Beste Duitse film aller tijden – De Top 10 met trailers

0
Beste Duitse film aller tijden - De Top 10 met trailers
Beste Duitse film aller tijden - De Top 10 met trailers

Beste Duitse film aller tijden – De Top 10 met trailers

In Duitsland kunnen ze zeker een film maken. Hier een stuk of wat films die meer dan de moeite waard zijn. Lees meer en zie…


Lees hier ->>> meer over films en hier ->>> over Duitsland op deze website…


De beste Duitse films aller tijden volgens IMDB


10. Im Winter ein Jahr – 2008

Bedachtzaam drama van Oscarwinnares Link (Nirgendwo in Afrika), over een gezin dat verscheurd wordt door de zelfmoord van de achttienjarige Alexander.

Zo spreekt moeder Eliane een jaar later nog altijd van een jachtongeluk, om zo haar eigen schuldgevoel weg te drukken. En ook zus Lilli worstelt met haar verdriet, tot ze eindelijk troost vindt in haar gesprekken met kunstenaar Max Hollander.

In opdracht van Eliane werkt hij aan een portret van haar twee kinderen. In de woorden van een Duitse recensent: ‘Reiches Gefühlskino’.


9. Die unendliche Geschichte – 1984

Die unendliche Geschichte is een Duits-Amerikaanse fantasyfilm uit 1984, gebaseerd op het boek Het oneindige verhaal van Michael Ende. De film werd geregisseerd door Wolfgang Petersen.

Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag, wanneer dit weer gebeurt, vlucht hij naar een boekenwinkel. Als de oude eigenaar een telefoontje krijgt neemt hij het boek mee en laat een briefje achter met het bericht dat hij hem weer terug zal brengen.

Hij leest in het oude boek, The Neverending Story, over de jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.


8. Hell – 2011

Het is de nabije toekomst. De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. De afgelopen 4 jaar heeft de zon met een immense kracht geschenen en de Aarde is onleefbaar geworden voor de mens.

Er zijn echter geruchten dat de situatie verbetert in de bergen. Blijkbaar regent het daar. Marie en haar zus Leonie proberen met de hulp van Phillip en zijn gammele wagen naar de bergen te trekken. Ver voor hun bestemming, zonder benzine en een haperende motor stranden ze echter bij een verlaten benzinestation.


7. Nosferatu – 1922

Het is de eerste echte verfilming van het boek Dracula van Bram Stoker. In 1921 werd er in Hongarije al een film gemaakt rond het personage met de titel Drakula halála (‘De dood van Dracula’), maar die had noch op het gebied van verhaal of van personages ook maar iets te maken met het oorspronkelijke boek.

“Nosferatu” werd geregisseerd door Friedrich Wilhelm Murnau. De rol van de vampier (die in de film Graaf Orlok wordt genoemd) wordt gespeeld door Max Schreck.


6. Metropolis – 1927

Het verhaal draait om een futuristische stad in het jaar 2026. De mensen zijn opgedeeld in ‘denkers’ die in luxe boven de grond leven en de ‘werkers’ die zwoegen in de mijnen.

Een bijna Bijbelse vrouw genaamd Maria komt op voor de rechten van de werkers. Ze zegt hen niet in opstand te komen maar de komst van een bemiddelaar af te wachten. De burgemeester van de stad laat Maria opsluiten en een robot haar vorm aannemen.

Deze robot speelt vervolgens de werkers tegen elkaar uit en organiseert een opstand in de mijnen. De mysterieuze ‘M-Machine’ wordt vernietigd en de reservoirs van de stad overstromen, waarbij de kinderen van de werkers dreigen te verdrinken.

Deze worden op het nippertje worden gered door de inmiddels ontsnapte ‘echte’ Maria en de burgemeesterszoon. Wanneer de robot-Maria, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de chaos, levend wordt verbrand, ontdekt men dat het geen echt mens is.

Uiteindelijk verzoent de zoon van de burgemeester de twee groepen in zijn rol als bemiddelaar.


5. Der Baader Meinhof Komplex – 2008

Der Baader Meinhof Komplex is een Duitse historische film onder regie van Uli Edel.

Het verhaal is gebaseerd op de biografie van de Duitse journalist Stefan Aust en gaat over het ontstaan en de groei van de West-Duitse terreurgroepering Rote Armee Fraktion (RAF), alias de Baader-Meinhof-Groep.


4. Lola rennt – 1998

Lola rennt is een Duitse thriller uit 1998 onder regie van Tom Tykwer. Hoofdrollen worden vertolkt door Franka Potente en Moritz Bleibtreu.

Eén zomerdag waarop 20 minuten beslissend zijn over liefde, leven en dood. Lola en Manni zijn 2 verliefde twintigers. Manni werkt als een geldkoerier voor een louche autohandelaar.

Die dag gaat het mis: Als hij in de metro vlucht voor de kaartcontroleurs verliest hij de tas met DM 100.000. Over 20 minuten zal zijn baas het geld komen halen. In paniek belt hij zijn vriendin Lola. Wat nu? Als hij het geld niet heeft is hij dood.

Lola pijnigt haar hersenen: 20 minuten om DM 100.000 te vinden. 20 minuten om Manni’s leven te redden. Ze heeft een idee.

Ze haast zich naar buiten en begint te rennen door de straten van Berlijn. Toeval bepaalt het leven, zo lijkt Tykwer te willen zeggen, maar een sterke kracht als Liefde kan wel degelijk invloed hebben.


De top 3 beste Duitse film aller tijden volgens IMDB


3. Bummm! – 2006

Vader Roland werkt dagelijks veertien uur per dag, waardoor hij zijn gezin nooit ziet. Maar dan verliest hij zijn baan, waardoor hij voortaan doelloos thuis hangt. Dit brengt echter wel zijn huwelijk en zijn relatie met zijn zoons in gevaar.


2. Vier Minuten – 2006

Jenny (Hannah Herzsprung) zit haar gevangenisstraf wegens moord uit in een vrouwengevangenis. Ze was ooit een pianotalent, maar valt nu onder de lastig te behandelen gevangenen in de gevangenis.

Jenny ontmoet de pianolerares Traude Krüger (Monica Bleibtreu) die al meer dan 60 jaar pianoles geeft in de gevangenis. Traude heeft veel moeite met het gedrag en de mentaliteit van Jenny, maar in het verloop van het verhaal krijgen de twee een intiemere band.

Traude wil Jenny laten deelnemen aan een competitie voor pianotalenten, maar Jenny kan moeilijk de vereiste discipline opbrengen.

De slotscène, waarin te zien is hoe Jenny aan de competitie deelneemt, duurt vier minuten


1. Das Boot – 1981

Das Boot is een West-Duitse oorlogsfilm onder regie van Wolfgang Petersen. Het scenario is gebaseerd op de roman Das Boot uit 1973 van de Duitse auteur Lothar-Günther Buchheim.

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog aan boord van de U-boot U 96, die in 1941 uit La Rochelle uitvaart voor patrouille op de Atlantische Oceaan, schepen aanvalt, via Vigo naar Gibraltar vaart.

Bij een poging de Middellandse Zee binnen te varen wordt getroffen en bijna voorgoed op de zeebodem blijft, en ten slotte terugkeert naar La Rochelle. Buchheim verwerkte in het boek zijn eigen ervaringen als oorlogsverslaggever. Hij schildert de naargeestige situatie aan boord met grote precisie.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


De top 3 Beste Duitse film aller tijden volgens thelocal.de die niet in de OMDB lijst te vinden zijn.


Der Untergang – 2004


Die Fälscher – 2007


Nirgendwo in Afrika – 2002


Good Bye, Lenin! – 2003


Das Leben der Anderen – 2006


Barbara – 2012


Die Welle – 2008


Unsere Mütter, Unsere Väter – 2013