Liquidaties in Nederland

0
3364
Liquidaties in Nederland
Liquidaties in Nederland

Liquidaties in Nederland

Hier een overzicht van liquidaties in Nederland sinds 1975.


100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
De Nederlands misdaadencyclopedie
Boeken over Nederlandse criminaliteit
Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

Liquidaties in Nederland
Liquidaties in Nederland

Liquidaties in Nederland tot 1970

1969

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Sik Yin Wong 31 mei 1969 Amsterdam De 31-jarige Sik Yin Wong van het illegale gokhuis aan de Binnen Bantammerstraat 10 in Amsterdam wordt van achteren doodgeschoten met twee kogels door Kang H. (22). Ze zouden ruzie hebben over de zeggenschap over het gokhuis.

Liquidaties in Nederland tot 1980

1973

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Radoslav Filippovic 25 december 1973 Amsterdam De 18-jarige Radoslav Filippovic wordt in café Mostar aan de Gerard Doustraat doodgeschoten door Slobodan Mitrić (Karate Bob). Mitrić slaat Filippovic op zijn hoofd met een pistool en schiet hem daarna twee keer door zijn hoofd. Ook schiet hij de vriendin van Filippovic Radina Krivokapic door het hoofd. Wonderwel overleeft zij deze aanslag.

1974

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
David Vaz Diaz 13 mei 1974 Hilversum Teruggevonden met vele kogels in zijn lijf. Mogelijk om het leven gebracht omdat hij de politie heeft getipt over drugstransporten van Fris van de Wereld.
Hoo Yee Kee 22 april 1976 Amsterdam De 38-jarige illegaal in ons land verblijvende politie-informant Kee wordt in het gokhuis aan de Binnen Bantammerstraat 16 in Amsterdam geliquideerd door 27-jarige Sze Lam Li. De laatste is een lid van de triade 14K.

1975

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Chung Mon 3 maart 1975 Amsterdam Nederlandse zakenman en misdadiger van Chinese afkomst. Hij maakt deel uit van de triade 14K en leidt in de jaren 60 en 70 vanuit Amsterdam de Chinese heroïnehandel. Hij wordt op de Gelderse Kade neergeschoten. Daders moeten worden gezocht in de Wo Lee Kwan-triade. Lees hier->>> meer over Chun Mon.
Wu Ch Ming en Choi Kwok Wai 20 mei 1975 Amsterdam De 18-jarige Wu Ch Ming en de 24 jarige Choi Kwok Wai worden doodgeschoten als ze met anderen casino Wah Kiauw aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam aanvallen die wordt gerund door een rivaliserende triade.


1976

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Chan Yuen Muk 3 maart 1975 Amsterdam Opvolger van Chung Mon. De leider van de triade 14K wordt op de brug over de Geldersekade tussen de Binnen Bantammerstraat en de Stormsteeg doodgeschoten door moordenaars van de Wo Lee Kwan triade. De directe aanleiding tot deze moord zou een moordaanslag annex ripdeal op een groepje Wo Lee Kwan-leden zijn geweest.


1978

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Yip Chong 22 januari 1978 Amsterdam Het lichaam van de 30-jarige Chinees Yip Chong wordt gevonden op de Oosterringdijk in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Hij blijkt te zijn doodgeschoten. Chong was een tipgever van de politie.
Henk Soenarto 2 mei 1978 Amsterdam In opdracht van Hugo Ferrol schiet Fris Wasseur bij een café in de Woustraat de lijfwacht van Soenarto dood. Hij is dan in het bijzijn van Ron Scheide. Ferrol denkt dat  Klaas Bruinsma opdracht heeft gegeven aan Soenarto om hem te vermoorden.

Liquidaties in Nederland tot 1990

1980

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Willy Jonker 21 november 1980 AmsterdamDe 34-jarige rechercheur van politie ‘Mooie Willy’ Jonker wordt op 26 oktober op de Brouwersgracht doodgeschoten. Twee mannen rijden opzettelijk tegen zijn Honda Civic aan en rijden hem klem. Een van hen stap uit en lost negen schoten op Jonker. Later wordt de schutter geïdentificeerd als de Turkse coffeeshophouder D.A.Y. (28). Die vlucht naar Istanboel. Jonker overlijdt vier weken later aan de verwondingen.


1981

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Ibrich Juso 22 mei 1981 Amsterdam De 30-jarige Joegoslavische crimineel Ibrich "Mali" Juso wordt doodgeschoten in restaurant Palma op het Damrak in Amsterdam. Verdacht van de moord is zijn landgenoot de 20-jarige Slavo G. (20).


1982

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Alexander Marianovic 21 juli 1982 Amsterdam Hitman voor de Bruinsmagroep. Loopt over naar de groep van Hugo Ferrol groep na een mislukte aanslag op Ferrol. Waarschijnlijk heeft Bruinsma opdracht gegeven voor liquidatie. Lees hier->>> meer over Alexander Marianovic.


1983

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Leo Frantzen 23 augustus 1983 Amsterdam Deze oud-bokser ript samen met een ex van Thea Moear Piet Pieterse Klaas Bruinsma van een partij hasj. Tijdens een gesprek met Pieterse en Frantzen komt het tot een schotenwisseling waarbij Bruinsma Frantzen doodschiet en Pieterse verwondt.

1984

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Tinus Fens 17 december 1984 Den Haag Fens is een voormalig inbreker en wapenhandelaar die ook mensen aan valse paspoorten helpt. Grote man in de Haagse penoze. Hij heeft in de Katerstraat en Nieuwe Molstraat in Den Haag een aantal prostitutiepanden. Wordt in zijn kantoor doodgeschoten. Fens wordt hoogstwaarschijnlijk geliquideerd in opdracht van collega-bordeelhouders. Deze vinden dat hij te veel macht – lees: ramen – krijgt.


1985

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
André Brilleman 1 februari 1985 Gevonden bij Herwijen Het lijk van Brilleman wordt op 23 februari 1985 in een vat cement aangetroffen aan de oever van de Waal. De moord zou in opdracht van Klaas Bruinsma zijn uitgevoerd. Lees hier->>> meer over André Brilleman.
Piet Clement
11 september 1985 Piet Clement 'De Chef' pleegt onder verdachte omstandigheden zelfmoord. Hij is waarschijnlijk de man achter de ontvoering van Maup Caransa in 1977. Clement heeft ook goed geld verdiend in de gokhandel en heeft een leuk optrekje met zwembad en tennisbaan nabij Torremelinos. Zou zwaar verslaafd zijn aan de heroïne en daarbij depressief.
Benny Mulch
23 december 1985 Amsterdam 'Pukkel' is eigenaar coffeeshop Boeddha (of De Buggy?) op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Komt in de gevangenis Klaas Bruinsma tegen en de twee kunnen elkaar niet uitstaan. Mulch bedreigt Bruinsma en zijn bodyguard met de dood. Wordt tijdens kerstverlof in de parkeergarage van de Bijlmerbajes aan de Wenckebachweg door Gaby Akkerman doodgeschoten. Deze vlucht op een motor die wordt bestuurd door Ron Ostrovski. De opdrachtgevers zijn waarschijnlijk Bruinsma en Cees Helman die de gevangenis in was gekomen na verraad van Mulch.


1986

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Rene Heeren 9 februari 1986 Hollandsche Rading Crimineel Rene Heeren wordt op het ijs van de Tienhovense vaart bij Hollandsche Rading met een Uzi doodgeschoten. In een brief die hij eerder schreef wijst hij Segundo en Siegfried Saez; Martien Reuvers en Kobus 'de zigeuner' Lorsee aan als vermoedelijke daders. Waarschijnlijk wist Heeren meer van de moord op Jan van Wanrooij (16-11-1985). De laatste is vermoedelijk vermoord door dezelfde daders.
Robbie Koning 14 mei 1986 Amsterdam Drugshandelaar en bekende van Klaas Bruinsma. De 35-jarige Koning zou samen met Bruinsma's divisie drugs een heroïnetransport hebben geregeld. Ze krijgen ruzie over Konings aandeel in de winst en Koning wordt geliquideerd. Koning is ook verdachte geweest in de ontvoering van Maup Caransa in 1977. Na een bezoek aan zijn stamcafé wordt hij doodgeschoten. Hij ziet Ronnie Ostrovski en slaat op de vlucht. Ostrovski begint te schieten en Koning springt in de Amstel t.h.v nummer 81 in een poging te ontkomen maar wordt doodgeschoten. Al zwemmend wordt hij in de rug getroffen door tenminste drie kogels. Hij slaagt er nog wel in zwaargewond op de wal te klimmen maar overlijdt korte tijd later in een ziekenhuis. De opdracht kwam van Bruinsma voor wie Koning betrokken was bij een transport van 100 kilo heroïne maar de politie neemt de partij in beslag want ze was getipt door haar informant Koning.


