Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips

0
Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips
Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips

Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips

Het gaat weer beter met ons Nederlandje, daarom beantwoorden wij de vraag: Wat is de beste manier om geld te sparen? Wij geven hieronder de 14 gouden tips. En over een paar jaar gaat het natuurlijk weer minder, dan hoeven jullie niet bij ons aan te kloppen voor doekoe. Wij geven je nu goede raad: spaar, spaar en nog eens spaar. Als een appeltje voor de dorst, voor slechte tijden en voor nood en rampspoed. Hieronder de tips & om geld te sparen, natuurlijk gratis en voor niks!!!

Lees hier ->>> meer over geld en geld verdienen op deze website.

Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips
Wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips

Wat is de beste manier om geld te sparen?

1. ) Open een spaarrekening. Deze moet je natuurlijk wel hebben, al was het maar voor de rente. Het is vaker gebeurd dat het gespaarde geld in de ‘oude sok’ zomaar opeens verdween…

2.) Neem een spaarrekening bij een door de Nederlandse Bank erkende bank met bankgarantie. Hier is het overzicht van banken die vallen onder de bankgarantie van de Nederlandse Bank. Dus niet voor een half procentje meer gaan stunten met een bank die zo failliet kan gaan, want dan ben je al je geld kwijt. Icesafe weten we nog?

3.) Spaar minimaal 10% van je inkomen of wat er binnen komt. Waarom? 10% is te overzien en je kunt nog steeds voor 90% te keer gaan.

4.) Zorg dat er minimaal altijd een half jaarsalaris op je spaarrekening staat. Dit is een soort overbruggingskrediet om je uitgaven aan te passen als je wordt ontslagen of als je andere financiële tegenvallers hebt.

5.) Start klein, maar eindig groot. De eerste maanden lijkt het nog nergens op, maar na 1,5 jaar: moet je eens kijken wat er al staat!

6.) Maak gebruik van automatische incasso. Doordat je maandelijks of wekelijks een bedrag spaart loopt je spaartegoed op zonder dat je ineens een groot bedrag mist.

7.) Haal iedere avond je tas, broekzakken en portemonnee leeg en spaar dit Al dat kleingeld dat daaruit komt doe je natuurlijk in je spaarpot.

8.) Stop het statiegeld van flessen en ander statiegeld ook in de spaarpot. Dit geld was je toch al kwijt gedurende een aantal dagen/weken en ga je echt niet missen.

9.) Zorg voor een spaardoel(-en). Dat maakt het duidelijk waarom je al dat geld niet wilt aanraken en uitgeven.

10.) Vertel je omgeving wat je spaardoelen zijn. Door anderen het te vertellen zullen ze je er ook naar gaan vragen en dit motiveert om door te gaan.

11.) Spaar ook voor nu! Zorg voor een leuk klein spaardoel zoals een fiets of nieuw schilderij voor aan de muur.

12. Vergelijk alle spaarrekeningen. Kijk bij de Tip 2 genoemde banken wat de hoogste rent is en zet daar je spaargeld neer.

13. Verdeel je spaargeld in porties van € 50.000 over de bij tip 2 genoemde banken. Je weet maar nooit, die banken kunnen ook omvallen en om er zeker van de te zijn dat de DNB ook gaat uitkeren, pas je de verdeel en heers strategie toe.

14.) Maak een onbewust spaarplan. Stel bij je bank bijvoorbeeld tien verschillende bedragen in die op verschillende datums in de maand naar je spaarrekening worden afgeschreven. Bijvoorbeeld op de 2de dag van de maand € 2,97 op de 5de € 5,89 op de 11de € 10,89. Zo spaar je onbewust, net of je een tijdschrift of een pakje kauwgom koopt en aan het einde van de maand de 10% 0f meer bij elkaar.

15.) Blijf van je geld af! Ja, de buurman heeft een mooier auto, so what!? Ja, ik zou die dame wel mee naar Parijs willen nemen, maar verzin maar iets goedkopers, wees eens creatief.

Geef een reactie