Top 10 groenste steden van Frankrijk

0
Groenste steden van Frankrijk - De nummer één: Dijon
Dijon

Groenste steden van Frankrijk

Welke Franse steden hebben de meeste vierkante meters park per inwoner? Wat zijn de leukste steden om rond te wandelen en te genieten van het buitenleven? Holidu, de zoekmachine voor vakantiewoningen, heeft met behulp van de OpenStreetMap-database een onderzoek uitgevoerd naar steden met de grootste parkgebieden per persoon.

Vervolgens is de verhouding per inwoner berekend van de oppervlakte aan parken in Franse steden van meer dan honderdduizend inwoners.


Lees hier ->>> meer over Frankrijk en hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 groenste steden van Frankrijk

Zie hier de top 10 Groenste steden ter wereld 2021.


10. Amiens – Hauts-de-France

Amiens - Boulevard de Beauville
Amiens – Boulevard de Beauville

Noord-Frankrijk domineert de ranglijst. Op de tiende en laatste plaats staat de stad Amiens met gemiddeld 2,35 m² groen voor iedere tien inwoners. Dit historische stadje staat vol met kleine, zeer gezellige parken.


9. Montpellier – Occitanie

Montpellier Esplanade
Montpellier Esplanade

De enige stad in de regio Occitanie in de ranglijst is Montpellier. De stad heeft gemiddeld 2,5 m² aan park voor tien inwoners. Montpellier, de op één na grootste studentenstad van Frankrijk, is een dynamische stad met een sterke groei, die naast de zee en de oevers van de Lez dus veel groen heeft.


8. Reims – Grand Est

Basses Promenades - Reims
Basses Promenades – Reims

De Stad der Koningen en zijn drie monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, staat ​​ook op de lijst van de groenste steden van Frankrijk. Met gemiddeld 2,65 m² groen voor iedere tien inwoners staat Reims op de achtste plaats in de ranglijst. Je kunt bijvoorbeeld wandelen wandelen in het prachtige Léo-Lagrange park.


7. Tours – Centre-Val de Loire

Honoré de Balzac-park - Tours
Honoré de Balzac-park – Tours

Doorkruist door de Loire en de Cher, is Tours een universiteitsstad rijk aan geschiedenis en groen. Met een gemiddelde tuin van 2,68m² voor iedere tien inwoners is er aan keuze geen gebrek. Op een klein eilandje in het midden van de Cher ligt het charmante Honoré de Balzac-park, vol met biodiversiteit.


6. Straatsburg – Grand Est

Parc de l'Orangerie - Straatsburg
Parc de l’Orangerie – Straatsburg

De Franse Europese hoofdstad is ook één van de steden met het meeste groen in Frankrijk. Met een gemiddelde van 2,77 m² aan parken en tuinen voor iedere tien inwoners, is Straatsburg en zijn mooie historische centrum aan de Rijn zeer aangenaam om in de zomermaanden rustig te wandelen.


Zie hier de top 10 landen met mooiste natuur 2022 volgens Honey Travel.


5. Lille / Rijsel – Hauts-de-France

Jardin plantes roses - Lille
Jardin plantes roses – Lille

De hoofdstad van Hauts de France staat op de vijfde plaats in deze ranglijst, net achter Rennes en Brest met 2.93m² groen voor iedere tien inwoners. Lille is een zeer aangename stad om te wonen en te bezoeken, ook een echte studentenstad. Voor rust is de botanische tuin een klein paradijs.


Zie hier het eappeschema Tour de France 2023.


4. Brest – Bretagne

Cours d'Ajot - Brest
Cours d’Ajot – Brest

De tweede opeenvolgende Bretonse stad is Brest op deze ranglijst met net zoveel groen per inwoners als Rennes. Brest, dat door de jaren heen bekend om zijn belangrijke haven, is ook een zeer groene stad. Na een bezoek aan één van de museums kun je wandelen langs de rivier de Penfeld.


Zie hier de top 25 best bezochte musea van Frankrijk.


3. Rennes – Bretagne

Parc de Bréquigny - Rennes
Parc de Bréquigny – Rennes

De bronzen medaille gaat naar de Bretonse hoofdstad en haar parken van 2,94 m² voor iedere tien inwoners. Rennes is een historische stad met veel bezienswaardigheden. In de zomer ontmoeten bezoekers en bewoners elkaar in de prken om te profiteren van het mooie weer en een kleine picknick te improviseren.


2. Le Mans – Pays de la Loire

Parc de la Préfecture - Le Mans
Parc de la Préfecture – Le Mans

Met gemiddeld 3,82 m² aan parken voor iedere tien inwoners staat Le Mans op de tweede plaats in deze ranglijst. In de zomer is er niets beters dan te profiteren van de schaduw van een boom om een ​​boek te lezen en een beetje te ontspannen in één van de vele parken van Le Mans.


1. Dijon – Bourgogne-Franche-Comté

Groenste steden van Frankrijk - De nummer één: Dijon
Dijon

De stad Dijon heeft gemiddeld 3,93 m² aan park voor iedere tien inwoners. Het is daarmee officieel gekroond tot de groenste stad van Frankrijk. De prachtige parken en tuinen van de stad zijn ideaal om uit te gaan om van de zon te genieten en een dutje te doen in het vers gemaaid gras. Je hoeft niet naar het platteland, Dijon is de perfecte stad om te werken in het hart van een historische regio en er is altijd te genieten van een stukje groen.


Hier het antwoord op de vraag: Hoe maak ik mijn tuin winterklaar? De checklist met tips…


  1. Dijon – Bourgogne-Franche-Comté
  2. Le Mans – Pays de la Loire
  3. Rennes – Bretagne
  4. Brest – Bretagne
  5. Lille – Hauts-de-France
  6. Straatsburg – Grand Est
  7. Tours – Centre-Loire-vallei
  8. Reims – Grand Est
  9. Montpellier – Occitanie
  10. Amiens – Hauts-de-France

Geef een reactie