Hondenbezitters zijn gezonder volgens club van hondenbezitters…

0
Hondenbezitters zijn gezonder volgens club van hondenbezitters...
Hondenbezitters zijn gezonder volgens club van hondenbezitters...

Hondenbezitters zijn gezonder volgens club van hondenbezitters…

Hoe noemen we dat ook weer: “Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend…” Maar goed, er is toch zeker een redelijke onderbouwing en logische verklaring voor deze stelling.

Het blijkt dat een hondenbezitter dagelijks zo’n 74 minuten aan het wandelen is met zijn of haar viervoeter. Mensen zonder zo’n beestje doen dat maar 18 minuten. Lees meer…


Lees hier meer ->>> over gezondheidszorg op deze website.


Hondenbezitters zijn gezonder volgens club van hondenbezitters…

Als je al die minuten bij elkaar optelt dan leg je als hondenbezitter 1.750 kilometer per jaar af. De arme meute zonder hond wandelen maar zo’n 575 kilometer nutteloos jaarlijks in de rondte.

En er zijn nog veel meer positieve resultaten te melden over mensen die in het bezit zijn van een hond. Zo zijn ze actiever dan de anderen en nemen ze minder snel de auto, maar eerder de benenwagen of de fiets als vervoersmiddel.


Zie hier de top 10 kortst levende hondenrassen.


Fitter, gezonder en mer energie…

73 procent van de nieuwe hondenbezitter is erg blij met de aanschaf. Dat percentage voelt zich door het nieuwe huisdier fitter, gezonder en ze hebben ook nog eens meer energie.

De gemiddelde hondenbezitter wandelt bijna een uur per dag en dat betekent toch bijna zo’n vijf kilometer. Een kwart van de bezitters geeft ook aan dat het uitlaten van de hond een heerlijk moment is om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag.


Zie hier de Top 10 digitale gezondheidstrends 2023.


En het is ook nog eens gezellig!

Zo’n 20% van de mensen met een hond vindt het ook nog eens erg leuk om andere hondenbezitters te ontmoeten tijdens de wandeling. Neem er maar eens de tijd voor en ga maar eens in een park zitten waar honden mogen worden uitgelaten.

Je weet niet wat je ziet, maar zo rond de lunch en het avondeten ontstaan er hele groepen met een hond op zo’n locatie. Deze mensen lijken allemaal wel lid te zijn van een lokale subversieve hondensekte.

Conclusie: Je bent wel gek als je geen hond neemt toch?!


Bron en meer informatie: Want to get fitter? Dog owners ‘are healthier than people without pets’, Express, 25 oktober 2016, The Healthy Happy Hound report, Butcher’s Pet Care, 2013


Zie hier de top 15 hondenrassen die het hoogst springen.


Geef een reactie