, , , , ,

Top 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

Skigebiet Pitztaler Gletscher - Top 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

Hoogste skigebieden in Oostenrijk

Skigebieden met pistes op grote hoogte kenmerken zich vooral door twee zaken: sneeuwzekerheid en geweldige panorama’s. Lees hier meer over Oostenrijk en siën.


Lees hier →  meer over skiën op deze website.


Top 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

Bron: www.snowtrex.de


10. Skigebiet Silvretta Arena – 2.872 meter

Met 238 kilometer aan pistes is de Silvretta Arena een van de grootste skigebieden van het land, en Ischgl staat bekend als een van de absolute party hotspots in de Alpen – de perfecte ingrediënten voor een geslaagde skivakantie.

Bovendien reikt de hoogte bijna tot 2.900 m, wat sneeuwzekerheid tot mei garandeert. De 6-persoons stoeltjeslift Greitspitz brengt je naar het hoogste punt van het skigebied, waar fantastische rode en uitdagende zwarte pistes beginnen.


Zie hier de Top acht betaalbare skivakanties 2023 / 2024.


9. Skigebiet Großglockner-Heiligenblut – 2.989 meter

Het sneeuwzekere skigebied op de Großglockner biedt 55 kilometer aan pistes en vier skiroutes met 15 km² diepsneeuwterrein, waardoor Heiligenblut een populaire bestemming is, vooral voor freeriders.

Een panoramisch fotomoment bevindt zich op 2.600 m hoogte op de Schareck. Het hoogste punt bevindt zich echter iets hoger, op 2.989 m bij het bergstation van de sleeplift Hochfleiss.

Vanaf hier heb je een kristalhelder uitzicht op de slanke top van de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, en op meer dan 40 andere toppen boven de 3.000 meter.


8. Skigebiet Zell am See-Kaprun – 3.029 meter

Het hoogste punt van het Salzburger Land bevindt zich op de Kitzsteinhorn, op een hoogte van 3.029 m, te midden van het gletsjerskigebied Zell am See-Kaprun.

Het bergstation van de gletsjerkabelbaan en de gletsjershuttle herbergen de ‘Gipfelwelt 3000’ met een restaurant, Nationalpark Gallery, een bioscoop en het panoramische platform ‘Top of Salzburg’. Vanaf hier zijn de majestueuze Alpenreuzen, zoals de Großglockner en Großvenediger, helder zichtbaar.


Zie hier de top 10 grootste skigebieden in Oostenrijk.


7. Skigebiet Obergurgl-Hochgurgl – 3.082 meter

Obergurgl-Hochgurgl, het sneeuwrijke buurgebied van Sölden in het achterste Ötztal, is een uitstekende plek om te skiën vanwege de optimale sneeuwcondities, vooral voor freeriders.

Het skigebied is gegarandeerd bedekt met sneeuw op iets meer dan 3.000 meter hoogte. Het opent doorgaans als het eerste niet-gletsjerskigebied in Tirol aan het begin van het seizoen en blijft operationeel tot mei, met ongeveer 110 kilometer aan geweldige pistes.


Zie hier Top 10 beste skiresorts in Frankijk 2022


6. Skigebiet Kaunertaler Gletscher – 3.113 meter

Het skigebied op de Kaunertaler Gletsjer, de jongste gletsjer van Tirol, biedt circa 32 kilometer aan pistes. Vanaf het bergstation Karlesjochbahn op 3.108 m hoogte kun je genieten van een adembenemend uitzicht op tientallen toppen van 3.000 meter in de omliggende omgeving.

Een fantastisch schouwspel dat je middenin de actie plaatst. Een extraatje voor alle sociale media-fans: gratis WiFi is hier beschikbaar.


5. Skigebiet Mölltaler Gletscher – 3.122 meter

Ook in het Mölltal biedt het skigebied Mölltaler Gletscher een hoogte-ervaring, met de hoogste lift die reikt tot 3.122 m op de Schareck.

