Beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport

0
Beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport
Beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport

Beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport

Zie hier een aantal zeer beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport. Zelfs Elvis op film die zijn innerlijke ‘Chi’ toont. Lees en zie meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website en hier ->>> meer over beroemdheden.


Beroemde mensen met een zwarte band in een vechtsport


Willie Nelson

Willie Hugh Nelson
(Abbott, Texas, 29 april 1933)

Willie Nelson
Willie Nelson

Willie Nelson is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth. Hij werd meermaals onderscheiden.

Nelson is een veelzijdig kunstenaar die een zwarte band tweede dan heeft in Taekwondo en een zwarte band vijfde dan in GongKwon Yusul (een moderne Koreaanse krijgskunst).


Vladimir Putin

(Leningrad, 7 oktober 1952)

Vladimir Poetin, de Russische president en voormalig inlichtingenofficier van de Russische inlichtingendienst ‘KGB’, is een 8e dan zwarte band in Judo. Hij is ook co-auteur van boeken over de krijgskunst getiteld ‘Judo with Vladimir Putin’.


Elvis Presley

(Tupelo, Mississippi, 8 januari 1935 – Memphis, Tennessee, 16 augustus 1977)

Nadat hij als soldaat bij het Amerikaanse leger was gekomen, maakte Presley kennis met karate. Uiteindelijk werd hij een zwarte bander in karate.


Zie hier de Top 10 beste judoka’s aller tijden (met twee Nederlanders in de lijst).


Ed O’Neill

(Youngstown (Ohio), 12 april 1946)

Ed O’Neill speelde onder meer Al Bundy in alle 261 afleveringen van Married… with Children, waarvoor hij in zowel 1992 als 1993 is genomineerd voor een Golden Globe. Hij ontving zijn zwarte band in Braziliaans Jiu-Jitsu in december 2007.


Sarah Michelle Gellar

(New York, 14 april 1977)

Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar

Actrice Sarah Michelle Gellar, die vampiers doodde in de tv-serie ‘Buffy the Vampire Slayer’, is een zwarte band in Taekwondo.


Bear Grylls

(Donaghadee (Noord-Ierland), 7 juni 1974)

Bear Grylls is voormalige militair bij de Britse Special Air Service en een survivalinstructeur. Hij heeft in Shotokan de 2e dan zwarte band.


Forest Whitaker

(Longview (Texas), 15 juli 1961)

Forest Whitaker
Forest Whitaker

Forest Whitaker heeft de zwarte band in de Japanse krijgskunst Kenpo. Hij volgt ook training in Eskrima, de nationale krijgskunst van de Filippijnen.


Sean Connery

(Edinburgh, 25 augustus 1930 – Nassau (Bahama’s), 31 oktober 2020)

Sean Connery studeerde Kyokushin-karate en behaalde vervolgens een zwarte band. Hij heeft ook de ere-rang van Shodan ontvangen in het Kyokushin-karate.


Wesley Snipes

(Orlando (Florida), 31 juli 1962)

Wesley Snipes
Wesley Snipes

Wesley Snipes begon met het leren van vechtsporten vanaf 12 jaar en verdiende de 5e dan zwarte band in Shotokan, een moderne vorm van Karate ontwikkeld in Japan. Hij heeft ook een 2e dan zwarte band in Hapkido (een hybride Koreaanse krijgskunst). Daarom kon hij in de ‘Blade Trilogy’ de ezels van vampiers schoppen.


Guy Ritchie

(Hatfield, 10 september 1968)

De veelgeprezen en zeer succesvolle filmmaker Guy Ritchie heeft zwarte banden ontvangen in Shotokan, judo en Braziliaans Jiu-Jitsu.


Chuck Norris

(Ryan (Oklahoma), 10 maart 1940)

Chuck Norris in de film The Delta Force (1986)
Chuck Norris in de film The Delta Force (1986)

Chuck Norris verdiende een zwarte band in Tang Soo Do, een op karate gebaseerde Koreaanse krijgskunst. Hij bereikte deze prestatie ook in andere vormen van vechtsporten zoals Judo, Braziliaans Jiu-Jitsu, Karate, Kyokushin Budokai, Taekwondo en Chun Kuk Do (een door hem gestichte krijgskunst).

Zie hier ->>> tig beroemde Chuck Norris facts op deze website.


Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg
(Sint-Agatha-Berchem, 18 oktober 1960)

Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme is op tienjarige leeftijd ingeschreven in een Shōtōkan-karateschool. Op 12-jarige leeftijd trad hij toe tot het ‘Nationaal Centrum voor Karate’ in België. Hij ontving zijn zwarte band in karate op 18-jarige leeftijd. Later in zijn leven begon hij ook met Muay Thai en Taekwondo.


Dolph Lundgren

(Stockholm, 3 november 1957)

Dolph Lundgren is een acteur die vooral bekend door actiefilms. Hij is in bezit van de 4e dan zwarte band in Kyokushinkaikan.


Steven Seagal

(Lansing (Michigan), 10 april 1952)

Steven Seagal in 2012
Steven Seagal in 2012

Steven Seagal is een 7e dan zwarte band is in aikido, een moderne Japanse krijgskunst. Ook werd hij de eerste buitenlandse instructeur die een aikido dojo (gelijk aan een academie) in Japan beheerde. Zijn films zitten vol actie en stunts op basis van vechtsporten.


James Caan

(New York, 26 maart 1940)

James Caan is een Amerikaans acteur, onder andere bekend door zijn rol als Sonny Corleone in The Godfather, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg.

Caan is een zwarte band van de 6e dn in Gosuku-Ryu. Dit laatste is een vorm van karate. De ‘International Karate Association’ kende hem de titel ‘Soke Dai’ toe. Hij trainde ook de politieagenten van Culver City in karate.


Michael Jai White

(Brooklyn (New York), 10 november 1967)

Michael Jai White
Michael Jai White

Michael Jai White is een Amerikaans acteur en vechtkunstbeoefenaar. Hij speelde de comic superheld Al Simmons, de hoofdpersoon in de film Spawn uit 1997. De meervoudige karatekampioen was verantwoordelijk voor vechtscènes voor films van Steven Seagal en Jean-Claude Van Damme. White heeft ook Jax Briggs geportretteerd in Mortal Kombat: Legacy.

Michael Jai White heeft zwarte banden in acht verschillende vechtsporten. Hij begon Braziliaans Jiu-Jitsu te leren toen hij zeven jaar oud was. Later trainde hij in Shotokan, Goju-Ryu (een vorm van Japans Karate), Taekwondo, Kobodu (een Japanse krijgskunst), Tang Soo Do, Wushu (ook wel Chinese Kungfu genoemd) en Kyokushinkaikan.