Hugo Ferrol: de grote rivaal van Klaas Bruinsma

Nederlandse misdaadencyclopedie
Nederlandse misdaadencyclopedie

Hugo Ferrol

Hugo Edwin Ferrol
(Batavia, 1940 – Benitachell, maart 2015)


Hugo Ferrol is bekend als rivaal van Klaas Bruinsma. De ex van Thea Moear is in de jaren ’70 één van de grote spelers in Nederland waar het gaat om de handel in drug.


100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
De Nederlands misdaadencyclopedie
Alle Liquidaties in Nederland
Boeken over Nederlandse criminaliteit
Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

Hugo Ferrol


Hugo Ferrol is bekend als rivaal van Klaas Bruinsma. In 1969 trouwt hij met Thea Moear. Moear is de vrouw die de organisatie van Bruinsma naar ongekende hoogte weet te tillen.

Ferrol wordt in 1972 in zijn been geschoten door Antonio Brusamolin, de latere partner in crime van Thea Moear in Latijns-Amerika. In 2000 wordt Brusamolin tegelijk met haar in Panama gearresteerd.

Het huwelijk met Thea Moear loopt uit op een scheiding in 1977. Ferrol keert zich tegen de bende van Bruinsma, waar Moear een belangrijke rol in speelt.

De hasj- en heroïnehandel wordt in de jaren zeventig met grof geweld geleid door de groepering van Ferrol. De bende van Bruinsma is het niet eens met de gang van zaken en geeft in 1978 de Indische Amsterdammer Henk Soetarno opdracht Ferrol en zijn kompanen te liquideren. Tijdens een schietpartij komt Henkie Soetarno om het leven.

Op 2 februari 1982 krijgen André Brilleman en de Joegoslaaf Alexander Marianovic de opdracht van Bruinsma om Ferrol te liquideren, maar de poging mislukt.

In juli 1982 wordt Marianovic in opdracht van Bruinsma geliquideerd omdat hij en Brilleman Bruinsma voor drie ton hebben opgelicht bij een tweede poging Ferrol uit de weg te ruimen.

De twee hebben Ferrol vooraf ingelicht en hebben een nep-liquidatie in scène gezet, waarna ze Bruinsma polaroid-foto’s hebben getoond van een met ketchup overgoten Ferrol. Drie jaar later wordt Brilleman gevonden in ton volgegoten met cement.

In februari 1987 krijgt Hugo Ferrol zeven jaar gevangenisstraf voor handel in cocaïne en heroïne. Na strafvermindering komt hij in december van datzelfde jaar echter alweer vrij.

Ferrol wordt in 2014 ernstig ziek. Hij overlijdt tijdens een vakantie in maart 2015.