, , , ,

Beste rockdocumentaires – Een geweldige top 40

Beste rockdocumentaires

Beste rockdocumentaires – Een geweldige top 40

We zijn even kwijt wie nu de tip gaf en wie het origineel heeft opgesteld van deze top 40 rockdocumentaires. Maar doet het er ook maar iets toe?

Maakt het uit dat die ene documentaire misschien een beetje beter is als die andere en misschien niet op de juiste plaats staat? Ons maakt dit niets, maar dan ook helemaal niets uit.

Hier de trailers, complete documentaires en soms zul je voor de betreffende rockdocumentaire even zelf het internet moeten afstruinen.

Zie, luister en lees meer over prachtige beelden van de alle groten der aarde; Elvis, Dylan, Hendrix, U2, The Beatles, The Stones. etc., etc.


Lees hier->>> meer over muziek op deze website…


Beste rockdocumentaires – Een geweldige top 40

40. ‘It Might Get Loud’ (2008)

Een ‘rockumentary’ zoals It Might Get Loud is compleet uniek in zijn soort. Drie gitaarvirtuozen uit drie verschillende generaties steken komen bij elkaar om te jammen, anekdotes uit te wisselen en hun gemeenschappelijke passie voor het invloedrijkste instrument uit de rockgeschiedenis te delen: de elektrische gitaar.

Kijk en luister mee over de schouders van drie gitaarhelden en ontdek hoe een meubelstoffeerder uit Detroit (Jack White), een sessiemuzikant uit Londen (Jimmy Page) en een 17-jarige schooljongen uit Dublin (The Edge) de elektrische gitaar oppakten om er hun eigen unieke sound mee te ontwikkelen.


39. ‘The Carter’ (2009)

The Carter is een documentairefilm uit 2009 over Dwayne Michael Carter Jr., beter bekend als Lil Wayne. De film is geregisseerd door Adam Bhala Lough.

De film beslaat de periode voor en na het verschijnen van album Tha Carter III, en is opgenomen in 2007 en 2008. Carter probeerde later de publicatie van de film tegen te houden, nadat de film getoond was op het Sundance Festival 2009.

Hij klaagde hiervoor de makers van de film aan. De film werd uiteindelijk toch uitgebracht, nadat een rechter de bezwaren van Carter had afgekeurd.

De reden dat Carter bezwaar aantekende tegen de film, is waarschijnlijk omdat hij in de film als zware gebruiker van marijuana en hoestdrank als drugs werd getoond.


38. ‘American Hardcore’ (2006)


37. ‘Dave Chappelle’s Block Party’ (2005)


36. ‘U2: Rattle and Hum’ (1988)

https://youtube.com/watch?v=6JLW8XNYW6c

35. ‘Meeting People Is Easy’ (1998)

Meeting people is easy is een documentaire van Grant Gee uit 1998 over de Britse band Radiohead. De documentaire is gemaakt tijdens hun “Against demons tour”. Deze tour vond plaats na de release van het album OK Computer.

Door het succes van dat album werd het een zeer lange en vermoeiende tour. Dat is ook het beeld dat van Radiohead wordt gegeven.

De band werkte duidelijk met lichte tegenzin de concerten af. De soundtrack van de documentaire bestaat hoofdzakelijk uit nummers van OK Computer.


34. ‘Shut Up and Play the Hits’ (2012)


33. ‘Heavy Metal Parking Lot’ (1986)


32. ‘I Am Trying to Break Your Heart’ (2002)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie