,

Wat zijn de beste muizen om mee te gamen?

Wat zijn de beste muizen om mee te gamen?

Hoe vaak moeten we het nu nog zeggen? Zorg nou eens dat je de goede spullen aanschaft om te gamen! Natuurlijk moet je een beetje geld uitgeven voor een redelijke computer of laptop, nog iets extra’s voor een aardig beeldscherm en de slagroom op de taart is een lekkere muis. Duizenden verschillende muizen zijn er te koop, maar het is wel handig als je nu net uit die gigantische berg de goede weet aan te schaffen en niet in de eerste de beste muizenval verstrikt raakt.

Wat zijn de beste muizen om mee te gamen?

 

Neem er één met een laser!
Keuze genoeg dus en er zijn wel een aantal zaken waar je maar beter op kan letten, als je van plan bent om op een wat hoger niveau te gaan gamen. Wil je een optische muis aanschaffen? Beter van niet dachten wij zo, want zo’n muis is veel minder nauwkeurig dan een lasermuis. Let ook even op dat de muis voldoende DPI (Dots Per Inch) heeft, zodat deze ook met enige precieze over je beeldscherm glijdt.

Meer knopjes…
Handig is ook dat er meer dan vijf of meer knoppen bediend kunnen worden met de muis, zeker als de games wat uitgebreider worden. Een goed voorbeeld is deze Logitech G602 muis. Let ook even op of je de muisknoppen kunt programmeren.

“The Macintosh uses an experimental pointing device called a ‘mouse’. There is no evidence that people want to use these things. I don’t want one of these new fangled devices.”

(Uitspraak van John C. Dvorak, bekende Amerikaanse journalist voor technologie en computerwetenschappen in de tachtiger jaren van de vorige eeuw)
Lekker in de hand
Een muis moet natuurlijk ook wel een beetje lekker in de hand liggen en dit noemen we ergonomie. Als je er een gaat aanschaffen van een wat hogere prijs is het ook wel lekker om ze even in ‘de hand hebben gehad’. Een muisje moet gewoon lekker aanvoelen, zeker gezien het aantal uren wat hij gebruikt gaat worden.

Wel een paar tientjes extra uitgeven graag
Heb je een dure computer, een snel en strak beeldscherm, bespaar dan niet die paar tientjes op een muis. Ga gewoon voor het allerbeste. En om ff wat reclame te maken: wij hebben goede ervaring bij Staples, zij hebben een lekker assortiment, ze geven goed advies en prima service en dat mag ook wel eens gezegd worden! Heb je daar niets gevonden? Probeer anders deze muis bij Nedgame.

Lekkere muisjes
Wij vinden bijvoorbeeld de Logitech M570 Wireless Trackball een lekker gevalletje. Het is een draadloos multifunctioneel lasergestuurd apparaatje met aanpasbare snelheid en programmeerbare knopjes. Zoiets hebben wij graag in de hand…

Handige tip
Kijk ook even op YouTube voor wat filmpjes en reviews over de betere gaming-muizen. Let wel: Te veel gekkigheid hoeft ook weer niet.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie