch Kessler, vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag is ontslagen, komt zowel het programma als Levy’s eigen carrière onder druk te staan.

Ze raakt verwikkeld in een strijd met verslaggeefster Bradley Jackson, wier impulsieve beslissingen tot een nieuwe vorm van televisiejournalistiek leiden.


Zie hier de beste Engelse comedy series aller tijden – Top 20 met video


7. See – $15.000.000,- per aflevering

See is een Amerikaanse sciencefictionserie geproduceerd voor Apple TV+. Het is geschreven door Steven Knight en geregisseerd door Francis Lawrence.

Na de uitbraak van een dodelijk virus in de 21e eeuw is de mensheid teruggebracht tot minder dan twee miljoen. De mensen die het overleeven zijn allemaal blind. Eeuwen later bestaat het idee van zien alleen als een mythe. Het wordt als ketterij beschouwd om er zelfs maar over te praten.


6. The Mandalorian – $15.000.000,- per aflevering

The Mandalorian is een liveactionserie in het Star Wars-universum op het streamingplatform Disney+. De serie werd bedacht door Jon Favreau en geproduceerd door Lucasfilm. Hij speelt zich af tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens.

De serie speelt zich af vijf jaar na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. Het volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel.


Zie hier de 100 beste series aller tijden volgens HUMO.


5. Game of Thrones – $15.000.000,- per aflevering

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die werd uitgezonden op de televisiezender HBO. Het is gebaseerd op de boeken uit de serie Het lied van ijs en vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. De serie liep van 17 april 2011 tot 19 mei 2019.

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros, maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.


4. The Pacific – $20.000.000,- per aflevering

The Pacific is een Amerikaanse mini-dramaserie die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De serie wordt geproduceerd door de televisiezender HBO, die eerder de miniserie Band of Brothers uitbracht.

De verhaallijn van The Pacific, geschreven door Hugh Ambrose, staat los van die van Band of Brothers en is voornamelijk gebaseerd op twee memoires van Amerikaanse mariniers: With the Old Breed van Eugene Sledge en Helmet for my Pillow van Robert Leckie.

De serie vertelt het verhaal van de twee auteurs en marinier John Basilone, die deelnamen aan de oorlog tegen het Japanse Keizerrijk.


3. Loki – $25.000.000,- per aflevering

Loki is een Amerikaanse superheldenserie die is gemaakt door Michael Waldron voor de streamingdienst Disney+, waarin de Marvel Comics-personage met dezelfde naam speelt.

De serie speelt zich af in de Marvel Cinematic Universe (MCU), en binnen de tijdlijn volgt deze serie op de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame (2019), waarin een alternatieve versie van Loki een nieuwe tijdlijn creëerde.


Zie hier de 10 Beste serie over drugsbazen.


2. Stranger Things – $30.000.000,- per aflevering

Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie die bedacht werd door de broers Matt en Ross Duffer. Op 15 juli 2016 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Netflix.

De cast bestaat onder andere uit Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo en Caleb McLaughlin.

De serie wordt geschreven en geregisseerd door de broers Matt en Ross Duffer, ook bekend als “The Duffer Brothers”. De twee bedachten een coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt in de jaren 80 en verschillende hommages bevat aan de popcultuur van dat decennium.

De serie bevat verschillende verwijzingen naar het werk van onder meer Steven Spielberg, John Carpenter, Stephen King en George Lucas.


1. The Lord of the Rings: The Rings of Power – $58.000.000,- per aflevering

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een nog te verschijen Amerikaanse fantasy-televisieserie gebaseerd op de roman The Lord of the Rings van JRR Tolkien. De serie is ontwikkeld door showrunners JD Payne en Patrick McKay voor de streamingdienst Prime Video en speelt zich duizenden jaren voor Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings af in de Second Age of Middle-earth.

Webbsite: Rings of powerr


Top 10 duurste series aller tijden

  1. The Lord of the Rings: The Rings of Power – $58.000.000,- per aflevering
  2. Stranger Things – $30.000.000,- per aflevering
  3. Loki – $25.000.000,- per aflevering
  4. The Pacific – $20.000.000,- per aflevering
  5. Game of Thrones – $15.000.000,- per aflevering
  6. The Mandalorian – $15.000.000,- per aflevering
  7. See – $15.000.000,- per aflevering
  8. The Morning Show – $15.000.000,- per aflevering
  9. The Crown – $13.000.000,- per aflevering
  10. E.R. – $13.000.000,- per aflevering

Geef een reactie