, , , ,

Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips

Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips

Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips

Hoe krijg ik meer zelf discipline? Geen onbelangrijke vraag, want mensen met veel zelf discipline schijnen, zo blijkt uit onderzoek, gelukkiger en rijker te zijn dan mensen met minder. Door het volgen van deze zeven tips gaat het jou ook lukken, dachten wij zo. Geen gezeur: lezen en direct beginnen!


Lees hier ->>> meer over succes op deze website


Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips


1. Verwijder de verleidingen

Klinkt logisch, maar kijk eens om je heen als je aan het werk bent. Waar kunnen alleen al je gedachten, door enkel naar iets te kijken, naar wegdromen. Kaal bureau, flesje water en de telefoon voor 1,5 uur uit en dat is het dan!


2. Eet op gezette tijden en gezond

Hoe vaak moeten we het nog herhalen: rust, reinheid en regelmaat, ook voor het voedsel dat je naar binnen moet werken. Bespaar niet op de brandstof om de motor te laten lopen.


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


3. Wacht niet tot het ‘goed’ voelt

Zelf discipline heeft de eerste zestig dagen niets te maken met het feit of je je wel goed voelt om iets uit te gaan voeren. Nee, dat gevoel belazerd je keer op keer en zorgt voor die lamlendige dagen, waarin niets uit je vingertjes komt.

En met een beetje geluk, na die zestig dagen, het je het onder controle: die zelf discipline.


Zie hier vijf rituelen die je gelukkig maken volgens de neurowetenschappen.


4. Plan je onderbrekingen en beloon je zelf

Goede planning en je er dan aan houden is goed voor het ontwikkelen van zelf discipline. Een mooie beloning tijdens een rust moment is fijne afsluiting van een taak, omdat je dan mentaal ook verslaafd raakt aan het goede gevoel van de beloning na gedane arbeid.


Zie hier negen tips om effectief te studeren.


5. Maak af waar je aan begonnen bent

Logisch toch? Het geeft toch een heerlijk gevoel als de klus weer geklaard is? Heeft natuurlijk ook weer te maken met tip 4. Je moet een grotere taak ook op delen in kleinere partjes, die menselijkerwijze ook te doen zijn, in een bepaalde tijdsperiode.


Zie hier: Hoe kun je snel miljonair worden? …en eenvoudig: zeven tips


6. Geen excuses!

Ga je zelf niet vrijpleiten, ga je eigen gedrag niet goed praten. Het is is je eigen schuld en je eigen verantwoordelijkheid als je iets niet hebt gedaan. Door naar stap 7…


Goed om te weten: Facebook direct gelinkt aan achteruitgang in geestelijke gezondheid.


7. Niet tobben, opstaan en opnieuw proberen

Natuurlijk kun je weer urenlang van de kaart zijn als het je weer niet gelukt is, maar dat heeft geen zin. Lees dit artikeltje nogmaals en begin direct weer van voren af aan. Niet gaan tobben dus, opstaan en opnieuw aan de slag.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie