Top 10 grootste massamoordenaars (met filmpje)

2
Top 10 grootste massamoordenaars

Top 10 grootste massamoordenaars (met filmpje)

Hier de Top 10 grootste massamoordenaars voor degenen met moordneigingen onder ons. De onderstaande heren konden zich echt niet beheersen. Anders Breivik is hierbij vergeleken slechts een amateurtje.

Lees hier ->>> meer over moord en doodslag op deze website…

Hieronder dus een fris lijstje. En inderdaad, het zijn natuurlijk allemaal mannen. Onder massamoord verstaan we het systematisch uitroeien van meerdere personen. Een genocide is dan weer een extreme vorm van een massamoord, waarbij een specifieke groep mensen het moet ontgelden.

Top 10 grootste massamoordenaars

1 – God himself

In de bijbel laat onze vriend met name in Egypte ontelbaar mensen dood gaan. Dit doet hij met zijn “Magic Tricks” beter bekend als de “Bijbelse plagen”. Deze grote godheid bedacht onder andere de zondvloed, de kikkers, de luizen, de zweren, de hagel, de duisternis en nog veel meer!

De 7e Plaag: hagel enstorm: grootste massamoordenaars
De 7e Plaag: hagel enstorm

2 – Mao Zedong

Mao uit China kon er ook wat van met zo’n 70 miljoen uitgemoorde landgenoten. Soms per ongeluk door een hongersnood, maar hij was ook zeer creatief met wat meer mensen tegelijk en wat kogeltjes.

3 – Adolf Hitler

Enge snorremans uit Duitsland. Hij heeft zeker zo’n 40 miljoen doden op zijn geweten door de Tweede Wereldoorlog en de genocide op onze Joodse medemens.

4 – Jozef Stalin

Stalin kon er ook wat van en was zeker geen lieverdje. Het moeten er ergens tussen 20 en  30 miljoen zijn geweest. Zijn stijl: politieke executies, goelag-strafkampen en hongersnoden.

5- Keizer Hirohito

Japanner en keizer in de vorige eeuw, met 8 miljoen doden in door Japan bezette landen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

6 – Pol Pot

Hield verschrikkelijk huis in Cambodja waar ie in de vorige eeuw de baas was. Met 1,5 miljoen verhongerde of zichzelf doodgewerkte landgenoten. Bekend van ‘Killing Fields” van de gelijknamige film.

Nicolae Ceaucescu (zo'n wat kleinere massamoordenaar uit Roemenië) gezellig samen met Polletje Pot

7- Kim Il Sung

Net opgevolgd door zijn lieve zoontje in Noord-Korea. Precies weten we het niet maar het aantal slachtoffers ligt ergens tussen 1 en 3 miljoen. Komt met name door hongersnood.

8 – Leonid Brezjnev

Één van de opvolgers van de eerder genoemde Russische leider Stalin. Brezjnev was een ijdel man en hij liet zich overal bewieroken. Het Presidium van de Opperste Sovjet kende hem tal van orden toe en zo droeg Brezjnev vol trots de kostbare, met diamanten versierde, ster van de Orde van de Overwinning, die hem eigenlijk niet toebehoorde. Brezjnev liet zich in 1979 ook de Leninprijs voor literatuur toekennen en op officiële portretten draagt hij 57 onderscheidingen. Hield eind vorige eeuw flink huis in Afghanistan en de schatting ligt op zo’n 1 miljoen Afghanen.

Leonid Brezjnev
Leonid Brezjnev

9 – Jean Kambanda

Deze minder vriendelijke Rwandees maakte in zijn korte periode als president tussen 9 april 1994 en 19 juli 1994 zo’n 0,5 tot  1 miljoen slachtoffers in eigen land. Hij is overigens het eerste en enige staatshoofd dat schuld bekend heeft aan het plegen van genocide sinds het verbod op genocide van de Verenigde Naties in 1951.

Op 4 september 1998 veroordeelde het Rwanda-tribunaal Kambanda tot levenslang voor:

  • genocide en de toestemming om genocide te plegen
  • het openlijk aanzetten tot het plegen van genocide
  • de genocide actief gesteund te hebben
  • het falen om in zijn rol als premier de genocide te voorkomen
  • verschillende misdaden tegen de menselijkheid

Jean Kambanda zit tegenwoordig gevangen in Mali.

10 – Mengistu

Dit heerschap was niet zo gesteld op een aantal van zijn mede-landgenoten in Ethiopië. Er zijn er zo’n 100.000 “verdwenen” of verhongerd. In 1977 pakte Mengistu de macht in Ethiopië en ging tekeer als een vreselijke dictator die de zgn. Rode Terreur (Qey Shibir) uitoefende. Tegenstanders van links en rechts, het was hem om t even, werden opgepakt, opgesloten of gedood.

Mengistu’s radicale politiek om Ethiopië om te vormen tot een socialistische volksrepubliek bezorgde hem veel vijanden in het binnen- en buitenland. Zijn plannen om landbouwcollectieven in te stellen stuitten op veel verzet en veroorzaakten nieuwe hongersnood.

Vrolijk Filmpje met lekker muziekje (dat dan weer wel!!!)

2 REACTIES

Geef een reactie