Alle winnaars van de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Alle winnaars van de Grand Prix van Saoedi-Arabië
Alle winnaars van de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Alle winnaars van de Grand Prix van Saoedi-Arabië

De eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië stond gepland voor 5 december 2021 in Djedda aan de Rode Zee. De race is ’s nachts verreden.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië verscheen voor het eerst in oktober 2020 op de voorlopige Formule 1-kalender. In november 2020 kondigde het organisatiecomité aan dat de stad Djedda de eerste editie mocht organiseren.

Het Jeddah Corniche Circuit, een stratencircuit van 6,175 km, ligt langs de oevers van de Rode Zee.

Website: www.saudiarabiangp.com


Lees hier ->>> meer over de Formule 1 op deze website.


In augustus 2019 zijn de plannen voor de bouw van een motorsportcomplex in de stad Qiddiya bij Riyad openbaar gemaakt. Het project is bedacht door een motorsportadviesbureau onder leiding van de voormalige Formule 1-coureur Alexander Wurz.


Jeddah Corniche Circuit

Het doel was om een circuit van wereldklasse te creëren dat alle FIA-categorieën kan herbergen. Het moest ook langer zijn dan het tot nu toe langste circuit van Spa-Francorchamps. In januari 2020 werden de plannen officieel bevestigd. Het parcours is ontworpen volgens de FIA-normen.

Het circuit is ook aangekondigd als het ‘snelste stratencircuit op de Formule 1-kalender’. Volgens simulaties zou een Formule 1-auto de ronde met gemiddeld 250 km/h afleggen. Enkel het Autodromo Nazionale Monza heeft een hogere gemiddelde snelheid.

Met een lengte van 6,175 kilometer is het het langste stratencircuit op de kalender. Het is nu het op één na langste circuit op de kalender na het Circuit Spa-Francorchamps met 7 kilometer.


Winnaars Formule 1 Grand Prix van Qatar

2021  – Jeddah Corniche Circuit