Populairste wereldleider van 2015 is Barack Obama

0
Populairste leider ter wereld is en blijft Obama
Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

Obama is de populairste wereldleider

Gallup heeft uitgezocht wie op dit moment de titel ‘meest populaire wereldleider’ boven zijn bureau mag hangen. Om de één of andere duistere reden hebben ze Mark Rutte niet in het onderzoek meegenomen, maar wel negen andere leiders die deze wereld bepalen. Van de 64.000 mensen uit 64 landen die wereldwijd zijn geënquêteerd, vindt 59% Barack Obama een held en in Nederland is dit 65%. Verder nog wat info over dit Gallup onderzoekje en het rijtje met de negen anderen.

Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!

Populairste leider ter wereld is en blijft Obama
Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

 

Obama is de populairste wereldleider

Het populairst is Obama in Zuid-Azië. Daar vindt ruim 75% hem een toffe peer. Time Magazine’s ‘Woman of the year 2015‘ Angela Merkel, al weer 11 jaar de Duitse bondskanselier staat op nummertje twee. Erg veel last heeft ze nooit gehad van haar DDR-verleden volgens Wikipedia:

“Kasner, de vader van Angela Merkel, was betrokken bij de Pastorale Raad van de Evangelisch-Lutherse Kerk die nauw samenwerkte met de SED-autoriteiten. Daardoor genoot het gezin Kasner onder andere het privilege vrij te kunnen reizen naar ‘niet-socialistische’ landen, o.a. naar de VS en Italië. Het gezin kon ook moeiteloos pakjes ontvangen van familie uit het westen en later zou Angela toegeven dat ze nooit ‘DDR-kleren’ heeft gedragen.”

David Cameron, de nummer drie, heeft het qua afkomst ook niet slecht getroffen. Cameron is geboren als zoon van een succesvolle beurshandelaar. Hij ook is een afstammeling van Willem IV, koning van het Verenigd Koninkrijk begin 19e eeuw, en de oom van koningin Victoria, via een buitenechtelijk kind bij diens minnares Dorothea Jordan. Hij groeide op in het prachtige graafschap Berkshire en kreeg retegoed onderwijs aan het Eton College, een prestigieuze jongensschool. Hij studeerde filosofie, politicologie en economie aan de Universiteit van Oxford en was er lid van de Bullingdon Club, een zeer exclusieve club voor studenten met heel erg rijke pappa’s en/of mamma’s.

Tabel: polpulairste wereldleiders 2015

Wat? Wie? Gunstig Ongunstig Netto score
President van de Verenigde Staten Barack Obama 59% 29% +30%
Bondskanselier van Duitsland Angela Merkel 42% 29% +13%
Premier van Groot-Brittanië David Cameron 37% 28% +10%
Franse president Francois Hollande 35% 29% +6%
Russische president Vladimir Putin 33% 43% -10%
Chinese president Xi Jinping 27% 30% -3%
Premier van India Narendra Modi 24% 20% +4%
Braziliaanse president Dilma Rousseff 24% 23% +1
Koning van Saudi-Arabië Salman bin Abdulaziz al Saud 20% 31% -11%
Iraanse president Hassan Rouhani 19% 32% -13%

Geef een reactie