Top 10 digitale gezondheidstrends 2023

0
Top 10 digitale gezondheidstrends 2023
Top 10 digitale gezondheidstrends 2023

Top 10 digitale gezondheidstrends 2023

De digitale gezondheidszorg ontwikkeld zich met de snelheid van het licht. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Top 10 digitale gezondheidstrends 2023


10. Mobiele gezondheidszorg

Mobiele gezondheidstechnologie, ook wel mHealth genoemd, omvat het gebruik van mobiele apps, tekstberichten en andere vormen van digitale communicatie om gezondheidsdiensten te verlenen.

Dergelijke oplossingen stellen zorgprofessionals ook in staat om de gezondheidsstatus van patiënten te monitoren en patiënten voor te lichten over gezondheidsgerelateerde kwesties.


Zie hier: hoe een optimale hersengezondheid te behouden?


9. Digitale biomarkers

Digitale tools zoals draagbare apparaten, mobiele apps en andere digitale platforms verzamelen en analyseren kwantificeerbare fysiologische, gedrags- of biologische metingen, ook wel digitale biomarkers genoemd.

Ze zijn vaak niet-invasief, waardoor er minder invasieve procedures nodig zijn en het comfort voor de patiënt wordt verbeterd.


8. Thuiszorg

Thuiszorg is een snel opkomende trend waarbij patiënten medische hulp kunnen krijgen in het comfort van hun huis.

Telehealth-technologieën, zoals videoconferenties en draagbare bewakingsapparatuur, stellen patiënten in staat om op afstand ondersteuning te krijgen van zorgverleners.


Zie hier de Top10 beste voedingsmiddelen voor je gezondheid.


7. Patiëntbetrokkenheid

Digitale gezondheid bevordert de actieve participatie van patiënten door het gebruik van digitale technologieën.

Denk aan mobiele gezondheidsapps, wearables en patiëntenportalen. Deze digitale tools bieden realtime toegang tot gezondheidsinformatie, waaronder testresultaten, medicatielijsten en behandelplannen.


6. Digitale therapieën

Digitale therapie is een relatief nieuwe vorm van medische behandeling die gebruikmaakt van digitale technologieën, zoals software, draagbare apparaten en andere digitale platforms, om evidence-based interventies te bieden.

Het biedt ook ondersteuning bij gewichtsbeheersing, slaapstoornissen, chronische ziekten en andere gezondheidsproblemen.


5. Patiëntbewaking op afstand

Met patiëntbewaking op afstand kunnen zorgverleners de gezondheidsstatus van patiënten volgen zonder fysieke bezoeken aan zorginstellingen.

Het verbetert de toegang tot gezondheidsdiensten, met name voor personen die in afgelegen gebieden wonen of beperkte mobiliteit hebben. Ook worden patiënten actiever betrokken bij het bewaken van hun eigen gezondheid met behulp van RPM.


4. Medische wearables

Wearables worden steeds populairder op het gebied van digitale gezondheid, omdat ze een handige en niet-invasieve manier bieden om een ​​reeks gezondheidsparameters van patiënten te bewaken.

Medische wearables, zoals fitnessbanden, houden het aantal verbrande calorieën, hartslag, slaappatronen en fysieke activiteit bij.

Één van de meest populaire draagbare apparaten zijn smartwatches. Hiermee kunnen patiënten verschillende gezondheidsstatistieken volgen en meldingen ontvangen.


Zie hier de Top 75 meest voorkomende gezondheidsklachten in Nederland.


3. Elektronische gezondheidsdossiers

Elektronische medische dossiers zijn in de loop der jaren aanzienlijk geëvolueerd, met de nadruk op het verbeteren van de nauwkeurigheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van patiëntgegevens.

EPD’s bieden zorgverleners real-time toegang tot de volledige medische geschiedenis van een patiënt, waardoor de diagnose, behandeling en bewaking van gezondheidsproblemen wordt verbeterd.


2. Cloud gezondheidszorg

Met cloudcomputing in de gezondheidszorg kunnen clinici en medisch personeel grote hoeveelheden patiëntgegevens, zoals EPD’s of medische beeldvormingsgegevens, efficiënter en zonder dure infrastructuur beheren.

Cloudgebaseerde oplossingen bieden ook een veilige back-up voor zorggegevens in het geval van een natuurramp of andere noodsituaties.


1. Gezondheidszorganalyse

De gezondheidszorg genereert een enorme hoeveelheid gegevens uit verschillende bronnen, waaronder EPD’s, medische beeldvorming, wearables, en mobiele gezondheidsapps.

Een goede analyse van deze gegevens verbetert de algehele efficiëntie van de gezondheidszorgstelsels.

Gezondheidszorganalyses stellen bijvoorbeeld ziekenhuizen in staat hun activiteiten te optimaliseren, zoals het plannen van afspraken, personeelsbeheer en toewijzing van middelen.


Top 10 digitale gezondheidstrends 2023

  1. Gezondheidszorganalyse
  2. Cloud gezondheidszorg
  3. Elektronische gezondheidsdossiers
  4. Medische wearables
  5. Patiëntbewaking op afstand
  6. Digitale therapieën
  7. Patiëntbetrokkenheid
  8. Thuiszorg
  9. Digitale biomarkers
  10. Mobiele gezondheidszorg

Geef een reactie