10 Hoogste achtbanen van België

Hoogste achtbanen van België - Pulsar in Walibi Belgium
Hoogste achtbanen van België - Pulsar in Walibi Belgium

Hoogste achtbanen van België

Een aardig overzicht van de hoge achtbanen bij onze zuiderburen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over pretparken op deze website.


Top 10 – Hoogste achtbanen van België


10. Typhoon – Bobbejaanland (25,7 m)

Na anderhalve minuut heeft Typhoon haar 670 meter lange traject voltooid. Kenmerkend is de optakeling waarbij het wagentje verticaal naar boven gaat, gevolgd door een eerste afdaling met een hoek van 97°, wat iets verder is dan loodrecht naar beneden. Typhoon telt 4 inversies: een 19 meter hoge looping, een dubbele Heartline Roll en een enkele Heartline Roll.

Website: www.bobbejaanland.be


9. Mount Mara in Bobbejaanland – 26,3 m

Met de lancering van Mount Mara, heeft Bobbejaanland een nieuwe primeur te pakken, die van allereerste virtual reality coaster in de Benelux. Neem met een Samsung Gear VR-bril plaats in een van de eerste karretjes van de langste achtbaan trein ter wereld. Waarmee je reist naar een compleet nieuwe, virtuele wereld en je jezelf plots op een actieve vulkaan bevindt. Blijf jij de vlammenzee voor?


8. Weerwolf in Walibi Belgium – 28 m

De Weerwolf is een unieke achtbaan die volledig uit hout bestaat. Dat zorgt voor het nodige krakende effect tijdens de rit vol afwisseling. De rode en groene karretjes scheuren door de gierende bochten aan een continu snelheid van 80 km/u.

Website: www.walibi.be


7. Vampire in Walibi Belgium – 33,3 m

De baan zelf is 689 meter lang en behaald gedurende de rit een topsnelheid van 80 km/u. Tijdens de optakeling wordt een hoogte bereikt van 33,3 meter. De achtbaan telt vijf inversies: een roll over, een sidewinder en twee inline twists.


6. Anubis: The Ride in Plopsaland De Panne – 34 m

In 2 seconden tijd is er een snelheid van 90 km/h behaald, wat maakt dat de rit ongeveer 48 seconden duurt. Na de lancering volgt een tophat van 28 meter hoog, om vervolgens 3 inversies mee te maken, een dive loop, een Immelmann en een heartline roll. Er zijn drie wagentjes, waar telkens 6 mensen in kunnen. De wagentjes zijn trapsgewijs opgebouwd, zodat elke passagier het gevoel heeft vooraan te zitten.

Website: www.plopsalanddepanne.be


Top 5 – Hoogste achtbanen van België


5-4. Boomerang in Bellewaerde & Cobra – Walibi Belgium – 35,5 m

De Boomerang is een spectaculaire rollercoaster en neemt je mee 35,5 meter hoog de lucht in. Om je dan als een boomerang voorwaarts én achterwaarts te laten schieten.

Website: www.bellewaerde.be

De Cobra is een stalen shuttle-achtbaan van het model boomerang. Tijdens een rit in de 285 meter lange Cobra worden een topsnelheid van 75.6 km/u en een hoogte van 35.5 meter bereikt. Tijdens de 1:48 minuten durende rit maakt de trein zes inversies door, met een maximale g-kracht van 5,2.


Top 3 – Hoogste achtbanen van België


3. Psyké Underground in Walibi Belgium – 42 m

De Psyké Underground is volledig overdekt. Dit versterkt het adrenalinegevoel dubbel zo hard! Nergens anders ter wereld beleef je deze ervaring in absolute duisternis. Hij katapulteert je in minder dan 3 seconden naar meer dan 85 km/u in een helse looping op 42 meter hoogte. Mis deze unieke attractie zeker niet!


2. Fury in Bobbejaanland – 43 m

De Fury is 43 meter hoog en 600 meter lang en haalt een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur. Daarmee is het de snelste achtbaan van de Benelux en stoot hij zijn voorganger, Goliath (106 kilometer per uur), van de troon.


1. Pulsar in Walibi Belgium – 46 meter

Topsnelheid 101 km/u
Ritduur 70 seconden

De Pulsar is een gelanceerde shuttle-waterachtbaan in het Belgische attractiepark Walibi Belgium.

De achtbaantrein wordt drie maal gelanceerd, waarvan twee maal achterwaarts (waarna deze voorwaarts terugrolt) en één maal voorwaarts. De lanceringen worden steeds hoger. Op het einde maakt de trein bij het voorwaarts terugrollen een splash, bij de eerste keer voorwaarts en het achterwaarts rollen niet doordat het waterpeil in de “bak” rondom de attractie geregeld kan worden.


Zie hier ->>> alle achtbanen in België op deze website.