Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post

0
Volodymyr Zelensky - Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post
Volodymyr Zelensky - Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post

Meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post

De Jerusalem Post heeft haar lijst voor 2022 opgesteld met de 50 meest invloedrijke joden. Veel mensen beïnvloeden de wereld waarin we leven en beïnvloeden ons dagelijks leven.

Dit jaar is ernaar gestreefd om een ​​lijst te maken die de diversiteit van de Joodse natie laat zien. Het gaat dan ook om mensen uit alle lagen van de bevolking, overheid, kunst, geneeskunde, literatuur en wetenschap. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website…


Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post

Bron: www.jpost.com


50. Noa Kirel

Queen of pop.


49. Leah Greenberg

Greenberg is een Amerikaanse politieke activist en mede-oprichter van de progressieve non-profitorganisatie Ondeelbaar. Ze is co-auteur van We Are Indivisible: A Blueprint for Democracy After Trump,


48. Majoor Neta Blum en Brigade-Generaal Naama Rosen-Greenberg

Vrouwen in uniform: Neta Blum hoofd cyber R&D van het Israëlische ministerie van Defensie en Naama Rosen-Greenberg eerste vrouwelijk militair adviseur van premier Israël.


47. Natália Pasternak Taschner

Braziliaanse microbioloog Braziliaanse microbioloog.


46. Shira Haas

De nieuwe Marvel-superheld Sabra, Israëlische actrice Shira Haas.


45. Sam Grundwerg

Diplomaat, fondsenwerver en zionistische leide, voorzitter van Keren Hayesod-United Israel Appeal.


Zie hier de meest invloedrijke mensen van de 20ste eeuw.


44. Matt Brooks and Halie Soifer

Het hoofd van de Republikeinse Joodse Coalitie Matt Brooks en het hoofd van de Joodse Democratische Raad van Amerika, Halie Soifer.


43. Sigal Kanotopsky

Sigal Kanotopsky is de nieuw directeur in de VS van het Joods Agentschap voor Israël (JAFI)


42. Nitzana Darshan-Leitner

Nitsana Darshan-Leitner is een Israëlische advocaat, mensenrechtenactivist en oprichter van Shurat HaDin Israeli Law Center.

Als voorzitter van het Shurat HaDin-Israel Law Center heeft ze honderden terreurslachtoffers vertegenwoordigd in rechtszaken tegen terreurorganisaties en hun aanhangers.


41. Terry Kassel

Terry Kassel is een filantroop die zich inzet voor de toekomst van het Joodse volk en Israël. Ze was mede-oprichter van Start-Up Nation Central (SNC), dat de wereld verbindt met Israëlische innovatie, en de Jewish Food Society (JFS), die Joods culinair erfgoed bewaart en verbetert.


40. Russell Robinson

Russell Robinson is CEO van JNF-USA. JNF is een non-profitorganisatie die alle generaties Joden een unieke stem geeft bij het bouwen van een toekomst voor het land Israël en zijn volk.


39. Rachel Drori

Rachel Drori begon in 2015 met de bezorgservice Daily Harvest voor diepvriesproducten, en financierde het met $ 25.000 van haar spaargeld. Inmiddels is ze 350 miljoen waard.


38. Rabbi Ari Lamm

Rabbi Dr. Ari Lamm is Chief Executive van Bnai Zion, oprichter van The Joshua Network en gastheer van Good Faith Effort .


37. Gary Torgow

Gary Torgow is een zakenman uit Detroit die actief is in zakelijke, burgerlijke, liefdadigheids- en gemeenschapsactiviteiten. Hij is ook voorzitter van de stuurgroep van Mosaic United.


36. Dani Dayan

Dani Dayan is voorzitter van de Yad Vashem.


Zie hier de Top 100 meest invloedrijke personen media Nederland 2022


35. Angela Buchdal

Angela Warnick Buchdahl is een Amerikaanse rabbijn. Ze was de eerste Aziatisch-Amerikaanse die tot rabbijn werd gewijd en de eerste Aziatisch-Amerikaanse die tot hazzan werd gewijd.


34. Steven Cohen

Steven A. Cohen is een Amerikaanse filantroop, hedge fund manager en eigenaar van de New York Mets (Major League Baseball).