Er is ongeveer 17 kilometer aan pistes te verkennen op de gletsjer, waar perfect geprepareerde routes altijd de hoogste prioriteit hebben, vooral gezien de professionele trainingsroutes. De ‘Mölli’ is het enige gletsjerskigebied in Karinthië dat tot een hoogte van 3.100 meter volledig met sneeuw kan zijn bedekt.

Website: www.moelltaler-gletscher.at


4. Skigebiet Stubaier Gletscher – 3.212 meter

Het Stubaier Gletscher skigebied, gelegen in het Stubaital, behoort tot een van de grootste gletsjerskigebieden van Oostenrijk, met een uitgestrekt netwerk van 43 kilometer aan pistes.

De hellingen strekken zich uit onder de indrukwekkende Schaufelspitze (3.333 m). Vertrekkend vanaf het bergstation van de dubbele stoeltjeslift Wildspitz op 3.210 m, leidt een 10 km lange piste naar het dalstation op 1.750 m.

Een aanrader is een tussenstop bij ‘Jochdohle’, het hoogstgelegen restaurant in het skigebied op 3.150 m.

Website: www.stubaier-gletscher.com


Zie hier de Top 10 beste plaatsen om te skiën in Europa 2022.


3. Skigebiet Hintertuxer Gletscher – 3.250 meter

Één van de hoogste skigebieden in Oostenrijk is te vinden in het Zillertal. Aan het koude uiteinde van de beroemde vallei bij Hintertux ligt het skigebied Hintertuxer Gletscher, het enige gletsjerskigebied dat het hele jaar door geopend is.

De sleeplift ‘Gefrorene Wand’ brengt je naar de gelijknamige top en bereikt het hoogste punt op 3.250 meter. Met 60 km aan pistes is de Hintertuxer Gletsjer het grootste gletsjerskigebied van het land.

Website: www.hintertuxergletscher.at


2. Skigebiet Sölden – 3.340 meter

In het skigebied Sölden bevinden zich twee gletsjers op een hoogte van ruim 3.000 meter. Op de Rettenbachgletsjer ligt een echte WK-piste en het begin van een indrukwekkende piste van 15 km lang.

Op de ongeveer 34 km aan gletsjerpistes trainen zowel de sterren van vandaag als de professionals van morgen. Ski door een tunnel op een hoogte van 3.240 m naar de Tiefenbachgletsjer.

Hoewel het hoogste punt op de Rettenbachferner ligt op 3.340 meter, slechts 100 m onder de hoogste top, maakt dit het skigebied Sölden een must-visit bestemming.

Website: www.oetztal.com


1. Skigebiet Pitztaler Gletscher – 3.440 meter

Pitztaler Gletscher

Pitztaler Gletscher

Op de majestueuze gletsjer van de Pitztaler Gletscher hebben de exploitanten van de kabelbaan een architectonisch hoogstandje gecreëerd.

Het moderne bergstation van de Wildspitzbahn, met een futuristisch ontwerp dat lijkt op een sneeuwbank, huisvest het elegante “Café 3.440”, het hoogstgelegen koffiehuis in Tirol.

Dit markante gebouw markeert het hoogste punt van het skigebied in Oostenrijk en plaatst de Pitztaler Gletscher terecht bovenaan de lijst van de hoogste skigebieden.

Website: www.pitztaler-gletscher.at


Top 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

  1. Pitztaler Gletscher – 3.440 meter
  2. Sölden – 3.340 meter
  3. Hintertuxer Gletscher – 3.250 meter
  4. Stubaier Gletscher – 3.212 meter
  5. Mölltaler Gletscher – 3.122 meter
  6. Kaunertaler Gletscher – 3.113 meter
  7. Obergurgl-Hochgurgl – 3.082 meter
  8. Zell am See-Kaprun – 3.029 meter
  9. Großglockner-Heiligenblut – 2.989 meter
  10. Silvretta Arena – 2.872 meter