1987

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Hayder Celen26 oktober 1987Haarlemmerliede De Turkse drugdealer en caféhouder uit Schiedam Hayder Celen wordt geliquideerd gevonden in Haarlemmerliede langs het Zijkanaal C ter hoogte van het pontveer Buitenhuizen.


1988

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Luciano de Angelis en Antonino Greco 2 mei 1988 Breukelen De 25-jarige Luciano de Angelis en de eveneens 25 jarige Antonino Greco worden in een auto op een parkeerplaats op een benzinestation bij Breukelen geliquideerd. Zij zouden door de Cellini broers uit Italië zijn gestuurd om Klaas Bruinsma te vermoorden. Die heeft een partij hasj van hen geript. Iemand licht Bruinsma in en hij laat de moordenaars onderscheppen.
John Bestebreurtje 15 augustus 1988 Rotterdam John Bestebreurtje staat met zijn auto voor het stoplicht op de Kleiweg in Rotterdam. Zijn vrouw zit naast hem. Vanaf een motor wordt hij doodgeschoten. Bestebreurtje heeft een jaar eerder een ontmoeting met leden van de familie Scheffer. Dit is een familie beruchte kampers uit Den Haag. Daarbij heeft één van zijn lijfwachten een Scheffer doodgeschoten.


1989

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Moestafa Caairogou 6 januari 1989 Leiden
Hendrik en Jan Willem van Reken11 maart 1989Rijsbergen Hendrik (33) en Jan Willem van Reken (21) worden in hun auto doodgeschoten. Henk van Reken is in de jaren tachtig een bekend figuur in de Haagse onderwereld. Hij heeft er al een lange celstraf opzitten voor het doodschieten van zijn eigen vader in zijn woonwagen op het kamp aan de Viaductweg. Henk handelt voornamelijk in hasj. Op het Kleuterhuislaantje in Rijsbergen vlakbij camping Fort Oranje vinden agenten een De auto met kapot geschoten ruiten. In de auto liggen de dode Henk en Jan van Reken. Ze zijn ieder met drie kogels doodgeschoten. Een in de rug een in de nek en een in het achterhoofd.
Ferry Koch 6 oktober 1989 Amsterdam In 1987 probeert 'men' Ferry Koch alias 'The Ripper' ook al te vermoorden. Deze drugshandelaar loopt hierbij enkele schotwonden op. Koch wordt op 44-jarige leeftijd voor zijn huis in zijn auto in de Laplacestraat in Amsterdam Watergraafsmeer doodgeschoten. Hij zou Klaas Bruinsma in een gesprek te hebben geslagen en hem geript van een flinke partij hasj. Niet bij toeval wordt Koch op Bruinsma's 36-jarige verjaardag geliquideerd.


Liquidaties in Nederland tot 2000

1990

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Roy Adkins 28 september 1990 Amsterdam Handlanger van Klaas Bruinsma. Wordt omgebracht in het American Hotel in Amsterdam door Joegoslavische maffia of door Bruinsma zelf vanwege een ripdeal. Zo verantwoordelijk zijn voor het mislukken van het binnen brengen van de ‘Grote Berg’ van Bruinsma: een partij van 50 ton hasj die in beslag was genomen.
Ljubinko Becirovic 27 oktober 1990 Amsterdam Becirovic wordt in zijn huis aan de Apollolaan omgebracht. Er werd vermoed dat Klaas Bruinsma de opdrachtgever is. Het conflict draait om een partij cocaïne die het duo zou leveren aan de Joego’s. Becirovic wordt uiteindelijk in zijn woning vanaf de straat neergeschoten en overlijdt enkele dagen na de aanslag.


1991

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Klaas Bruinsma 27 juni 1991 Amsterdam Ex-politieman Martin Hoogland wordt in 1993 tot twintig jaar cel veroordeeld voor de moord op Bruinsma en Tony Hijzelendoorn. Lees hier->>> meer over Klaas Bruinsma.


Haarlem

1992

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Ton de Bruin 10 januari 1992 Amsterdam Deze drugshandelaar wordt voor zijn huis doodgeschoten door Moppie Rasnabe of Jesse Remmers. Dit waarschijnlijk in opdracht van Henk Rommy.
Tony Hijzelendoorn 20 maart 1992 Wilnis De auto- en drugshandelaar wordt thuis met zestien kogels in zijn lijf gevonden. Zou ruzie hebben gehad met de mogelijke dader Martin Hoogland. Deze ex-politieman zou eerder Klaas Bruinsma hebben vermoord. Heeft op dat moment ook een conflict over een ripdeal met drugshandelaar Steve Brown; witwasser Ronnie Ondunk en de Joego’s.
Edwin van Houten 21 april 1992 Ermelo Wordt doodgeschoten op de oprit van voormalig Klaas Bruinsma lijfwacht Geurt Roos. Doelwit zou Roos zelf zijn geweest.
Dirk de Kruif 25 april 1992 Haarlem De 44-jarige drugsdealer Dirk de Kruif (44) wordt door het linnen dak van zijn auto doodgeschoten.
Smajo Karaman 30 mei 1992 Spaarndammerdijk Behoorde tot groep van van Sreten "Jotsa" Jocić en wordt in en café in de Jordaan in het hoofd geschoten. Waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Klaas Bruinsma.
Chi Fung Kan5 juli 1992 Amsterdam Op de hoek van de Geldersekade en de Koningsstraat wordt de 35-jarige Chinees Chi Fung Kan door landgenoten geliquideerd. Vermoedelijk een afrekening in het drugsmilieu.

1993

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Piet Hendriks 19 januari 1993 De etherpiraat en drugshandelaar wordt in Café Duiven drie keer door zijn hoofd geschoten. Waarschijnlijk neergeschoten door een Joegoslaaf uit de groep van van Sreten "Jotsa" Jocić.
Jaap Talsma 30 maart 1993 Amsterdam Wordt in zijn auto op de A2 doorzeefd met kogels. Hoogstwaarschijnlijk vermoord in opdracht van Sreten "Jotsa" Jocić. Wast via zijn autohandel 'geld wit' van criminelen.
Salim Hadziselimovic en Djordje Ilic 1 april 1993Ouderkerk aan de Amstel De 22-jarige Hadziselimovic en de 19-jarige Ilic worden doodgeschoten aan de Ouderkerkerplas. De lichamen en hun auto worden daarna in brand gestoken. Opdrachtgever zou Henk Rommy zijn. Later gaan deze moorden de boeken in als de Barbecuemoorden. De daders volgens justitie zijn Jesse Remmers; Mohammed Rasnabe; Pinny S. en Nan Paul de B.
Jaap van der Heiden 10 april 1993 Alkmaar Van der Heiden overlijdt in het ziekenhuis nadat hij gewond is geraakt toen een geïmproviseerd explosief afging in zijn voordeur in Luttik Oudorp te Alkmaar. Hij wordt verdacht politie-informant te zijn door de groep van Mink Kok / Stanley Hillis / Jan Femer / Jules Jie. Ook heeft hij een conflict met drugshandelaar Henk Rommy en George Plieger.
Tonny van Mourik 19 mei 1993Amsterdam Deze Amsterdamse sportschoolhouder wordt op 37-jarige leeftijd in zijn auto voor het Altea Hotel in Amsterdam-Zuid doodgeschoten. De opdracht is volgens de rechtbank gegeven door S. S is de toenmalige minnares van het slachtoffer. De Nan Paul B. en Jesse Remmers zouden hebben geschoten.
Henny Shamel en Anne de Witte 8 mei 1993AntwerpenVolgens de rechtbank hebben Jesse Remmers en Mohamed Rasnabe in opdracht van Henk Rommy de organisatie van de afrekening op zich genomen en heeft medeverdachte Siegfried Saez daadwerkelijk geschoten.
Danny Leclère 20 mei 1993 Amsterdam 'Dokter XTC' wordt op de A-10 bij Amsterdam doodgeschoten.
Charly Cecil Wong 23 mei 1993 Amsterdam Deze Amsterdamse drugscrimineel doet zaken met onder meer Steve Brown en Klaas Bruinsma. Het gerucht gaat dat hij met de politie zou praten. Wong wordt eerst neergestoken en daarna in de polder gedumpt. Zijn lijk wordt pas begin 1994 gevonden.
Michael Vane 3 november 1993 Haarlemmerliede Vane werd zwaar verminkt teruggevonden in een uitgebrande Volkswagen Golf in het Spaarnwoudegebied. Waarschijnlijke opdrachtgevers zijn Sam Klepper en John Mieremet.
Erwin Tra 20 december 1993 Amsterdam Amsterdamse drugscrimineel wordt in de Amsterdamse Rivierenbuurt door het hoofd geschoten. Volgens de broer van Tra is het slachtoffer bezig met een softdrugstransactie met ‘Joego’ Milos ‘Bato’ Petrovic. Mladen V. zit ten tijde van de moord naast Tra. V. is een goed contact van zowel Petrovic als Maruf ‘Paja’ Mrzic. Justitie vermoedt dat Petrovic de liquidatie heeft uitgevoerd.


1994

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Anthony Tynes Amsterdam 31 januari 1994 Antilliaanse drugshandelaar en werkte voor de 'erven Bruinsma'. Wordt op straat doodgeschoten.
Antonio Brizzi 26 april 1994 Moergestel Leidend figuur in de Brabantse onderwereld. Wordt vermoord in zijn woning op landgoed Dennehoef.

1995

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
John Smit 20 april 1995 Rotterdam Rotterdamse ex-bokser wordt op het toilet van café ‘t Kruimeltje door een man met een honkbalpetje doodgeschoten. De dader is de dan 23-jarige Tsjetsjeen Mehmet Khaigiriev en hij wordt enige tijd later aangehouden in Polen. Een van zijn vermeende bemiddelaars (een Joegoslaaf) geeft later toe de Tsjetsjeen 10.000 gulden te hebben overhandigd voor de liquidatie. Khaigiriev krijgt vijftien jaar cel.
Milenko Lukic Amsterdam 29 juli 1995 Wordt op straat doodgeschoten door Joegoslavische landgenote. Waarschijnlijk in opdracht van Sreten "Jotsa" Jocić. Stond bekend als politie-informant en zou gedreigd hebben café Bella op te blazen.
Rudi van Efferen 4 augustus 1995Amsterdam Nadat de bodyguard van Mink Kok zijn woning verlaat is hij spoorloos. Zou een politie informant is en de politie gaat er vanuit dat Mink Kok en Jan Femer achter de moord zitten.
Gerard van Berge 7 september 1995 Nieuwkoop Hij is waarschijnlijk politie-informant. Van Berge houd zich volgens een rijksrechercherapport uit 1996 vermoedelijk bezig met het witwassen van drugsgeld. Hij wordt tijdens de parlementaire enquête opsporingsmethoden voor een woning in Nieuwkoop geliquideerd.
Marcel Mehagnoul 12 november 1995 Diemen Lijfwacht van Sam Klepper en John Mieremet. Mehagnoul komt vlak voor de liquidatie van Mieremet vrij. Hij heeft enige tijd heeft vastgezeten wegens een partij hasj. De lijfwacht mag echter niet terugkeren in de organisatie van Klepper en Mieremet. Dit zorgt voor een daverende ruzie leidt. Uiteindelijk wordt de 30-jarige Mehagnoul voor zijn woning in Diemen doodgeschoten.   Als de 30-jarige Marcel in zijn nieuwe Mercedes SL wil stappen wordt hij door meerdere kogels geraakt.
Sabri Karouj 1 december 1995 Amsterdam Drugshandelaar Karouj wordt in zijn auto aangetroffen met twee schoten door het hoofd en een schampschot. Diezelfde avond rond 22.30 uur heeft hij nog via zijn mobiele telefoon (dan nog ATF-systeem) contact gehad met zijn vriendin.


1996

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Bert Bons 24 januari 1996 Amsterdam Hij is portier bij Yab Yum en vriend van Cor van Hout. Bons wordt voor de deur van de seksclub doodgeschoten. Hoofdverdachte in deze moord is Nico Visser. Visser werkt voor Sam Klepper en John Mieremet. Deze liquidatie kan bijgedragen hebben tot de onenigheid tussen het duo Mieremet / Klepper en Cor van Hout.
Martin Swennen 14 maart 1996 Amsterdam Belgische drugshandelaar en politie-informant wordt in Amsterdams café met vijf tot zes kogels om het leven gebracht. Dader Ton van E. (47) blijft gewoon aan de bar wachten op de politie en wordt opgepakt. Mogelijk gebeurd dat in opdracht van Jan Femer en Mink Kok. Dit duo heeft uitstekende contacten bij justitie en krijgt regelmatig vertrouwelijke dossiers doorgespeeld.
Jan Belt 16 september 1996 Bergen Thuis dood gevonden vastgebonden in stoel nadat huis in brand is gestoken. Criminele banden en zat samen met Jaap van der Heiden in vastgoed.


1998

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Ronnie Ondunk 15 juni 1998 Amsterdam Vastgoedhandelaar en witwasser voor de Joegoslavische maffia. Ondunk is nauw bevriend met Steve Brown en journalist Bas van Hout. Hij treedt op als bedreigde getuige in de strafzaken tegen Martin Hoogland vanwege de moorden op Klaas Bruinsma en Tonny Hijzelendoorn. Duikt daarna samen met Brown onder in Amerika. Hier worden ze vaak opgezocht worden door Bas van Hout. Brown en Ondunk krijgen echter ruzie en daarop keert Ondunk in 1994 terug naar Nederland. Van Hout kiest in deze ruzie de kant van Brown en publiceert in 1993 een verhaal in de Panorama waar Ondunk allerlei uitspraken doet over de Joegoslaven. In de vroege ochtend wordt Ondunk in zijn kantoor doodgeschoten. Vermoedelijk als vergelding voor het artikel.
Arturo Ritfeld 16 juli 1998Zeewolde Wordt dogeschoten op het Priempad bij Zeewolde. Men denkt aan vergelding voor een geripte partij hasj met als dader Fred Ros. Ros wordt vrijgesproken en het blijkt te gaan om een grote partij gestolen eurocheques ging. Een buit van een overval op een geldwagen in België.


1999

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Debora Horstman 1 juli 1999 Amsterdam De vriendin van crimineel Milete Popovic komt om een leven door een autobom in Osdorp. Het doelwit zou Popovic zelf zijn geweest in opdracht van Henk Rommy. Popovic zou Rommy samen met zijn maat Dejan I. in 1997 hebben willen opblazen omdat hij een cocaïnetransport naar Engeland zou hebben verpest.
Hendrik Dolman 18 augustus 1999 Amsterdam De broer van de oud judokampioen en free-fighter Chris Dolman wordt in zijn auto doodgeschoten. Zou een ripdeal hebben gepleegd op de groep van van Sreten "Jotsa" Jocić.
Richard Archer 1 september 1999 Vinkeveen Wordt waarschijnlijk in de Jordaan doodgeslagen door een bekende crimineel na een mislukte ripdeal. Zijn lichaam wordt in de Vinkeveense Plassen gevonden. Jan Femer is naar eigen zeggen om advies gevraagd hoe het lijk weggewerkt moet worden.


Liquidaties in Nederland tot 2010

2000

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Rinus Holman 4 maart 2000 Purmerend Holman is doodgeschoten in de Steve Bikostraat in Purmerend. Hij is doorzeefd met kogels in zijn Mercedes. Naast hem zit zijn vriendin Orminda Soerel: zus van topcrimineel Dino Soerel. Zij raakt gewond door een kogel in haar knie.
Ibrahim Akasha 3 mei 2000 Amsterdam Deze Keneyaanse drugshandelaar zou een partij hasj leveren aan Magdi Baroum die hoorde bij de groep van Sreten "Jotsa" Jocić. Sam Klepper ript de partij en Akasha wordt hoogstwaarschijnlijk voor 'het kwijt raken' door een man op de fiets doodgeschoten.
Derek Dunne 3 juni 2000 Amsterdam De Ierse drughandelaar Derek 'Maradonna' Dunne wordt in Osdorp doodgeschoten na een gijzeling vanwege het niet betalen voor een drugsdeal.
Jan Femer 23 september 2000 Amsterdam Lees hier->>> meer over Jan Femer.
Sam Klepper 10 oktober 2000 Amsterdam Klepper wordt geliquideerd als hij naar buiten loopt bij het Gelderlandplein. Lees hier->>> meer over Sam Klepper.
Zoran Vrhovac Amsterdam 17 november Deze Joegoslavische gangster wordt met Lyas Sabic en Bouwina Akkerman rond 18.30 uur in het Japanse eethuis Kobe House aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam doodgeschoten. Het gezelschap wordt doodgeschoten door een in het zwart geklede man met een apenmasker. De man was kort ervoor de eetzaal was binnengelopen. Na de schietpartij loopt de dader rustig het eethuis uit. Het gaat bij deze afrekening vermoedelijk om Vrhovac. Volgens de politie stond hij bij drie criminele groeperingen op de dodenlijst. Wellicht is de liquidatie een wraakactie voor de eerdere moorden op Jan Femer en Sam Klepper.


