Vijf (online) gezelschapspellen om samen met vrienden te spelen

0
Vijf (online) gezelschapspellen om samen met vrienden te spelen
Vijf (online) gezelschapspellen om samen met vrienden te spelen

Vijf (online) gezelschapspellen om samen met vrienden te spelen

Nu de dagen kouder worden, spendeer je meer tijd binnen dan buiten. Dat is niet zo erg, want er valt binnen veel te beleven. Denk maar aan het organiseren van een filmavond, een leesavond of een familie-etentje. De herfst- en winterperiode is ook de perfecte gelegenheid om een spelavond met vrienden te organiseren.


Lees hier ->>> meer over games op deze website.


Dankzij de steeds ontwikkelende technologie en het ontstaan van online metaverses, kun je niet alleen de gebruikelijke gezelschapspellen spelen, maar ook virtuele gezelschapspellen. Om ervoor te zorgen dat je een ontspannende game-avond met vrienden beleeft, geven we je hier vijf (online) gezelschapspellen mee die je moet uitproberen.


Cards Against Humanity

Cards Against Humanity is een gezelschapsspel dat niet mag ontbreken tijdens je game-avond. Hoewel het spel niet voor iedereen weggelegd is – je moet tegen zwarte humor kunnen – is het doorheen de jaren uitgegroeid tot een echte klassieker. Cards Against Humanity wordt gespeeld met drie spelers of meer en meestal duurt een spelronde zestig minuten.

Het spel bevat 600 kaarten (510 witte- en 90 zwarte kaarten) en je hebt een quizmaster en medespelers. De quizmaster neemt een zwarte kaart en leest de vraag voor die daarop vermeld staat. De medespelers moeten die vraag beantwoorden met de grappigste witte kaart die zij in handen hebben. De quizmaster bepaalt welke kaart de grappigste is en diegene van wie de witte kaart is, wint.


Online poker

Zijn er enkele vrienden die fysiek niet aanwezig kunnen zijn tijdens de game-avond omdat ze op vakantie zijn of in een ander land wonen? Geen probleem! Er zijn tal van online games die je met je vrienden kunt spelen. Online poker is er daar eentje van!

In een online casino vind je niet alleen het klassiek kaartspel, maar ook afgeleide versies, zoals Texas Hold ‘Em, Omaha en Seven-Card Stud. Je kunt ook kiezen uit spellen met verschillende tafelgroottes en inzetlimieten, waardoor je een pokerspel vindt dat zeer goed afgestemd is op de grootte van je vriendenkring en budget.


Weerwolven van Wakkerdam

Weervolven van Wakkerdam is een game dat in een groep gespeeld moet worden, omdat het dan pas echt tot zijn recht komt. Tijdens dit spannend spel krijgt iedereen een rol toegewezen, maar je weet niet wie welke rol heeft. Je weet alleen welke rol je hebt. Er zijn normale bewoners, bloeddorstige weerwolven en andere speciale rollen, zoals Cupido en de ziener.

Jammer genoeg wordt er elke avond een bewoner verslonden door weerwolf. Daarna overleggen en stemmen alle spelers over wie ze denken dat de weerwolf zou kunnen zijn. Die speler wordt op de brandstapel gegooid, zelfs al is hij of zij onschuldig. Kunnen de burgers overleven of worden ze allemaal verslonden door de weerwolven. Na een speelronde van ongeveer 40 tot 60 minuten weet je het!


Cluedo

Je hoeft zeker geen fysieke game-avond te organiseren om je je als een echte detective te wagen. Nee, via de app of de online versie van Cluedo kun je het opnemen tegen je vrienden en familieleden in zelfgecreëerde multiplayer Cluedo-games. Rol met de dobbelstenen, ga een kamer binnen en doe een suggestie omtrent de verdachte, het moordwapen en de kamer.

Als een van je medespelers die uitspraak kan weerleggen door je een kaart te laten zien met een van die dingen op, dan kun je dat element van je lijstje afvinken. De eerste speler die weet wie van de zes verdachten de moord gepleegd heeft, met welk wapen en in welke kamer, wint het spel.


What Do You Meme

Dit spel is er eentje voor diegenen die van memes houden. Tijdens dit spel worden afbeeldingen en instructies met elkaar gecombineerd. Hierdoor krijg je tal van leuke- en grappige memes. Je medespelers moeten op vakkundige wijze bepalen welke meme de beste. Haal er minimum drie vrienden bij en beleef een onvergetelijke tijd.


Geef een reactie