33. Dara Horn

Dara Horn (1977) is een Amerikaanse romanschrijver, essayist en professor in de literatuur. Horns eerste roman, In the Image, uitgegeven toen ze 25 was, ontving in 2003 een National Jewish Book Award, de Edward Lewis Wallant Award 2002 en de Reform Judaism Fiction Prize 2003.


32. Gidi Mark

Gidi Mark is sinds 2008 de internationale CEO van Taglit-Birthright Israel.


31. Safra Catz

Safra Ada Catz is een Amerikaanse miljardair, bankier en technologiemanager. Zij is de CEO van Oracle Corporation. Ze is executive bij Oracle sinds april 1999 en bestuurslid sinds 2001.


30. Prof. Arie Schachner

Schachner is President van Save a Child’s Heart, oprichter van de afdeling Cardiovascular Surgery van het Wolfson Medical Center in Holon, een voormalig professor aan de Sackler School of Medicine van de Universiteit van Tel Aviv.


29. Jonathan Greenblatt

Greenblatt is een Amerikaanse ondernemer en de nationale directeur en CEO van de Anti-Defamation League.


28. Elana Kagan

Kagan is een jurist uit de Verenigde Staten. Ze werd in augustus 2010 tot rechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten benoemd, als opvolger van de toen negentigjarige John Paul Stevens. Daarmee was Kagan de vierde vrouw ooit.


27. Jay and Shira Ruderman

Jay en Shira Ruderman combineren filantropie en belangenbehartiging.


26. Eric Fingerhut and Julie Platt

Fingerhut is een Amerikaanse politicus, advocaat die de president en CEO van de Joodse Federaties van Noord-Amerika (JFNA). Ook Julie Platt is hier actief.


Zie hier de meest invloedrijke mensen 2021 volgens TIME.


25. Doron Almog

Almog is een voormalig generaal-majoor in de Israel Defense Forces. In 2016 ontving hij de Israëlprijs. Hij werd in juli 2022 benoemd tot voorzitter voor de Jewish Agency for Israel.


24. Itamar Ben-Gvir

Ben-Gvir is een Israëlische advocaat, agitor en politicus en leider in de Israëlische extreemrechtse Otzma Yehudit-partij. Hij staat bekend om het verdedigen van Joodse radicalen die terecht staan ​​in Israël.

Itamar Ben-Gvir heeft opgeroepen tot de uitzetting van Arabische burgers van Israël die niet loyaal zijn aan Israël. Hij is momenteel lid van de Knesset.


23. Jessica Meir

Meir is een Amerikaans ruimtevaarder. Zij werd in 2013 door NASA geselecteerd om te trainen als astronaut en is in september 2019 voor het eerst de ruimte in gegaan.


22. Pinchas Goldschmidt

Goldschmidt is sinds 1993 opperrabbijn van Moskou, Rusland en steunt Oekraïne.


21. Amos Hochstein

Hochstein is een Amerikaanse zakenman, diplomaat en lobbyist. Hij heeft in de regering van Barack Obama gediend onder de staatssecretarissen Clinton en Kerry. Hij is in 2011 benoemd tot plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris en als speciaal gezant en coördinator voor internationale energieaangelegenheden. Hochstein bemiddelt nu tussen Israël en Libanon.


20. Yaakov Hagoel

Hagoel is de voorzitter van de Executive van de World Zionist Organization. Hij was voorheen waarnemend voorzitter van The Jewish Agency for Israel.


19. David Julius

Julius is een Amerikaanse fysioloog die in 2021 samen met Ardem Patapoutian de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde won voor hun onderzoek naar het waarnemen door het menselijk lichaam van kou, warmte en aanrakingen.


18. Stephen Schwartzman

Schwarzman is een Amerikaanse miljardair zakenman en filantroop.

Hij is de voorzitter en CEO van The Blackstone Group, een wereldwijde private equity-onderneming die hij in 1985 oprichtte met voormalig voorzitter en CEO van Lehman Brothers en de Amerikaanse minister van Handel Peter G. Peterson.


17. Betsy Berns Korn

Betsy Berns Korn is voorzitter van de American Israel Public Affairs Committee.


16. Mira Kogen Resnick

Resnick is Deputy Assistant Secretary of State for Regional Security in de Bureau of Political-Military Affairs. Zij probeert de VS veilig te houden.


Zie hier de Top 100 Meest invloedrijke vrouwen aller tijden – Volgens BBC History.


15. Anne Neuberger

Neuberger is een Amerikaanse cyberbeveiligingsfunctionaris, die fungeert als plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur voor cyber- en opkomende technologie in de Biden-regering.


14. Sylvan Adams

Adams is een Israëlisch-Canadees die zijn leven heeft gewijd aan de vooruitgang van wetenschap en geneeskunde, onderwijs en non-profit werk.


13. David Barnea and Ronen Bar

David “Dadi” Barnea is de huidige directeur van de Mossad en Ronen Bar is de directeur van Shin Bet, de Israëlische veiligheidsdienst.


12. Benny Gantz, Gideon Sa’ar and Avigdor Liberman

Dit zijn de kopstukken van de huidige politiek in Israël. Israëlische minister van Defensie Benny Gantz, minister van Justitie Gideon Sa’ar en minister van Financiën Avigdor Liberman.


11. Isaac and Michal Herzog

Het presidentiële team met president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog: het diplomatieke en verenigende presidentiële paar.


Zie hier: AI vindt conservatieve vrouwen gelukkiger, aantrekkelijker op foto’s: studie.


10. Adena Hefets

Hefets is de CEO van Divvy Home.


9. Rivkah Friedman Feldman

Rechter Rivkah Friedman-Feldman staat aan het roer van het Netanyahu-proces.


8. Antony Blinken

Blinken is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.


7. Ronald S. Lauder

Lauder is een Amerikaanse zakenman, miljardair, filantroop, kunstverzamelaar en politiek activist. Hij is de voorzitter van het Joodse Wereldcongres sinds 2007. Hij en zijn broer, Leonard Lauder, zijn de enige erfgenamen van het cosmeticabedrijf Estée Lauder.


6. Dana Walden

Walden is een Amerikaanse zakenvrouw en de voorzitter van Disney General Entertainment Content.


5. Benjamin Netanyahu

De voormalige premier, heeft minder invloed, maar is nog steeds een factor van belang.


4. Tom Nides

Nides is een Amerikaanse bankier en nu ambassadeur voor Israël sinds december 2021.


3. Elisabeth Borne

Élisabeth Borne is de Franse premier.


2. Yair Lapid

Lapid is de premier van Israël.


1. Volodymyr Zelensky

Oekraïne’s kampioen: president Volodymyr Zelensky, de meest invloedrijke jood ter wereld.Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post

 1. Volodymyr Zelensky
 2. Yair Lapid
 3. Elisabeth Borne
 4. Tom Nides
 5. Benjamin Netanyahu
 6. Dana Walden
 7. Ronald S. Lauder
 8. Antony Blinken
 9. Rivkah Friedman Feldman
 10. Adena Hefets
 11. Isaac and Michal Herzog
 12. Benny Gantz, Gideon Sa’ar and Avigdor Liberman
 13. David Barnea and Ronen Bar
 14. Sylvan Adams
 15. Anne Neuberger
 16. Mira Kogen Resnick
 17. Betsy Berns Korn
 18. Stephen Schwartzman
 19. David Julius
 20. Yaakov Hagoel
 21. Amos Hochstein
 22. Pinchas Goldschmidt
 23. Jessica Meir
 24. Itamar Ben-Gvir
 25. Doron Almog
 26. Eric Fingerhut and Julie Platt
 27. Jay and Shira Ruderman
 28. Elana Kagan
 29. Jonathan Greenblatt
 30. Prof. Arie Schachner
 31. Safra Catz
 32. Gidi Mark
 33. Dara Horn
 34. Steven Cohen
 35. Angela Buchdal
 36. Dani Dayan
 37. Gary Torgow
 38. Rabbi Ari Lamm
 39. Rachel Drori
 40. Russell Robinson
 41. Terry Kassel
 42. Nitzana Darshan-Leitner
 43. Sigal Kanotopsky
 44. Matt Brooks and Halie Soifer
 45. Sam Grundwerg
 46. Shira Haas
 47. Natália Pasternak Taschner
 48. Maj. Neta Blum and Brig.-Gen. Naama Rosen-Greenberg
 49. Leah Greenberg
 50. Noa Kirel

Geef een reactie