Negen tips om effectief te studeren

0
Negen tips om effectief te studeren
Negen tips om effectief te studeren

Negen tips om effectief te studeren

Voorkom stress voor opdrachten en examens. Probeer deze studietips en maak een verschil in je leerprestaties. Lees meer…


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


Negen tips om effectief te studeren


Tip 1: Plan vooruit

Plan op papier of in een app wanner en hoe lang je gaat studeren. Bestudeer aan het begin van een nieuw semester het cursusoverzicht en noteer de deadlines voor opdrachten en examendata.


Zie hier: hoe verminder je stressklachten? – 7 tips


Tip 2: Woon colleges bij en let goed goed op

Bij lange colleges kun je gemakkelijk je gedachten laten afdwalen en in de verleiding te komen om door onze telefoons te scrollen.

Vermijd mogelijke afleiding door je telefoon in uw tas te houden en actief te luisteren. Een college overslaan kan verleidelijk zijn, maar doe dit nou niet!


Tip 3: Stel doelen en houd een studieschema bij

Maak elke dag tijd vrij om te studeren. Maak er zelfs een gewoonte van om regelmatig te studeren.

Stel een doel voor elke studiesessie om ervoor te zorgen dat het effectief is. Concentreer je de ene dag op wiskunde en de andere op Engels. Of studeer 15 minuten wiskunde en gebruik dan nog eens 15 minuten voor natuurkunde.

Als je je studiedoelen haalt, beloon jezelf dan. Breng tijd door met vrienden, trakteer uzelf op een maaltijd of doe een dutje.


Zie hier: Top 10 tips om beter te focussen op je studie.


Tip 4: Maak aantekeningen

Door aantekeningen te maken, luister je beter, waardoor je geest wordt geprikkeld. Volgens onderzoekers van de University of North Carolina en hun studie ‘Effective Note-Taking in Class’, leidt het maken van aantekeningen en het samenvatten van wat je hoort, tot een betere informatieretentie.


Tip 5: Sluit je aan bij een studiegroep

Wanneer studenten samenkomen om te studeren, kunnen leren ze beter dan wanneer ze alleen werken.

Volgens het wetenschappelijk tijdschrift ScienceDirect onthulde een onderzoek uit 2017 dat studenten die een studiemaatje hebben, hun kansen om te zakken voor een toets aanzienlijk verminderden in tegenstelling tot degenen die alleen studeerden.


Zie hier: miljonair worden, hoe doe je dat? 10 geweldige tips


Tip 6: Vraag om hulp

Hulp vragen kan zowel verheldering als begeleiding geven.


Tip 7: Verander je studieomgeving

Waar je studeert is van invloed op je leren. Probeer verschillende omgevingen uit en vind degene waar je het beste studeert.

Je hebt een comfortabele ruimte nodig die je in staat stelt om je te concentreren. Het werkt het beste om af en toe van studieruimte te wisselen.


Tip 8: Blijf positief

Optimisme helpt. Een enkel cijfer bepaalt niet je capaciteiten of je toekomst. Ga verder en zie alles als een uitdaging om harder te studeren en het de volgende keer beter te doen.


Tip 9: Relax

Concentratie tijdens studie is belangrijk, maar gezondheid moet altijd je nummer één prioriteit zijn. Sta jezelf toe om pauzes te nemen en te ontspannen. Maak een wandeling en geef je brein de tijd om even te rusten.


  1. Plan vooruit
  2. Woon colleges bij en let goed goed op
  3. Stel doelen en houd een studieschema bij
  4. Maak aantekeningen
  5. Sluit je aan bij een studiegroep
  6. Vraag om hulp
  7. Verander je studieomgeving
  8. Blijf positief
  9. Relax

Zie hier: hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips


Geef een reactie