, , ,

Dutjes maken gelukkiger zegt nieuw Brits onderzoek

Dutjes maken gelukkiger

Dutjes maken gelukkiger

Wil je ook gelukkig worden? Professor Wiseman van de University of Hertfordshire in Groot-Brittannië weet het zo goed als zeker: “These new findings suggest the tantalising possibility that you can also become happier by just taking a short nap.” Lees meer over het goede van het doen van een dutje.


Lees hier ->>> meer over slapen op deze website.


Dutjes maken gelukkiger

  • 66 procent van de mensen die een kort dutje deden waren gelukkiger dan de degene die een langere periode tussendoor slapen
  • Een kort dutje duur tussen de 20 en 30 minuten
  • Een kort dutje verbeterd je focus, je prestaties en je humeur
  • Winston Churchill (groot Brits staatsman) was ook bekend om zijn regelmatige dutjes

‘Nappiness’

Het doen van een dutje wordt vertaald in het Engels in het woord ‘nap’. Door het geluk wat, happyness, er aan kleeft werd het nieuwe woord ‘nappiness’ geboren.

Previous research has shown that naps of under 30 minutes make you more focused, productive and creative, and these new findings suggest … that you can also become happier by just taking a short nap.

Professor Robert Wiseman

Meer dan 1.000 mensen hebben meegedaan aan het onderzoek voor het Edinburgh International Science Festival. Dit is een geweldig festival in Schotland waar op een bijzondere de wetenschap centraal staat.


Interessant: blootstelling aan licht tijdens de slaap heeft verband met obesitas en ernstige gezondheidsproblemen.


Korte dutjes, lange dutjes en geen dutjes in combinatie met je geluksgevoel

De mensen die een lekker kort dutje hadden gedaan gaven hun geluksgevoel een een 3,67 op een schaal van vijf.


Wist je dat slapen met klein beetje licht je gezondheid al kan schaden.


De mensen van de langere dutjes een 3,52 en de niet-slapers een 3,44. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar blijken regelmatig een dutje te doen. Zo’n 43 procent tegenover 30 procent van de mensen van 50 jaar en ouder. Verder bleek maar 11 procent van alle deelnemers een dutje te mogen doen op het werk.

Het is dan ook niet vreemd dat het doen van een dutje juist bij goed presterende bedrijven als Google en Ben & Jerry’s is toegestaan.

Misschien is het rechte op het doen van een dutjes iets voor de CAO-onderhandelingen? We hebben er als maatschappij baat bij!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie