Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?

0
Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?
Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?

Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?

Pokeren is ongekend populair in Nederland. Steeds meer mensen vinden plezier, spanning en ontspanning in dit leuke kaartspel. Het leuke is dat je zelf bepaalt waar je het speelt, thuis, online of in een fysiek casino. Door de stijgende populariteit zijn er ook steeds meer mensen die hun brood weten te verdienen met poker, en soms winnen ze echt heel erg veel geld! Maar hoe zit dat nu met pokeren, nemen we het te serieus of wordt het terecht een sport genoemd?

Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?
Veel geld verdienen met poker, maar is het wel een echte sport?

Sport is alleen fysiek?

Veel mensen vinden zaken als darten en poker spelen geen echte sport. Volgens hen moet er toch wel meer beweging nodig zijn, wil je iets een sport kunnen noemen. Maar waarom noemen we de Formule 1 dan wel een sport? Daar zit je immers ook alleen. Verder zou je als pokeraar tot ver in de middag in je bed kunnen blijven liggen en verdien je miljoenen in een Luilekkerland. Niets is minder waar, pokeren is wel degelijk een sport en we vertellen je hier waarom.

Mentale tegenslagen en grootste overwinningen

Je moet als pokeraar stevig in je schoenen staan. Allereerst zijn grote overwinningen die je mogelijk meemaakt absoluut geen reden om naast je schoenen te gaan lopen. Ieder spel is anders, iedere tegenstander is anders en dat maakt dat je ieder spel kans hebt om te verliezen. Dat brengt ons direct bij de mentale tegenslagen. Naast de grote winsten kun je ook te maken krijgen met grote verliezen. Kin omhoog, schouders recht en door naar de volgende kansen… Dat moet je kunnen, ook, of misschien juist, wanneer je een groot bedrag verloten hebt. Poker spelen draait voor een groot deel om mentale gezondheid.

Hoe zorg je voor mentale gezondheid?

Mentale gezondheid, dat is waar poker als topsport bij komt kijken. Pokeren draait deels om je tegenstander met slimheid aftroeven en deels om je rekenvaardigheden. Een sterke en gezonde geest zijn voor de pokeraar dan ook essentieel. Mentale fitheid krijg je door in de eerste plaats voldoende, maar zeker niet te veel, te slapen. Een nacht van 7 tot 9 uren is prima. Ook goed en gezond eten draagt bij aan een scherpe geest. Zorg verder voor voldoende beweging. Natuurlijk is het niet zo heel gek dat je als pokeraar geen standaard dag- en nachtritme hebt, maar probeer toch lichaamsbeweging een onderdeel van de dagelijkse routine te laten zijn.

Speel verstandig

Ken je eigen krachten en zwaktes. Wanneer je het maar niet voor elkaar krijgt om op een gezonde manier met tegenslagen om te gaan, dan is het slim om potentiële tegenslagen zoveel mogelijk te beperken. Stel limieten voor jezelf in om te grote verliezen te voorkomen. Probeer ook je emoties niet te betrekken in je spel. Een rotdag zal mogelijk zijn weerslag hebben op je spel waardoor je dag nog vervelender wordt, en het begin van de neerwaartse spiraal is gemaakt. Poker spelen leer je met vallen en opstaan. Met de verandering in de gokwet die aanstaande is, is de verwachting dat dit kaartspel nog meer harten gaat veroveren.


Zie hier de Top 10 rijkste pokerspelers 2023.