Top 10 studiemethoden die zorgen voor minder stress
, ,

Top 10 studiemethoden die zorgen voor minder stress

Studiemethoden die zorgen voor minder stress

Het komt tegenwoordig nog steeds vaak voor dat leerlingen de basisbeginselen van studeren missen en niet weten hoe ze dit effectief kunnen doen. Niet langer, lees meer…


Lees hier ->>> meer over school op deze website.


Top 10 studiemethoden die zorgen voor minder stress

Bron: www.theteenmagazine.com


1. Feynman-techniek

Deze studiemethode staat bekend als de meest effectieve methode voor het ontwikkelen van diep begrip. Deze methode bestaat uit vier stappen, waarbij automatische herinnering wordt verworpen ten gunste van echt begrip.

  1. Kies een onderwerp dat je wilt leren.
  2. Doceer alles wat je hebt geleerd aan iemand anders.
  3. Vul de gaten in. Met deze stap wordt van je verwacht dat je weer gaat studeren en probeert alle informatie die je bent vergeten of onderwerpen die je niet zo goed hebt begrepen te leren, je zwakke punten aanscherpt en deze in sterke punten omzet.
  4. Vereenvoudig. Voor deze stap moet je alles wat je hebt geleerd in de eenvoudigste vorm opsplitsen. Doe alsof je dit onderwerp aan een vijfjarige uitlegt. Hoe zou je alles opsplitsen zodat ze het zouden begrijpen?

2. Active Recall

Deze methode omvat voornamelijk het ophalen van informatie uit je geheugen. Je doet dit door een onderwerp en vragen te maken op basis van dat onderwerp en jezelf vervolgens herhaaldelijk te testen op die vragen, of door flashcards te gebruiken om de informatie die je leert effectief te onthouden.

Wanneer je deze methode gebruikt, dwing je je hersenen om informatie op te halen en het zorgt beter voor actief leren dan voor passief leren. Hierdoor is de kans aanzienlijk groter dat je de informatie die je leert onthoudt.


3. Pomodoro-studiemethode

Deze methode is een tijdmanagementtechniek waarbij je een timer gebruikt om je studie op te splitsen in stappen van 25 of 45 minuten, oftewel Pomodoro-sessies.

Na een sessie neem je een pauze van 5 of 15 minuten waarbij je volledig afstand neemt van het studieonderwerp.


Zie hier: negen tips om effectief te studeren.


4. De Flowtime-methode

Deze techniek houdt vooral in dat je jezelf volledig in een onderwerp verdiept en dan pauzes neemt zodra het voor jou natuurlijk aanvoelt, in plaats van elke taak in de tijd te blokkeren. Bij deze methode kun je je op één taak tegelijk concentreren.


Zie hier de Top 10 beste steden om te studeren in Europa 2024.


5. Zelftesten

Een andere manier om je voor te bereiden is door vragen te beantwoorden door zelf testvragen te maken. Denk na over de soorten vragen die volgens je op de toets zal krijgen.


6. Parafraseren en reflecteren

Om de belangrijkste informatie die je moet leren daadwerkelijk te onthouden, is het lezen van de informatie niet voldoende. In plaats daarvan is de beste methode nadat je iets hebt geleerd, om wat je hebt geleerd in je eigen woorden te parafraseren en na te denken over wat je hebt geleerd om je begrip van het onderwerp te verdiepen.


Zie hier: “Ben ik slim?” Acht wetenschappelijke aanwijzingen die hierop duiden


7. Leitner-systeem

Deze studiemethode is een eenvoudige maar effectieve techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van flashcards om het onthouden te maximaliseren. Om dit te doen, moet je je vragen op de voorkant van de flashcard schrijven en je antwoorden op de achterkant.

Zodra je flashcards klaar zijn, pak je drie ‘Leitner Boxes’ die groot genoeg zijn om al je kaarten in te bewaren en noem je ze Box 1,2 , en 3.


8. Gespreide herhaling

Deze studiemethode is gebaseerd op het spreiden van korte studiesessies over een bepaalde periode. Deze methode houdt je meer betrokken tijdens studiesessies en zorgt ervoor dat je leerproces wordt opgeslagen in je langetermijngeheugen.

Het is bewezen dat deze op bewijs gebaseerde techniek studenten helpt beter te leren door korte evaluatiesessies op te nemen.


Zie hier: oefenen voor het theorie examen? Zo maak je de beste aantekeningen


9. Mindmaps

Mindmaps zijn een methode voor het maken van aantekeningen die vooral bedoeld is voor visuele leerlingen, waarbij je het centrale onderwerp van de informatie die je schrijft in het midden noteert, naar buiten toe werkt en punten toevoegt die verband houden met dit onderwerp.

Deze flexibele lay-out maakt hersenverbindingen mogelijk door koppelingen tussen gedachten te creëren om een ​​groter beeld te creëren en informatie gemakkelijker terug te vinden in verschillende contexten.

Wetenschappers suggereren zelfs dat de retentie met 10% tot 15% toeneemt bij het gebruik van mindmaps. Met Mind Mapping kun je eenvoudig uw aantekeningen plannen en belangrijke feiten structureren en hoe deze met elkaar verbonden zijn.


10. Visuele hulpmiddelen

Visuele hulpmiddelen kunnen een geweldige techniek zijn voor mensen die moeite hebben met het begrijpen van een onderwerp totdat ze het daadwerkelijk allemaal duidelijk zien. Door zaken als diagrammen en YouTube-video’s te gebruiken, kunt u complexe informatie beter op een eenvoudige manier onthouden.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie