10 Beste Nederlandse kickboksers aller tijden

0
Beste Nederlandse kickboksers aller tijden
Beste Nederlandse kickboksers aller tijden

Beste Nederlandse kickboksers aller tijden

Nederland heeft door de jaren vele toppers gehad die een aardig potje konden schoppen en slaan. Zie hier de beste Nederlandse kickboksers aller tijden.


Op de reservelijst: Andy Souwer, Peter Smit, Gökhan Saki, Errol Zimmerman, Fred Royers, Melvin Manhoef, Ismael Londt, Hesdy Gerges, Murthel Groenhart en André Brilleman.


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 10 – Beste Nederlandse kickboksers aller tijden


10. Ramon Dekkers – The Diamond

(Breda, 4 september 1969 – aldaar, 27 februari 2013)

Ramon Dekkers
Ramon Dekkers

Kaman was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. In de jaren 90 was hij de bekendste buitenlandse kickbokser in Thailand. Hij was ook de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg.

Hij kreeg hiervoor een Thaise koninklijke onderscheiding. Dekkers overleed op 43-jarige leeftijd op 27 februari 2013. Tijdens het trainen op zijn racefiets werd hij onwel, waarna reanimatie niet meer baatte.


9. Rob Kaman – Mr. Low Kick

(Amsterdam, 5 juni 1960)

Rob Kaman
Rob Kaman

Kaman begon op 16-jarige leeftijd te trainen in vechtsporten, eerst met pencak silat en later thaiboksen en kickboksen bij Mejiro Gym onder Lucien Carbin en daarna Jan Plas op 19-jarige leeftijd.

In 1980 werd Kaman een A-klasse vechter. De meeste van zijn gevechten won hij op knock-out. Het keerpunt voor hem was zijn gevecht tegen Blinky Rodriquez, de neef van Benny Urquidez. Kaman sloeg hem in de tweede ronde knock-out met een lage trap tegen het been.

Vanaf dat moment begon Kaman te vechten in Thailand. Zijn eerste gevecht in Thailand was tegen Dennoi, een lokale kampioen. Kaman won door KO en werd gevraagd om te vechten tegen de Thaise kampioen Lakchart in Bangkok.

Op 23 september 1983 vocht hij tegen John Moncayo voor de wereldtitel WKA kickboksen. Kaman won door knock-out in de derde ronde en werd de eerste Europese WKA-wereldkampioen kickboksen.


8. Nieky Holzken – The Natural

(Helmond, 16 december 1983)
Nicolaas Holzken

Nieky Holzken
Nieky Holzken

Holzken werd in 2001 actief op professioneel niveau en nam deel aan de franchises K-1, It’s Showtime en Glory.

Hij was van 7 augustus 2015 tot 10 december 2016 wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht bij Glory. In de tussentijd verdedigde hij drie keer zijn titel. Hij is tweevoudig Europees kampioen thaiboksen.


7. Rico Verhoeven – The King of Kickboxing

(Bergen op Zoom, 10 april 1989)

Rico Verhoeven
Rico Verhoeven

Verhoeven werd in 2004 actief op professioneel niveau en maakte deel uit van de franchises K-1, It’s Showtime, Superkombat en Glory.

In 2012 vocht Verhoeven tegen Sem Schilt, waarvan Verhoeven zei dat hij zijn lastigste tegenstander was. Verhoeven verliest. Een jaar later tegen Verhoevens verslaat hij Peter Aerts.

Verhoeven werd op 21 juni 2014 wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory. Hij versloeg die dag Daniel Ghiță op basis van een unanieme jurybeslissing en eigende zich zo de op dat moment vacante titel toe.

Verhoeven verdedigde zijn kampioenschap daarna tegen achtereenvolgens Errol Zimmerman (technische knock-out), Benjamin Adegbuyi (unanieme jurybeslissing), opnieuw Adegbuyi (knock-out), Mladen Brestovac (unanieme jurybeslissing), Anderson Braddock Silva (technische knock-out), Jamal Ben Saddik (technische knock-out),[3] opnieuw Brestovac (unanieme jurybeslissing), Guto Inocente (unanieme jurybeslissing) en Badr Hari (technische knock-out).


6. Alistair Overeem – The Demolition Man

(Hounslow, 17 mei 1980)
Alistair Cees Overeem

Alistair Overeem
Alistair Overeem

Overeem is MMA-vechter en kickbokser. Hij is voormalig Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht en schreef in december 2010 de K-1 World Grand Prix op zijn naam.

Hiermee is hij de enige vechtsporter ooit die wereldkampioen was in zowel het MMA als K-1. In dezelfde maand werd hij tevens de eerste kampioen zwaargewicht bij de MMA-organisatie Dream.


