Beste film van de laatste 10 jaar met trailers

0
Beste film van de laatste 10 jaar met trailers
Beste film van de laatste 10 jaar met trailers

Beste film van de laatste 10 jaar met trailers

De website worldofreel.com dichten wij, en vele anderen, enige autoriteit toe waar het gaat om het beoordelen van de kwaliteit van films. Hier de 20 beste en soms verrassende films van de afgelopen jaren volgens hen met een trailer.


Lees hier ->>> meer over films op deze website…


Beste film van de laatste 10 jaar met trailers


20) Inception

Regisseur: Christopher Nolan

Inception is een Amerikaans-Britse film geregisseerd door Christopher Nolan uit 2010. De hoofdrolspelers zijn Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt.

De film is een scifi-thriller waarin realiteit en dromen met elkaar verweven raken. In de Verenigde Staten ging de film op 16 juli 2010 in première, in België en Nederland op 22 juli 2010.

De film won vier Oscars tijdens de 83ste Oscaruitreiking, die voor beste cinematografie, beste visuele effecten, beste geluid (sound mixing) en beste geluidseffecten (sound editing).


20) Holy Motors

Regisseur: Leos Carax

We volgen 24 uur in het leven van een wezen. Het ene moment is het een man, dan weer een vrouw. Soms is het jong, vervolgens weer zo oud dat het op het punt staat te sterven.

De functie die het vervult is eveneens wisselend; van moordenaar tot bedelaar, van zakenman tot monsterlijk wezen en van arbeider tot familieman.


19) The Act of Killing

Regisseur: Joshua Oppenheimer

The Act of Killing is een in Indonesië opgenomen Brits-Deens-Noorse documentairefilm uit 2012. De film is geregisseerd door Joshua Oppenheimer.

Vanwege het controversiële karakter van de film in Indonesië, werkten vele Indonesiërs anoniem mee aan de film. Dit is ook de reden waarom de film in Indonesië niet in de reguliere bioscopen is vertoond en alleen bij besloten voorstellingen te zien is.

De film werd zeer goed ontvangen, won vele prijzen en kreeg de volle vijf sterren van recensenten van NU.nl, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Het Parool, HP/De Tijd en The Guardian. Bij de 86ste Oscaruitreiking ontving The Act of Killing een nominatie voor beste documentaire.


18) Call Me By Your Name

Regisseur: Luca Guagagnino

Call Me by Your Name is een Italiaans-Amerikaanse film uit 2017 die geregisseerd werd door Luca Guadagnino.

Het is een verfilming van de gelijknamige roman van schrijver André Aciman. De hoofdrollen  zijn voor Timothée Chalamet, Armie Hammer en Michael Stuhlbarg.


17) Her

Regisseur: Spike Jonze Jonze

Her is een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Spike Jonze.

De productie won meer dan 85 prijzen, waaronder een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film werd daarnaast voor vier andere Oscars genomineerd, waaronder die voor beste film.


16) Twin Peaks : The Return

Regisseur: David Lynch


15) Uncle Boonmee

Regisseur: Apichatpong Weerasethakul

De Filmkrant: ‘Heel af en toe wordt er een volstrekt unieke film als uncle boonmee who can recall his past lives gemaakt. De mens als bouwsteen en de regisseur als God.’


14) Toni Erdmann

Regisseur: Maren Ade

Toni Erdmann is een Duits-Oostenrijkse film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Maren Ade. De film ging op 14 mei in première op het filmfestival van Cannes in de competitie voor de Gouden Palm.


13) Margaret

Regisseur: Kenneth Lonergan

Margaret is een dramafilm, onder regie van Kenneth Lonergan. Onder anderen Anna Paquin, Matt Damon, Mark Ruffalo, Matthew Broderick, Jean Reno, Kieran Culkin, Olivia Thirlby en Allison Janney acteren mee in de film.

De film zou oorspronkelijk in 2007 uitkomen. Uiteindelijk verschijnt de film op 30 september 2011 in een beperkt aantal Amerikaanse bioscopen.

De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw, die getuige is van een busongeluk. Ze is daar behoorlijk van ondersteboven en krijgt te maken met de gevolgen van deze traumatische ervaring.


12) Carol

Regisseur: Todd Haynes

Carol is een Brits-Amerikaanse film uit 2015, geregisseerd door Todd Haynes en gebaseerd op de roman The Price of Salt (ook wel gepubliceerd als Carol) uit 1953 van Patricia Highsmith. De film ging in première op 17 mei op het Filmfestival van Cannes.


11) Under the Skin

Regisseur: Jonathan Glazer

Under the Skin is een Brits-Amerikaans-Zwitserse film uit 2013, geregisseerd door Jonathan Glazer en gebaseerd op het gelijknamige boek van Michel Faber uit 2000.


10) Get Out

Regisseur: Jordan Peele

Als Chris Washington voor het eerst de ouders van zijn blanke vriendin Rose ontmoet, vreest hij niet geaccepteerd te worden als Afro-Amerikaan.

De ouders spreiden echter een grote liefde voor zwarte mensen ten toon maar deze blijkt een macabere vorm te hebben aangenomen als Chris mysterieuze zaken ontdekt.


10) Inside Llewyn David

Joel & Ethan Coen

Inside Llewyn Davis is een dramafilm met enkele grappige elementen, uit 2013 onder regie van Joel en Ethan Coen.

De film werd genomineerd voor de Golden Globes voor beste film, beste acteur in een komedie of musical (Oscar Isaac) en beste oorspronkelijke lied. Daarnaast won Inside Llewyn Davis meer dan twintig andere prijzen, waaronder de juryprijs van het Filmfestival van Cannes 2013 en de National Board of Review Award voor beste oorspronkelijke scenario.


9) A Separation

Regisseur: Asghar Farhadi

Jodaeiye Nader az Simin, Engelstalige titel: A Separation, is een Iraanse dramafilm uit 2011 gesproken in het Perzisch met Peyman Moaadi, Leila Hatami en Sareh Bayat in de belangrijkste rollen. Het script en de regie waren in handen van Asghar Farhadi.


8) Phantom Thread

Paul Thomas Anderson

Phantom Thread is een Amerikaanse dramafilm uit 2017, geschreven en geregisseerd door Paul Thomas Anderson.

De befaamde modeontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zuster Cyril (Lesley Manville) bewegen zich in het centrum van de Britse mode-industrie in het naoorlogse Londen.

Ze maken kleding voor de koninklijke familie en vele edellieden. Woodcock, een populaire vrijgezel, ontmoet op een dag Alma (Vicky Krieps), een jonge zelfstandige vrouw, die zijn georganiseerd leven op zijn kop zet en zijn muze en geliefde wordt..

7) Roma

Regisseur: Alfonso Cuaron

Roma is een Mexicaans-Amerikaanse zwart-witfilm uit 2018, geschreven, gefilmd en geregisseerd door Alfonso Cuarón.

De film volgt Cleo, een jonge, Mixteekse huishoudster in een familie uit de middenklasse in Mexico City tijdens de jaren 1970.


6) The Master

Regisseur: Paul Thomas Anderson

The Master is een Amerikaanse dramafilm uit 2012 onder regie van Paul Thomas Anderson, die ook het verhaal schreef.

De productie kreeg drie nominaties voor een Oscar (Joaquin Phoenix voor beste acteur, Philip Seymour Hoffman voor beste bijrolspeler en Amy Adams voor beste bijrolspeelster), drie voor een Golden Globe (dezelfde categorieën) en vier voor een BAFTA Award (dezelfde categorieën plus een nominatie voor beste originele scenario).

The Master kreeg meer dan vijftig andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend.


5) The Social Network

Regisseur: David Fincher


4) Boyhood

Regisseur: Richard Linklater

Boyhood is een Amerikaanse dramafilm uit 2014, geschreven en geregisseerd door Richard Linklater. De hoofdrollen worden gespeeld door Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater en Ethan Hawke.

De film werd opgenomen met onderbrekingen over een periode van 12 jaar, terwijl Coltrane opgroeide van kind tot jonge volwassene. De opnames begonnen in 2002 en werden afgewerkt in 2013.


Zie hier de Top 10 best bezochte films in Nederland 2022.


3) Moonlight

Regisseur: Barry Jenkins

Moonlight is een Amerikaanse dramafilm uit 2016 die geschreven en geregisseerd werd door Barry Jenkins. De film werd gebaseerd op het toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney.

De hoofdrollen worden vertolkt door Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Naomie Harris en Mahershala Ali. In 2017 werd de filmproductie bekroond met de Oscar voor beste film.


2) Tree of Life

Regisseur: Terrence Malick

The Tree of Life is een Amerikaanse dramafilm uit 2011 onder regie van Terrence Malick. Sean Penn speelt hierin de rol van een man op middelbare leeftijd die terugkijkt op zijn jeugd in het Texas van de jaren ’50 van de 20e eeuw.

Doorheen de film worden beelden getoond van het begin van het universum en de aanvang van leven op Aarde.


1) Mad Max: Fury Road

Regisseur: George Miller

Mad Max: Fury Road is een Australische post-apocalyptische actiefilm uit 2015 en is de vierde film uit Millers Mad Max-reeks. De film is de eerste met de Britse acteur Tom Hardy in de hoofdrol als Mad Max, die hiermee Mel Gibson opvolgt.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Lees hier ->>> meer over films op deze website…


Geef een reactie