Top 10 gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023

0
Kaaimaneilanden - Top 10 gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023
Kaaimaneilanden - Top 10 gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023

Gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023

TMF Group heeft de 10e editie van zijn Global Business Complexity Index (GBCI) gelanceerd. Lees meer…


Lees hier ->>> mee over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023

Bron: www.tmf-group.com

Het rapport vergelijkt 292 jaarlijks bijgehouden indicatoren en biedt gegevens over de belangrijkste aspecten van zakendoen.

Denk aan tijdlijnen voor oprichting, salarisadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden, regels, voorschriften, belastingtarieven en andere factoren.


10. Malta

Met zijn genereuze vennootschapsbelastingtarief en terugbetalingssysteem is Malta een buitengewoon aantrekkelijke bestemming.


9. Jersey

Het proces van bedrijfsoprichting kan bijvoorbeeld in slechts twee uur worden voltooid, terwijl het elders maanden kan duren.


Zie hier de Top 20 rijkste rocksterren ter wereld 2022.


8. Nieuw-Zeeland

Het proces voor internationale werknemers om een ​​permanente verblijfsvergunning te verkrijgen is gestroomlijnd en is de bescherming voor werknemers die Nieuw-Zeeland binnenkomen verbeterd.


7. VK

Er is begin 2023 een nieuw register voor buitenlandse bedrijven opgesteld, wat betekent dat personen uit het buitenland die vanuit het buitenland onroerend goed in het VK bezitten, zware straffen kunnen krijgen voor niet-naleving.


6. Britse Maagdeneilanden

Zoals veel van zijn Caribische buren, zijn eenvoud en wereldwijde zakelijke vereisten diep geworteld in de processen en principes van de BVI.

TMF wijst erop dat de transparantie en veiligheid die de BVI biedt, het een aantrekkelijk rechtsgebied maken voor Private Wealth & Family Office (PWFO) en fondsenbeleggers die activa willen beschermen die mogelijk gevaar lopen in meer onstabiele rechtsgebieden.


Zie hier de Top 10 organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023.


5. Hongkong

Boekhoudkundige en fiscale processen zijn sterk vereenvoudigd, met een stelsel voor de loonbelasting en geen btw- of sociale zekerheidsmaatregelen.

Ondanks deze eenvoud vertrouwt Hongkong nog steeds op papieren transacties en processen voor bepaalde aspecten van het bedrijfsleven, waardoor de bedrijfsvoering wordt vertraagd.

Desalniettemin wordt verwacht dat de regio in de toekomst digitalisering zal omarmen.


4. Nederland

Nederland is van oudsher een gemakkelijke plek om zaken te doen vanwege de flexibiliteit die ingebakken zit in de bedrijfscultuur.

Dit land wil de focus op bedrijfsfacilitering behouden en er zijn gesprekken gaande binnen de overheid om in de toekomst meer processen te digitaliseren, zoals de introductie van een online portaal voor oprichting.


Zie hier de Top 10 meest duurzame steden van Nederland 2023.


3. Curaçao

TMF benadrukt dat de belastingdienst van het eiland de afgelopen 12 maanden stappen heeft ondernomen om processen te versnellen en te vereenvoudigen, en om achterstanden als gevolg van de COVID-19-pandemie weg te werken. Dit heeft investeringen aantrekkelijker gemaakt en nieuwe kansen geboden.

Door de connecties met Nederland en de opzet voor werken op afstand trekt Curaçao de laatste jaren steeds meer digitale nomaden aan.


2. Denemarken

De politieke, sociale en economische stabiliteit van de Scandinavische natie, naast het eenvoudige oprichtingsproces voor bedrijven, maken het een bijzonder aantrekkelijk land om in te investeren.

De onderzoekers van TMF Group wijzen er ook op dat Denemarken gewoonlijk het eerste EU-land is dat EU-regelgeving omarmt en implementeert.


1. Kaaimaneilanden

Dit Britse overzeese gebied, bestaande uit de drie eilanden Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman, wordt door TMF geclassificeerd als een “toekomstgerichte” plaats waar “eenvoudige regels belangrijker zijn dan traditie”.

Op de Kaaimaneilanden wordt geen vennootschapsbelasting geheven, waardoor de belastingadministratie voor daar gevestigde bedrijven eenvoudiger is.


Top 10 gemakkelijkste landen ter wereld om zaken te doen 2023

  1. Kaaimaneilanden
  2. Denemarken
  3. Curaçao
  4. Nederland
  5. Hongkong
  6. Britse Maagdeneilanden
  7. VK
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Jersey
  10. Malta

Geef een reactie