Top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2021

0
Top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2021
Top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2021

Meest invloedrijke moslims ter wereld 2022

Er zijn bijna twee miljard moslims op deze aarde en er kan er maar één de invloedrijkste zijn. oor de 13e keer zochten de de mensen achter de themuslim500.com wie dat is voor 2022. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website


Top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2022


10. Imran Khan – premier van Pakistan

Imran Ahmad Khan Niazi is een Pakistaanse politicus en zeer goede en populaire voormalig cricketspeler. Sinds 18 augustus 2018 is hij premier van Pakistan. Tevens is hij de voorzitter van de partij Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). In de perioden 2002-2007 en 2013-2018 was Khan lid van de Nationale Assemblee van Pakistan, en opnieuw vanaf augustus 2018.

Khan speelde twee decennia lang internationaal cricket en ontwikkelde later filantropische projecten zoals het Shaukat Khanum Memorial Cancer Hospital & Research Centre en Namal College.


9. Sayyid Ali Hussein Al-Sistani – geestelijke leider in Irak

Al-Sistani is de belangrijkste sjiitische geestelijke leider in Irak. Hij wordt wel een ‘democratische mullah’ genoemd. Hoewel hij (natuurlijk) een overtuigd sjiiet is, bieden zijn denkbeelden ruimte aan principes als democratie, mensenrechten en zelfs de scheiding van kerk en staat. Een theocratisch systeem zoals dat in Iran bestaat, streeft al-Sistani dan ook niet na.


Zie hier de Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post.


8. Cheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan

MbZ is de kroonprins van Abu Dhabi en de plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is de de facto leider van de Verenigde Arabische Emiraten.


7. Koning Mohammed VI – koning van Marokko

Sidi Mohamed ben Hassan el-Alaoui (Rabat, 21 augustus 1963) is sinds 1999 onder de naam Mohammed VI de koning van Marokko. Hij stamt af van de Alaoui-dynastie, die sinds 1666 van vader op zoon over Marokko regeert.


Zie hier de Top 10 meest religieuze staten in de Verenigde Staten 2023


6. Cheikh Muhammad Taqi Usmani – Islam geleerde

Muhammad Taqi Usmani (5 oktober 1943) is een Pakistaanse islamitische geleerde en voormalig rechter die de president is van de Wifaq ul Madaris Al-Arabia en de vice-president en Hadith-professor van de Darul Uloom Karachi.

Als intellectueel leider van de Deobandi- beweging heeft hij 143 boeken geschreven in het Urdu, Arabisch en Engels. Hieronder bijvoorbeeld een vertaling van de Koran in zowel het Engels als Urdu, evenals een 6-delige commentaar op de Sahih Muslim in het Arabisch, Takmilat Fath al -Moelhim en Uloomu-l-Koran.

Hij heeft uitgebreid geschreven en lezingen gegeven over hadith en islamitisch financieren. Taqi Usmani is voorzitter van de Shariah Board van de in Bahrein gevestigde Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions (AAOIFI). Hij is ook een permanent lid van de in Jeddah gevestigde International Islamic Fiqh Academy, een orgaan van de OIC .


5. Abdoellah II van Jordanië

Abdoellah II bin al-Hoessein (Amman, 30 januari 1962) is de huidige koning van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Koning Abdoellah is een fan van Star Trek. In 1995, vier jaar voor de aanvang van zijn koningschap, deed hij mee in een aflevering van Star Trek:Voyager (seizoen 2 #20: “Investigation”). Op 21 mei 2011 werd bekend dat hij medefinancier is van het toekomstige pretpark Red Sea Astrarium dat volledig in teken van Star Trek zal staan.


4. Recep Tayyip Erdogan – president van Turkije

Erdoğan (Istanboel, 26 februari 1954) is de 12e en huidige president van de Republiek Turkije. Hiervoor was hij de burgemeester van Istanboel (1994-1998) en minister-president van Turkije (2003-2014).


3. Sayyid Ali Khamenei – grootayatollah van Iran

Khamenei is een Iraanse grootayatollah. Hij is sinds 1989 de hoogste leider van Iran. Hij volgde toen Ayatollah Ruhollah Khomeini op. Van 1981 tot 1989 was hij president van Iran.


2. Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud – koning van Saoedi-Arabië

Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed is sinds 23 januari 2015 de koning van Saoedi-Arabië. Hij is drie keer getrouwd geweest en heeft ook zijn zoon, prins Mohammad bin Salman al-Saoed, tot plaatsvervangend kroonprins benoemd.


1. Tamim bin Hamad al-Thani – emir van Qatar

Sheikh Tamim in 2020
Sheikh Tamim in 2020

De emir van Qatar Tamim is sinds 25 juni 2013 de emir. Hij is de vierde zoon van de vorige emir Hamad van Qatar en draagt de titel van sjeik. Hij studeerde in het Britse Harrow, Sherborne en Sandhurst. Vervolgens werd hij tweede luitenant van de Qatarese strijdkrachten.Top 10 meest invloedrijke moslim ter wereld 2022

  1. Tamim bin Hamad al-Thani
  2. Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud
  3. Sayyid Ali Khamenei
  4. Recep Tayyip Erdogan
  5. Abdallah II van Jordanië
  6. Cheikh Muhammad Taqi Usmani
  7. Koning Mohammed VI
  8. Cheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan
  9. Sayyid Ali Hussein Al-Sistani
  10. Imran Khan

Geef een reactie