Zie hier de Top 10 beste kickboksers ter wereld aller tijden.


Top 5 – Beste Nederlandse kickboksers aller tijden


5. Badr Hari – The Golden Boy

(Amsterdam, 8 december 1984)

Badr Hari
Badr Hari

Hari is een Nederlands-Marokkaans kickbokser. Hij werd in 2007 de eerste K-1-zwaargewichtkampioen en in 2009 won hij de It’s Showtime-wereldtitel voor zwaargewichten.

Hij stond in 2008 en 2009 in de finale van de K-1 World Grand Prix Final. Naast zijn prestaties deden zich zowel binnen als buiten de ring incidenten voor waardoor hij in opspraak raakte en zijn twee eerdergenoemde titels werden ingetrokken.


4. Peter Aerts – The Dutch Lumberjack

(Eindhoven, 25 oktober 1970)

Peter Aerts
Peter Aerts

Aerts is een die het K-1 World Grand Prix-toernooi in Japan drie keer (1994, 1995 en 1998) heeft gewonnen. Ook in 2006, 2008 en 2010 bereikte hij de finale.

Zijn bijnaam luidt ‘Lumberjack’ vanwege zijn harde lowkicks. Ook wordt en werd hij in het buitenland ‘King of the high-kicks’ genoemd, omdat hij vele tegenstanders knock-out trapte met hoge trappen tegen de nek of het hoofd.

Aerts is lid van sportschool Mejiro Gym uit Amsterdam en is de aanvoerder van een eigen professioneel team in de gevechtskunst, Team Aerts.


Top 3 – Beste Nederlandse kickboksers aller tijden


3. Remy Bonjasky – The Flying Gentleman

(Paramaribo, 10 januari 1976)
Remy Kenneth Bonjasky

Remy Bonjasky
Remy Bonjasky

Bonjasky is een Surinaams-Nederlands voormalig kickbokser en drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix. Hij was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden.

Hij maakte op zijn achttiende kennis met de vechtsport. Door zijn traptechniek kreeg Bonjasky al snel de bijnaam The Flying Gentleman.

In 2003, bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio, won hij ten overstaan van 70.000 toeschouwers de titel, hetgeen hem een bedrag opleverde van 400.000 dollar. In 2004 won Bonjasky voor de tweede maal de K-1-wereldtitel.

Hij trainde tot de K-1 World GP 2005 bij Mejiro Gym en in de periode 2005 tot en met 2010 bij Vos Gym Amsterdam. In 2008 won hij voor de derde maal de fel begeerde K-1 World Grand Prix-titel.


2. Ernesto Hoost – Mister Perfect

(Heemskerk, 11 juli 1965)

Ernesto Hoost

Hoost won het befaamde K-1-toernooi in Japan viermaal. Dit record deelt hij sinds 2009 met Sem Schilt. Hoost was, voordat hij profvechter werd, sportleraar voor jongeren met een alternatieve straf.

Zijn bijnaam luidt Mister Perfect, omdat hij de technieken van zijn sport K-1 volgens insiders perfect beheerst. K-1 is een mix van kickboksen, kungfu, karate en muay thai boksen. Hoost bereikte een sterrenstatus in Japan.

Hoost deed vanaf het begin (1993) mee aan de zogeheten K-1 World Grand Prix in de Tokyo Dome, waar elk jaar de crème de la crème van K-1-vechters onder massale publieke belangstelling in een afvalrace strijden om de kampioenstitel.

Hij is samen met Sem Schilt de recordhouder K-1-titels van de wereld, door de titel vier keer te winnen. Op 2 december 2006 nam Hoost voor de laatste maal deel aan de K-1. In de halve finale trof hij de Nederlander Sem Schilt. Hij verloor de partij op jurybeslissing


1. Semmy Schilt

(Rotterdam, 27 oktober 1973)
Sem Schilt

Semmy Schilt
Semmy Schilt

Schilt is een voormalig Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. Met vier behaalde K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en het winnen van de Glory Heavyweight Grand Slam in 2012 geldt hij als een van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers aller tijden.

Ernesto Hoost is de enige andere kickboxer die de K-1-wereldtitel vier keer wist te winnen.

Schilt stond als beroepsvechter onder contract bij Team Golden Glory. Kenmerkend voor zijn stijl waren het benutten van zijn enorme lengte van 2 meter 12 en het gebruik van jabs en front kicks.

In het MMA kwam Schilt uit in gevechten van PRIDE, UFC en Pancrase. Hij won driemaal de titel King of Pancrase en was tweemaal daidojuko-kampioen.

Website: www.fightgameacademy.nl