Advertentie

Cees Houtman

Cornelis Dirk Houtman
(Amsterdam, 2 november 1959 – aldaar, 2 november 2005)

Bijnaam: Woody

Advertentie

Cees Houtman
Cees Houtman

 


Houtman vormt in jaren tachtig van de vorige eeuw, samen met Sam Klepper en John Mieremet de Houtman-clan, alias de Kinkerbuurtbende of De Denkers. Hij investeerde in hasj en verdiende vervolgens geld in vastgoed. Volgens justitie is Houtman een van de afpersingsslachtoffers van Willem Holleeder. Hij wordt op zijn verjaardag geliquideerd, op dezelfde dag dat in Thailand John Mieremet wordt geliquideerd.

Deze bende van Houtman, Mieremet en Klepper onderhoudt contacten met Charles “Sjarrel” Zwolsman. Later begeeft Houtman zich in het vastgoed om winsten uit de import en verkoop van hasj wit te wassen.

Naast hasjhandel gaat Houtman in de loop van de jaren negentig steeds meer investeren in onroerend goed en horeca. Zo is hij eigenaar van een restaurant in Amstelveen, een hotel in Amsterdam en een jachthaven in het Amsterdamse Bos. Hij financiert ook het bij de penoze populaire café De Hallen van Thomas van der Bijl in 2003. (Bron: Mokums.nl)


Ik word gek van die gasten, die teringlijers, dat tering-geld, ze willen enkel mijn geld!

Uitspraak Cees Houtman in café De Hallen als hij weer eens bedreigd is (Bron: Bondtehond.blogspot.com)


Houtman wordt op 46-jarige leeftijd voor zijn woning aan het Johan Braakensiekhof in Osdorp neergeschoten. Hij weet zijn woning nog in te vluchten, waar hij, ondanks verwoede reanimatiepogingen van zijn vrouw, overlijdt. Hij wordt begraven op begraafplaats Westerveld in Velsen.

Zijn liquidatie zou verband houden met onenigheid over het in Amsterdam-Noord investeren van drugsgeld van Michael Vane, een collega van Sam Klepper en John Mieremet die in 1993 wordt gevonden in een in brand gestoken auto in recreatiegebied Spaarnwoude. Volgens een anonieme getuige zou Houtman voor ten minste één miljoen euro zijn afgeperst door Willem Holleeder. Het volgende zou zijn gebeurd vlak voor zijn dood:


Ze hebben meteen gezegd: ‘we moeten geld, anders schieten we je neer. Zijn kinderen waren binnen en die hebben het ook gehoord.’ Volgens de getuigen waren George van Kleef, Richard G. en René D. de uitvoerders van Holleeder.

De Telegraaf, 1 oktober 2006


Op de dag van de begrafenis van Houtman begrafenis, 10 november 2005, lijkt het er sterk op dat zijn vrienden wraak nemen. Twee mannen op een fiets schieten met een automatisch wapen George van Kleef voor zijn woonboot dood. Van Kleef zou Houtman in opdracht van Willem Holleeder hebben afgeperst en zijn liquidatie zou een wraakactie zijn geweest.

In het jaar 2007 blijkt dat justitie een deal heeft gesloten met Peter La Serpe. Hij verklaart Houtman te hebben neergeschoten, dat zou hij samen met Jesse Remmers gedaan hebben. De moord op Cees Houtman wordt in het liquidatieproces Passage behandeld. Door de rechtbank Amsterdam is bewezen verklaard dat Remmers en La Serpe beiden Houtman om het leven hebben gebracht. Voor onder andere deze moord heeft Remmers levenslang gekregen in eerste aanleg. La Serpe heeft acht jaar gevangenisstraf gekregen.

 

advertentie