2001

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Eric en Rob Driesen 20 mei 2001 Breda Brabantse vastgoedhandelaren en zakenpartners van Willem Endstra. In 1999 worden ze de pachters van sportcomplex Mega Sport in Breda. De eigenaar van het complex is Endstra. Twee jaar later krijgen de Driesens een conflict met één van de andere investeerders de crimineel Ron Nyqvist. Die schiet de beide broers in hun woonkamer dood met een automatisch wapen.
Kamiel Snaphaan 29 oktober 2001KaatsheuvelTussen half tien en tien uur parkeert Kamiel Snaphaan zijn BMW voor de deur van zijn ouderlijk huis in Kaatsheuvel. Op het moment van inparkeren is Kamiel telefonisch in gesprek met een andere vriend. Tijdens het gesprek wordt Kamiel door een kogelregen getroffen. Maar liefst achttien kogels worden er op hem afgevuurd.  Hiervan raken er drie zijn hoofd  en Kamiel is op slag dood. Kamiel deed af en toe klusjes voor criminelen. Zo wisselde hij soms geld van dubieuze herkomst bij Geld Wissel Kantoren. Ook handelde hij op kleine schaal in xtc-pillen.


2002

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Arnold Pels 18 februari 2002 De Meern Deze wietkweker wordt rond 21.30 uur voor zijn woning in De Meern doodgeschoten. De moordenaar verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Tot zijn dood heeft Pels contacten in het criminele milieu. Hij exploiteert hij wietkwekerijen en is hij mogelijk betrokken bij een aantal ramkraken in Utrecht. Het motief voor de moord is tot op heden een mysterie. Volgens kroongetuige Peter la Serpe is Jesse Remmers de schutter in deze zaak.
Magdi Barsoum 2 maart 2002 Amsterdam De Egyptische drugshandelaar Barsoum wordt in de Bloedstraat in Amsterdam in het achterhoofd geschoten. Heeft begin jaren ’90 een lading hasj bestelt bij de Keniaan Ibrahim Akasha. Deze partij wordt geript door Sam Klepper en John Mieremet. Barsoum eist daarop namens de Joegoslaven een schadevergoeding. Daar wordt echter niet aan voldaan en daarop wordt Klepper doodgeschoten. Twee jaar later is het de beurt aan Barsoum.
Gerard Meesters 24 september 2002Groningen Meesters wordt in zijn woning aan de Uranusstraat in Groningen geliquideerd. De schutter – de inmiddels 59-jarige Engelsman Daniel S. – wordt in 2005 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. S. handelde in opdracht van een internationale drugsorganisatie onder leiding van de Robert D.


2003

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
George Plieger 14 januari 2003 Diemen George de Lieger (Amsterdam – 22 september 1956) staat met zijn auto op de Ouddiemerlaan te wachten tot de trein voorbij komt. Een motor komt en de bijrijder richt een vuurwapen op Plieger en schiet. Zijn 11-jarige dochtertje wordt niet geraakt. Hij hoort tot de groep rond Mink Kok en werkt ook voor Sam Klepper en John Mieremet. Zijn naam wordt ook in verband gebracht met de liquidatie van Jaap van der Heiden.
Cor van Hout 24 januari 2003 Amstelveen Van Hout wordt na twee keer eerdere moordaanslag ente hebben overleefd met een automatisch vuurwapen beschoten. Lees hier->>> meer over Cor van Hout.
Henk Boom 16 maart 2003 Amsterdam De 49-jarige 'Schele’ Henk Boom wordt geliquideerd in de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Hij behoort tot de groep van Jan Femer en George Plieger en is zelf actief als huurmoordenaar. Verdachte in de zaak is Willem Holleeder en / of Stanley Hillis.
Alexander Bulatovic 16 mei 2003 AmsterdamGeliquideerd in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Vriend van de in 2006 ook in Nederland actieve vermoorde crimineel Miranovic in Montenegro.
Bertus Lüske 17 augustus 2003 Amsterdam Wordt voor de ogen van zijn vrouw en dochter op de Middenweg in Amsterdam geliquideerd na een bezoek aan Grand Café Frankendael in de Watergraafsmeer. Deze liquidatie wordt in verband gebracht met de andere liquidaties in het Amsterdamse criminele milieu en zijn contacten met Jan Femer; Mink Kok; Sam Klepper en John Mieremet.
Jules Jie 10 oktober 2003 Amstelveen Jie en een 20-jarige Thaise vrouw komen om het leven nadat zij in hun auto op de Keizer Karelweg in Amstelveen in koelen bloede zijn neergeschoten.
Konstantin Dimitrov 6 december 2003AmsterdamWordt op klaarlichte dag op de Dam in Amsterdam doodgeschoten. Dimitrov was een Bulgaarse gangster die betrokken was bij drugshandel. De 37-jarige Erwin V. wordt hiervoor aangehouden en veroordeeld tot 10 jaar.


2004

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Diego Ortiz-Rodriguez 2 januari 2004 AmsterdamAmir A. schiet in Amsterdam-Zuidoost de Colombiaanse drugshandelaar Diego Ortiz Rodriguez dood. Ook diens vriendin Alejandra Saeuz Silva wordt geliquideerd. Amir A. maakt zich volgens het OM samen met Rodriguez schuldig aan gewelddadige drugshandel. Rodriguez is ooit zelf veroordeeld voor een liquidatie. Ruzie zou de reden voor de 'executies' zijn.
Martin Hoogland 18 maart 2004 Hoorn Moordenaar van topcrimineel Klaas Bruinsma en drugshandelaar Anton Hijzelendoorn wordt vlak nadat hij vrijkomt uit de gevangenis op zijn fiets in Hoorn doodgeschoten.
Marco Eijk 5 april 2004 Hamont-Achel (België)De Delftse Marco Eijk is een beruchte drugshandelaar. Hij wordt op 47-jarige leeftijd in zijn auto op een landweggetje aan de Belgische grens doodgeschoten.
Willem Endstra 17 mei 2004 Amsterdam Lees hier->>> meer over Willem Endstra.
Gijs van Dam jr. 28 mei 2004 Zandvoort Van Dam is in zijn auto door een man neergeschoten aan het Ing. Friedhoffplein in Zandvoort. Van Dam is de zoon van de vroegere hasjhandelaar Gijs van Dam sr. die al jaren een bekende is in de Amsterdamse onderwereld. Volgens Willem Endstra zit Willem Holleeder achter de moord.
Mounir Barsoum 8 juli 2004 AmsterdamZijn broer Magdi Barsoum is in maart 2002 geliquideerd. In 2001 zou opdracht zijn gegeven de broers Magdi en Mounir te vermoorden. Een van de opdrachtgevers daarvoor zou Kleppers vaste zakenpartner John Mierenmet zijn geweest. Hij is op 55-jarige leeftijd geliquideerd. Hij staat te wachten voor een stoplicht in de Jan van Galenstraat. De twee daders weten op een scooter te ontsnappen.
Unsal Altinyay 9 september 2004 Tilburg Op 7 september ontstaat op de kruising van Trappistenstraat en Karmelietenstraat een schietpartij. Altinyay wordt afgeleverd bij het ziekenhuis en overlijdt twee dagen later. Deze bokskampioen zou ruzie gehad hebben over een drugsdeal.
Robert Sengers 8 september 2004 EsbeekSengers is rond de klok van negen uur doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Lage Mierdseweg in Esbeek. Hij is zittend achter het stuur van zijn Mercedes cabriolet getroffen door meerdere kogels die door de portierruit zijn afgevuurd. De 40-jarige heeft een lang crimineel verleden. De Eindhovenaar was jarenlang bevriend met bekende Amsterdamse onderwereldfiguren en is in de jaren tachtig en negentig veroordeeld voor zware misdrijven.
Theo van Gogh 2 november 2004
Nordin Ben Salah20 september 2004Amsterdam Hij wordt doodgeschoten op de President Kennedylaan in Amsterdam. Ben Salah wordt vanaf een hem passerende motor door twee man onder vuur genomen en overlijdt later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen
Yousef Azougah 10 november 2004


2005

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Sandra Suarez Rincon 27 januari 2005
Frandy Briggs Sanchez 27 januari 2005
Feramuz Zengin 22 april 2005
Evert Hingst 31 oktober 2005 Amsterdam Lees hier ->>> meer over Evert Hingst.
Cees Houtman 2 november 2005 Amsterdam Lees hier ->>> meer over Cees Houtman.
John Mieremet 2 november 2005 Pattaya (Thailand) Lees hier ->>> meer over John Mieremet.
George van Kleef 10 november 2005 Amsterdam Lees hier ->>> meer over George van Kleef.


2006

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Thomas van der Bijl 20 april 2006 Amsterdam Lees hier->>> meer over Thomas van der Bijl.
Michel Schuurman 14 december 2006 BeverwijkMichel is aan het kaarten was in café Scheiwijck in Beverwijk als er plotseling twee gewapende mannen de kroeg binnenstormden. Ze lopen direct op de 37-jarige Schuurman af en bevelen hem zijn handen omhoog te doen. Hij wordt van dichtbij doodgeschoten. Schuurman zou 40 kilo wiet geript hebben en wil geld noch drugs teruggeven.


2007

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Nedim Imac 17 februari 2007 Amsterdam Op 40-jarige leeftijd wordt hij vanuit een rijdend busje in de Jan Rebelstraat in Osdorp geliquideerd. Hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens de politie ging het hier om een afrekening in het criminele circuit.
Gert Nijkamp 21 juni 2007ApeldoornHij wordt op klaarlichte dag vanaf een scooter doodgeschoten op het schoolplein van een kleuterschool.
Victor 't Hooft 8 juli 2007
Robert Knufman 13 juli 2007AmsterdamEen jongen met de capuchon schiet hem in het beruchte café Jong-Zuid aan de Ruysdaelkade met slecht één kogel dood. Knufman 'wapenhandelaar' zijn.

2008

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Dewanand Algoe 8 januari 2008RooterdamOp dinsdagmiddag 8 januari 2008 stapt de 38-jarige Algoe in zijn auto in de Hendrik Sorchstraat te Rotterdam. Hij wordt opeens wordt beschoten.
Marcel Holkamp 26 januari 2008 Alkmaar 'Marcel Peerdeman' is een bekende kickbokser en goede vriend van de Nordin Ben Salah. De 39-jarige wordt dood in een auto werd aangetroffen en is met een vuurwapen om het leven gebracht.
Rick van der Bunt 10 februari 2008 Madrid De 41-jarige drugsdealer Rick van der Bunt wordt in Madrid geliquideerd als hij een restaurant verlaat in gezelschap van zijn zakenpartner Frank Scharrenberg (13-08-2013). Van der Bunt is lid van de groep rond Mink Kok. In Andorra en Spanje worden twee Nederlandse mannen en een vrouw (45) aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak.
August Adjoeba 11 augustus 2008 Amsterdam Adjoeba is zwager van ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk en wordt in Amsterdam-Buitenveldert op klaarlichte dag op straat neergeschoten. Hij is berucht in Nederland en Suriname.
Hans van Geenen 10 september 2008 Cuijk Van Geenen is samen met de 24-jarige Olav van Fulpen na een avondje stappen onderweg naar huis toen ze tussen Malden en Nijmegen op de A73 onder vuur werden genomen vanuit een BMW. Bij de achtervolging die daarop volgt wordt de auto doorzeefd met kogels en komt het tweetal tot stilstand bij afslag Cuijk. Van Geenen overleed ter plekke.
Brian Stein 1 december 2008 Nieuw-Vennep Stein wordt gevonden in de kofferbak van een gestolen auto die al enige tijd geparkeerd staat in een woonwijk in Nieuw-Vennep.


2009

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Boneka Belserang 5 februari 2009 Leiderdorp Langs de A4 samen met Yassin Chakor. Belserang wordt in juni 2006 gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Martin Hoogland. Boneka Belserang is ook betrokken bij en veroordeeld voor een schietpartij in 2005 in een parkeergarage bij de Amsterdamse club The Ministry. Daar schoot hij 'Rico' Flores Lopez dood na een ruzie.
Yassin Chakor 5 februari 2009 Leiderdorp Langs de A4 samen met Boneka Belserang.
Namuk Dagastan 24 februari 2009AmsterdamKort na middernacht wordt Dagastan doodgeschoten in een auto in de Cornelis Dirkszstraat in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam-West. Agenten treffen de man vervolgens dood in de auto aan. De 38-jarige Turk Dagastan is een bekende van de politie en zou handelen in drugs.
Peter Petersen 3 maart 2009 Bussum'Dikke Peter' wordt in zijn BMW geliquideerd. Hij is een bekende in het Amsterdamse criminele milieu. Zijn naam valt geregeld in de strafzaak tegen Willem Holleeder.
Onno Kuut 25 maart 2009 Hoek van Holland Het lichaam van Kuut is begraven in de duinen bij Hoek van Holland. Misschien heeft hij zelf deel gehad in de liquidatie van Boneka Belserang en Yassin Chakor in februari 2009.


Liquidaties in Nederland tot 2020

2010

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Clyde de Jezus 4 augustus 2010 Amsterdam Wordt in de Bestevaerstraat doodgeschoten door iemand die in een auto vlucht. Hij was goed bevriend met Boneka Belserang. Mogelijk uit wraak voor de liquidatie van Rico Flores Lopez geliquideerd of meer waarschijnlijk omdat hij zelf met Clyde Lewis een beroepsmoordenaar was.
Lesley Tunk22 november 2010 EsbeekTunk is gevonden in een brandende auto aan de Prins Hendriklaan in Esbeek. Diezelfde dag zou Tunk een afspraak hebben gehad op een woonwagenkamp aan de Castiliëlaan in Eindhoven. Een maand vallen bijna 200 agenten het woonwagenkamp binnen. Het onderzoeksteam vermoedt dat Lesley is doodgeschoten op het woonwagenkamp. Vijf familieleden worden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie. In januari en februari 2011 worden ze allemaal vrijgelaten. De moord is nooit opgelost.
Rob Schilder 3 december 2010 Haarlem In de Dr. Schaepmanstraat in Haarlem wordt hij onder vuur genomen. Hij was vergezeld van nog twee aspirant-leden van de Hells Angels van de chapter Haarlem. Deze worden gesommeerd te verdwijnen en hierna wordt hij geliquideerd. Schilder was betrokken bij een drugsvete met een aantal Engelse criminelen.


2011

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Stanley Hillis 21 februari 2011 Amsterdam Lees hier->>> meer over Stanley Hillis.
Senol Tuna 3 oktober 2011 Spoordonk (Brabant) Tuna wordt gevonden in de kofferbak van een uitgebrande gestolen auto.
Remco Hillegers 23 november 2011 Badhoevedorp Bij een schietpartij wordt Hillegers dodelijk geraakt. Broer Martin is gewond en ligt in het ziekenhuis. Het derde gewonde slachtoffer zou Martin van de Pol (‘Polletje’) uit Haarlem zijn.


2012

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Gilbertico Richardson 25 maart 2012
Redouan Boutaka 22 april 2012 Amsterdam Hij wordt doodgeschoten in het op dat moment volle waterpijpcafé The Shisha Lounge in de Amsterdamse wijk De Pijp.
Quincy Soetosenojo 20 augustus 2012AmsterdamRapper Soetosenojo was lid van de Crips-gang en aspirant-lid van motorclub Satudarah. ‘Sin Quin’ had altijd een wapen bij zich
Jeffrey Tijmersma 1 oktober 2012
Najeb Bouhbouh 18 oktober 2012 Antwerpen (België) Hij groeit op in de Amsterdamse wijk De Pijp wordt doodgeschoten op het parkeerterrein van het Crowne Hotel.
Patrick Brisban 2 december 2012
Gibrald Archibald 15 december 2012
Youssef Lkhorf 29 december 2012 Amsterdam Hij wordt doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Staatsliedenbuurt in het bijzijn van Saïd el Yazidi. Beoogde doelwit is waarschijnlijk Benaouf A. die ook bij hen is.
Saïd el Yazidi 29 december 2012 Amsterdam Hij wordt doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Staatsliedenbuurt in het bijzijn van Youssef Lkhorf. Beoogde doelwit is waarschijnlijk Benaouf A. die ook bij hen is.


2013

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Rida Bennajem 16 maart 2013 Amsterdam Hij wordt op straat doodgeschoten in Amsterdam-West.
Dashamir Tila 21 april 2013
Souhail Laachir 26 mei 2013
Frank Lesberts 13 juni 2013
Ali Gezer 29 juni 2013
Abdiraham Hussein 7 september 2013 AmsterdamDe 31-jarige Abdirahman 'Abdi' Hussein wordt doodgeschoten voor de Haardstee in Zuidoost. Hij was hoogstwaarschijnlijk een willekeurig slachtoffer.
Saa Fakir 9 november 2013
Dalibor Spasic 27 december 2013AmsterdamWordt  in de Sieg Vaz Diasstraat bij drugsruzie doodgeschoten.


2014

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Rob Zweekhorst 1 januari 2014 Berkel en Rodenrijs De 44 jarige Zweekhorst is waarschijnlijk hiet het doel. Voormalig wijkbewoner en crimineel  Dennis van den B. (47) wel.
Aytas Ga-Raler 4 januari 2014
Tarik El Idrissi 31 januari 2014
Alexander Gillis 20 februari 2014 Zaandam Gillis wordt op straat doodgeschoten.
Mohamed el Mayouri 21 maart 2014 Amsterdam Wordt op straat doodgeschoten vlak nadat hij waterpijpcafé Fayrouz Lounge verlaat.
Rucienne Luigi Caupain 24 maart 2014AmsterdamIn de vroege ochtend vindt er aan het Nieuwlandhof in Amsterdam-Zuidoost een schietincident plaats waarbij de 30-jarige Rucienne Luigi Caupain ('Paparois’ / ‘Rois’) om het leven komt. Het slachtoffer is met meerdere schoten om het leven gebracht.
Charlton Wondel 4 mei 2014
Gwenette Martha 22 mei 2014 Amstelveen Martha wordt op straat doodgeschoten vlak nadat hij een shoarmazaak verlaat. Hij wordt door ruim 80 kogels geraakt.
Stefan Regalo Eggermont 12 juli 2014
Frank Scharrenberg13 augustus 2013MarbellaNaast zijn auto stopt een andere auto. Met een automatisch wapen wordt Zestien kogels raken de man die in de onderwereld ‘Frankie Pannenkoek’ of ‘Panny’ wordt genoemd raken.
Derkaoui van der Meijden 18 augustus 2014 Amsterdam Van der Meijden wordt op straat doodgeschoten in Amsterdam-Oost.
Samir Bouyakhrichan 27 augustus 2014 Benahavis (Spanje) Bouyakhrichan uit Amsterdam-West wordt in een winkelcentrum doodgeschoten vlak nadat hij een uitgaansgelegenheid verliet.
Massod Amin Hosseini 3 september 2014 Amsterdam Hij wordt doodgeschoten in een geparkeerde auto in de Amsterdamse wijk Osdorp.
Robert Voorhorst 4 september 2014Om 05.45 uur stapt Voorhorst in zijn auto om naar zijn werk in Utrecht te gaan. Hij wordt onder vuur wordt genomen met een automatisch wapen. Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht. Dit mag niet baten want Voorhorst sterft daar even later aan zijn verwondingen.
Kelvin Hackman 27 september 2014AmsterdamHackman is omstreeks 04.15 uur in de volle discotheek The Sand aan de Mekongweg in Amsterdam-West doodgeschoten. Hij zou actief zijn geweest in het criminele milieu.
Hans Nijman 5 november 2014 Beverwijk Deze sportschoolhouder en voormalig freefighter werd doodgeschoten in zijn auto met een automatisch wapen.
Luana Luz Xavier 8 december 2014 Amstelveen Hij wordt voor de ogen van haar twee jonge kinderen op straat doodgeschoten.
Murat Garki 10 december 2014Garki (25) is een bekende crimineel. Hij is rond 23.00 uur doodgeschoten voor de Riverside Bar in de Rijnstraat in de Rivierenbuurt.
Khalid Jafaar 27 december 2014 Panama-Stad (Panama) Hij groeit op in de Amsterdamse De Pijp en wordt op straat doodgeschoten als hij een uitgaansgelegenheid verlaat.
Okan Fidan 31 december 2014AmsterdamDe 44-jarige Turk Fidan wordt twee keer in zijn hoofd geraakt en overleed in het ziekenhuis


2015

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Beyhan Demirci 14 januari 2015
Augustine Nyantakyi 28 januari 2015Amaterdam De 37-jarige Ghanese bordenwasser wordt met verscheidene salvo's uit een automatisch wapen is vermoord in Amsterdam-Osdorp.
Mario Magan Tier 8 februari 2015 AmsterdamBolle Mario was een belangrijke speler in de drugshandel. Hij is in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam-Zuid doodgeschoten.
Siegmar Flaneur 11 februari 2015 AmsterdamIn de nacht van dinsdag op woensdag wordt rond 01.50 uur Siegmar ‘Pito’ Flaneur (24) uit Amsterdam doodgeschoten. Op een fietspad op de Leerdamhof treft de politie hem aan: hij is van dichtbij door meerdere kogels geraakt.
Marchano Pocorni 2 maart 2015 Paramaribo (Suriname) Pocorni is opgegroeid in Amsterdam rn wordt in een uitgaansgelegenheid doodgeschoten.
Lucas Boom 9 juni 2015 Zaandam Wordt door meerdere schutters met kalashnikov’s doorzeefd met kogels in zijn woonbuurt in Zaandam. Boom is eerder al verdachte in de zaak rond Etou Belserang.
Brian Dalfour 14 oktober 2015 Hooge Zwaluwe Wordt samen met Muljaim Nadzak gevonden in een vakantiehuisje.
Eaneas Virginio Lomp 9 november 2015 Krommenie Lomp werd op straat doodgeschoten.
Cartney Kronstadt 28 november 2015AmsterdamKronstadt is een beroepscrimineel met een enorm strafblad. Bij een uit de hand gelopen ripdeal wordt hij neergeschoten. Schutter Peter van O. wordt vrijgesproken. De laatste kon niet anders dan zichzelf verdedigen.
Samir Jabli 1 december 2015AmersfoortIn de nacht van zondag op maandag is Jabli (38) vermoord. Dit voor het huis van zijn ouders in Amersfoort. Jabli was in velerlei misdrijven verwikkeld en had nogal wat vijanden in het milieu. Hij komt om het om het leven in een regen van kogels.
Chahid Yakhlaf 31 december 2015 Kerkdriel Amsterdamse crimineel Omar Lkhorf aangehouden op verdenking van het geven van de opdracht voor de liquidatie van Chahid Yakhlaf.


2016

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Alex Jasper Focks 9 januari 2016Enschede De 50-jarige bakker Focks wordt  dood in zijn woning annex bakkerij gevonden. Zijn winkel 'Alexander's Brood & Banket' zit in de Lipperkerkstraat. Maar die bakkerij en winkel zijn niet zijn enige bron van inkomsten. Aan de Perikweg had hij ook een hennepkwekerij.
Chafik Zidane
5 februari 2016 Rotterdam Wordt in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie doorzeefd met kogels. Zidane was een bekende van de politie.
Ulas Iskar 16 februari 2016OssendrechtDe Turske thuiskweker wordt thuis in de Burgemeester van Gilshof door om het leven gebracht.
Nabil Amzieb 8 maart 2016 Amsterdam Amziebs hoofd wordt achtergelaten voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam.
Carlos Bonevacia 12 april 2016Amsterdam De van oorsprong Curaçaose drugshandelaar Carlos 'Maiky' Bonevacia (35) is in de avond van 12 april in het portiek van flat Kruitberg in Amsterdam-Zuidoost neergeschoten.
Brian Kuma 5 mei 2016Dordrecht Kuma (38) wordt doodgeschoten door Terry C. (27). Dader en slachtoffer zijn volgens bewoners en betrokkenen verwikkeld in een jarenlange vete.
Abderrahim Belhadj 9 mei 2016 Amsterdam Rapper Jay Jay zou 'Appie' naar een afspraak met vrouwelijk schoon naar de Kikkenstein-flat in Amsterdam-Zuidoost gelokt hebben via Whatsapp.
Vincent Jalink 27 mei 2016 Wordt in Diemen voor de ogen van zijn zoontje doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zit.
Turk Zeynel 14 juni 2016 Leiden De 50-jarige Turks-Nederlandse zakenman wordt klaarlichte dag met een automatisch wapen doodgeschoten in de Rooseveltstraat in Leiden. De schietpartij in Leiden was vermoedelijk de derde poging Zeynel Er te doden. Op 11 november overleeft hij een schietpartij in zijn kantoor in Amsterdam. Een maand daarvoor wordt daar ook al geschoten en komt een kantoorgenoot van hem om het leven.
Ranko Scekic 22 juni 2016UtrechtSkekic laatt zich verleiden tot een gesprekje voor de flat. Hierna komen twee mannen op een scooter voorbij en doorzeven hem met kogels.
Selim van der Heijden 29 juni 2016
André Braaksma 7 juli 2016 Haarlem Wordt gevonden in een bedrijfspand in Haarlem. In het pand werd een wietkwekerij gevonden. Mogelijke roofoverval.
Mohammed Ghoumati 13 juli 2016 Rotterdam De 35-jarige Mohammed wordt tijdens een roofoverval op de Crooswijkseweg doodgeschoten en overlijdt op het balkon van de flat waar de overval plaats vond.
Djordy Latumahina 8 oktober 2016 Amsterdam Vrijwel zeker het 'tragische' slachtoffer van een persoonsverwisseling. De daders zouden het hebben voorzien hebben op drugshandelaar Gino M. die in een vergelijkbare Mini Cooper reed.
Hakan Arabas 8 oktober 2016AmsterdamWordt doodgeschoten voor Café-Bar Ülfet aan de Admiraal de Ruijterweg. Hij zou op stap zijn geweest met twee vrienden en vervolgens ruzie hebben gekregen. Tijdens deze ruzie werd er geschoten waarbij Hakan Arabas om het leven kwam. Twee andere raakte eveneens gewond en zijn in het ziekenhuis behandeld.
Isilnando Kammeron 10 oktober 2016AmsterdamAmsterdammer Adel de R. (20) heeft bekend dat hij Isilnando Kammeron (24) op 10 oktober vorig jaar bij het AMC in Amsterdam-Zuidoost heeft doodgeschoten met een pistoolmitrailleur. Betreft uit de hand gelopen ruzie.
Naoufal Mohammadi 11 november 2016AmsterdamWordt in de Ten Katestraat doodgeschoten en is volgens de recherche vermoedelijk een onschuldig omstander.
Martin Kok 8 december 2016 LarenGeliquideerd op de parkeerplaats van seksclub Boccaccio. Lees hier ->>> het levensverhaal van Martin Kok op deze website.


2017

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Hakim Changachi 12 januari 2017 Utrecht Hakim is naar alle waarschijnlijkheid nooit het daadwerkelijke doelwit geweest. Dat zou Khalid H. zijn geweest.
Justin Jap Tjon 31 januari 2017 Amsterdam Wordt geliquideerd in Amsterdam-Osdorp.
Leon V. 3 februari 2017Berkel-EnschotGevonden in brandende auto. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een drugslab. Hij runde het autobedrijf waar een drugslaboratorium werd aangetroffen
Vader en zoon Van Doorn 25 april 2017 ZoetermeerGeliquideerd op het parkeerterrein van hun sportschool aan de Edisonstraat in Zoetermeer.
Johan van Boxtel 7 mei 2017 Eindhoven Wordt op 32-jarige leeftijd in de Eindhovense Memlincstraat bij zijn auto doodgeschoten
Parsa Ebrahim Zadeh Maboud 28 mei 2017 Rotterdam Het OM denkt dat Sidar D. (24) Parsa weloverwogen heeft doodgeschoten.
Jair Wessels 7 juli 2017Breukelen Howard K. uit Rotterdam en Tony de G. uit Schiedam worden gezien als de schutters van beroepscrimineel Wessels. Patrick S. uit Breukelen zou hem naar het station toe hebben gelokt.
Mustafa Ates 22 juli 2017RijswijkDelftenaar Emiele Z. (48) heeft bekend dat hij het lichaam van de 50-jarige Mustafa Ates na zijn dood heeft schoongemaakt en aangekleed. Hij deed dat in opdracht van de vermoorde Delftse crimineel Karel Pronk. Dit verklaarde hij bij de politie.
Zeki Yumusak 26 juli 2017 Rotterdam Wordt neergeschoten op de Langehorst in de nacht van 25 op 26 juli. Hij overlijdt kort daarop in het ziekenhuis.
Dennis Struijk 31 augustus 2017Best Dennis Struijk wordt doodgeschoten als hij in zijn auto zit. De 35-jarige Eindhovenaar is een bekende van de politie en was al zeker twee keer eerder doelwit van een liquidatiepoging.
Ömer Köksal 1 november 2017 Blerick De 22-jarige wordt in zijn hoofd geschoten vanwege een drugsruzie.
Ayman Mouyah Amsterdam 23 november 2017 AmsterdamDe 19-jarige wordt gedood bij de schietpartij op Kattenburg.
Samir El Bartali29 december 2017 Rotterdam Belgische drugscrimineel zwaargewond aangetroffen in de straat waarin hij woonde en overlijdt enkele dagen later. Hij zou informant van de politie zijn geweest.


2018

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Annas El Ajjoudi 18 januari 2018 Amsterdam De 'Mocro-crimineel' wordt doodgeschoten in de Cornelis Springerstraat. 'Boeloeloe' is lid van de Benaouf A.-groep.
Goran Tasic 15 maart 2018 Amsterdam De voor levensdelicten veroordeelde drugscrimineel komt op 15 maart per vliegtuig aan in Nederland en wordt nog geen uur later doodgeschoten in de Piet Mondriaanstraat in Slotervaart. Zelf is hij meermaals voor moord of doodslag veroordeeld. Hij lijkt te zijn vermoord vanwege een conflict met een Servische drugsbende. Bij ­leden van die bende wordt maanden later 1.7 miljoen euro gevonden in een huis in de Fred. Roeskestraat in Zuid.
Reduan Boutaka 29 maart 2018 Amsterdam Broer van kroongetuige Nabil B. TT. wordt vermoord in zijn bedrijf aan de Melissaweg in Amsterdam-Noord. Nabil B. heeft onder meer verteld dat Ridouan Taghi en Said Razzouki de opdracht hebben gegeven voor een reeks liquidaties. Beiden staan nu internationaal gesignaleerd. Nabil B. werd voordat hij kroongetuige werd ernstig bedreigd door Taghi en Razzouki. Zij dreigden hem te vermoorden.
Ivan Serdarusic 30 juli 2018 Amsterdam De Kroaat Serdarusic (62) wordt ­tegen 15.00 uur door een kleine gespierde kale man doodgeschoten in Ferilli's Caffè in de Beet­hovenstraat.
Karel Pronk 7 augustus 2018 Delft De Haagse Holleeder wordt doodgeschoten bij koffiehuis Het Kalf in Delft.
Anass el Ajjoudi 17 januari 2018 Amsterdam Doodgeschoten in de Tellegenbuurt in De Pijp. Deze crimineel werd tot het kamp van Houssine A.S. en Benaouf A. gerekend. Deze zijn in een oorlog verwikkeld met de grote concurrenten van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha.
Zino Ignasia 15 juni 2018 Rotterdam De 30-jarige wordt in een appartement aan het Sandelingplein doodgeschoten. Omwonenden zien na het schietincident twee mannen wegvluchten uit de portiek.
Fouad Rashidi Eindhoven 18 september 2018 De 34-jarige wordt in zijn auto aan de Sionstraat onder vuur genomen en overlijdt vrijwel direct.
Dairon ‘Dajo’ Alberto 28 oktober 2018 Rotterdam Rotterdamse politie laat weten dat dit lijkt op een vergismoord. Hij stond in Katendrecht met een groepje vrienden op straat als ze beschoten worden. Iedereen kan wegvluchten (behalve Dajo) en hij wordt van dichtbij wordt doodgeschoten. Daarna probeert de schutter ook op twee andere vluchtende mannen te schieten.
Raouf Ben Alita 6 december 2018Kloosterzande Belgische crimineel wordt dood gevonden naast een Range Rover.


2019

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Frank Kerssens5 april 2019EindhovenOp vrijdagochtend 5 april schiet een volledig in het zwart geklede man met een bivakmuts op de Beukenlaan Eindhovenaar de 54-jarige Frank Kerssens neer. Lange Frank was een bekende van de politie. Hij was goed bevriend met de in 2010 geliquideerde Lesley Tunk (42). Het verkoolde lichaam van Tunk werd gevonden in een kofferbak van een uitgebrande auto in Esbeek (bij Hilvarenbeek).
Shaquille Goedhart2 mei 2019Amsterdam De 24-jarige was een goede bekende van de politie en voelde zich al langer bedreigd. Volgens justitie is Goedhart op de bewuste avond naar de Hoptille gelokt door Rivelino V. (27). Hierna is hij later door de in Suriname opgepakte Marc Anthony G. (25) doodgeschoten. Badr K. (29) zou de vluchtauto hebben bestuurd. Justitie houdt rekening met een conflict in het drugsmilieu.
Saban Berk 17 juni 2019Amsterdam Berk was decennialang thaibokstrainer en gaf les in sportcentrum The Big Lab. Hij wordt rond 21.20 door zijn hoofd geschoten en overlijdt ter plaatse. De vluchtauto van de dader(-s) is een zilverkleurige BMW.
Inchomar Balentien21 juli 2019 Amsterdam Inchomar Balentien (33) is tussen 0.00 en 1.00 uur doodgeschoten bij metrostation Kraaiennest. Hij is niet lang gelden vrijgesproken voor betrokkenheid bij de roofmoord op Johannes Kastiel in 2008. In 2012 Wordt hij samen met Gwenette Martha (in 2014 in Amstelveen geliquideerd) en anderen op de Dam aangehouden op verdenking van de voorbereiding van een moordaanslag op Benaouf A. Op wie later dat jaar alsnog een aanslag wordt gepleegd. Die verdenking leidt niet tot een veroordeling. Een jaar jaar wordt een aanslag op Balentien zelf gepleegd. Hij overleeft vijftien kogels. Balentien weigert de recherche te vertellen wie het op hem heeft gemunt. Die aanslag was op 16 augustus 2013.
Gino Oliveira 3 juli 2019 RotterdamDe 25-jarige Kaapverdiaan Oliveira zit op 3 juli op de achterbank van een Fiat Punto aan de Westkousdijk in Rotterdam-Delfshaven als de kogels hem treffen hem in zijn gezicht en nek. Gino Oliveira was waarchijnlijk betrokken bij een ripdeal.
Rob van Eijk4 juli 2019HoutenDe 55-jarige Van Eijk was een bekende van de politie en zou zich de laatste jaren hebben bezig gehouden met de smokkel in cocaïne. Maar hij bleek niet altijd een even betrouwbare partner. Geregeld zou hij partijen cocaïne hebben achtergehouden. In het criminele circuit zou hem dat de bijnaam ‘Trekdrop’ hebben opgeleverd. Dit omdat hij zelf partijen coke achterover trok.
Julian Curiel 8 augustus 2019 Amsterdam Juriel is doodgeschoten in bij de flat Hogevecht in de Bijlmer. Hij of zijn broer zou betrokken zijn geweest bij een rippartij van 400 kilo cocaïne.
Festim Lato 14 juli 2019 NigtevechtDe 43-jarige Albanese politicus Festim Lato is levenloos opgehaald onder een brug bij Nigtevecht. Hij was een nietsontziende oplichter. Hij hield er in het Gelderse dorpje Afferden een eigen legertje op na. Zowel de gemeente en politie als het Openbaar Ministerie wist van de militaire activiteiten in het land van Maas en Waal.
Genciël “Genna” Feller 2 september 2019 Willemstad De Surinaams-Nederlandse Feller wordt in Willemstad doodgeschoten. Hij zou naar verluidt (mede)verantwoordelijk worden gehouden voor de rip van een partij van 400 kilo cocaïne van de vooraanstaande Surinaamse crimineel Piet W.
Derk Wiersum18 september 2019 Buitenveldert Strafrechtadvocaat Wiersum verlaat zijn woning en wordt op straat onder vuur genomen. De 44-jarige Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in de liquidatiezaak rond de voortvluchtige hoofdverdachte Ridouan T. In brede kring wordt aangenomen dat de aanslag te maken heeft met deze rechtszaak. Eerder werd de broer van de kroongetuige vermoord in Amsterdam-Noord.
Kelvin Maynard18 september 2019 Amsterdam Voormalig profvoetballer Maynard (32) is doodgeschoten in de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Maynard zat in zijn auto toen hij werd beschoten door twee personen op een scooter. De twee gingen er op een scooter vandoor. Hij zou naar verluidt (mede)verantwoordelijk worden gehouden voor de rip van een partij van 400 kilo cocaïne van de vooraanstaande Surinaamse crimineel Piet W.
Goran Savic 23 oktober 2019Amsterdam Savic zou in zijn Italiaanse restaurant La Piccola Baracca aan het Hugo de Grootplein voor het eigenlijke doelwit Jovan Durovic zijn gesprongen toen deze door een schutter onder vuur werd genomen. Durovic raakte zwaargewond en overleefde de aanslag. Savic overlijdt aan een schotwond in zijn hals.
Brennan Dalfour 27 oktober 2019 Amsterdam Dalfour verbleef de laatste tijd voornamelijk in het Zuid-Spaanse Marbella en ging daar volgens bronnen onder meer om met criminelen die gelinkt zijn aan de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld. Hij werd in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober rond half twee doodgeschoten in de Jacob Krausstraat in Slotervaart – waar hij bij een familielid logeerde.
Enchi Alberto 6 november 2019 Rotterdam De 30-jarige Alberto zat in een grijze geparkeerde Opel Astra in de Putsebocht toen het vuur op hem werd geopend. De politie pakt 32-jarige Sybran B. op. Hij was de eigenaar van de supermarkt Sysho waarvoor de auto van Alberto geparkeerd stond. Alberto zou bij een vorig bezoek aan de avondwinkel hebben gezegd: 'De volgende keer schiet ik je dood'. B. ziet hem hem een vuurwapen doorladen en loopt ook naar buiten en schiet Alberto dood. Mogelijk had B. geflirt met zijn vriendin.
Rachid Kotar12 december 2019AmstelveenDe 39-jarige Kotar is een bekende van de politie en is rond 17.15 uur doodgeschoten. Op de achterbank zat een 4-jarig kind. Kotar behoort tot een groepering van de Amsterdammer Karim Bouyakhrichan. Dat is de broer van de in 2014 op een Zuid-Spaans terras geliquideerde Samir ‘Scarface’ Bouyakhrichan. De groep rond Bouyakhrichan leeft al tijden op voet van oorlog leeft met de groep rond Ridouan Taghi en de gedetineerde Richard R. alias ' Rico de Chileen'.
Henk Wolters 31 december 2019 Zwolle De 52-jarige Henk ‘Oortjes’ Wolters is op oudejaarsavond 2019 met tientallen kogels doodgeschoten vlakbij zijn huis aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Hij kreeg de bijnaam Oortje nadat hij door een politiehond in zijn oor was gebeten. In de rechtszaak tegen een drugs- en wapenbende waarin Henk Wolters de hoofdverdachte was bleek vandaag dat hij ook in beeld is geweest bij de moord op Robert Voorhorst.


2020

Geliquideerde Datum Plaats Omstandigheden
Burak Arslan 23 januari 2020 Haarlem De 29-jarige Arslan is ter hoogte van de voormalige Jopenkerk neergeschoten. Hij overlijdt later die nacht in het ziekenhuis. Arslan is een bekende van de politie. Hij zou de leider van een criminele bende zijn.
Omar Essalih 3 mei 2020 Amsterdam Hij is rond 3.30 uur op de Panamalaan ter hoogte van de Borneolaan aangetroffen bij de ingang van de tunnel die onder het spoor door naar de Frans de Wollantstraat in de Czaar Peterbuurt leidt. Waarschijnlijk heeft hij nog geprobeerd aan de schutter te ontkomen. Iets verderop op de kruising met de Borneolaan werd uiteindelijk zijn lichaam gevonden. In het criminele milieu is hij ook wel bekend onder de bijnaam ‘Centjes’. Begin dit jaar werd hij nog samen met Mohamed C. en Hasan K. vrijgesproken van hun betrokkenheid bij twee plofkraken in Duitsland.
Ibrahim Azaim 10 mei 2020 Rotterdam De 25-jarige Ibrahim Azaim is in de buurt ook bekend als ‘Marokkaanse Ibo’. Voor de politie is hij geen onbekende. Hij wil na een bezoek aan zijn ouders naar zijn auto op de Bergselaan lopen. Hij is door een salvo van tientallen kogels om het leven gebracht.
Merwin Frans 29 mei 2020 Rotterdam De 30-jarige Merwin Frans is in de ochtend in Rotterdamse wijk IJsselmonde doodgeschoten. Hij was bekend bij de politie maar had geen veroordelingen op zijn naam staan.
Johnny Henriques25 april 2020Dordrecht Die zaterdagavond is hij op de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht neergeschoten toen hij in de buurt van zijn woning parkeerde. Als hij probeert weg te komen vuurt de schutter nog enkele kogels van dichtbij op hem af.
Cevat Bozdag4 juni 2020Rotterdam De 58-jarige Bozdag laat die vrijdagavond aan de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam-Prinsenland zijn hond uit. Hij is van dichtbij met een automatisch wapen onder vuur genomen. Bozdag was van Turkse komaf en al decennia actief in het criminele milieu in Rotterdam.


Geef een reactie