Beste rollen van Robert de Niro – De Top 10 met beeld

0
Beste rollen van Robert de Niro - De Top 10 met beeld
Beste rollen van Robert de Niro - De Top 10 met beeld

Beste rollen van Robert de Niro – De Top 10

Robert Anthony De Niro jr. (New York, 17 augustus 1943) won een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in The Godfather Part II (1974) en Beste Mannelijke Hoofdrol in Raging Bull (1980).

We zien uit naar The Irishman waarin hij de rol van Frank ‘The Irishman’ Sheeran, een corrupte en gewelddadige vakbondsman, speelt. Hier tien onvergetelijke karakters die hij subliem neerzette.


Lees en zie hier ->>> meer over film op deze website…


Beste rollen van Robert de Niro – De Top 10


10. Louis Gara in Jackie Brown (1997)

Regie: Quentin Tarantino’

Jackie Brown is een stewardess die haar schamele inkomen probeert aan te vullen door zwart geld het land in te smokkelen.

Dit doet ze voor wapenhandelaar Ordell Robbie. Wanneer Brown op het vliegveld wordt aangehouden door de FBI hangt haar een forse gevangenisstraf boven het hoofd. Ze kan dit voorkomen door de politie te helpen om Ordell achter de tralies te krijgen.

Samen met de sympathieke Max Cherry smeedt Brown een plan. Daarbij wil ze de politie en Ordell tegen elkaar uitspelen om zelf met een half miljoen dollar aan de haal te kunnen gaan. Ordells medeplichtigen Louis Gara en Melanie Ralston hebben andere plannen en zorgen voor complicaties.

De Niro’s Beste quote in Jackie Brown: “She was being such a pain. She made us late for the pickup because she locked herself in your bathroom for hours with her bong getting high. She was nagging and complaining … so strung out. She wouldn’t shut up, so…” [Jackson: “You left her back there?”] “Not exactly. I shot her.”


9. Rupert Pupkin in The king of comedy (1982)

Regie: Martin Scorsese

Rupert Pupkin is een grote fan van de bekende stand-upcomedian Jerry Langford. Hij zou dan ook niets liever willen dan in de voetsporen van Jerry treden.

Samen met zijn goede vriendin Masha probeert hij alles te weten te komen over Jerry’s leven en gewoontes. Voor Masha is Jerry een idool, maar voor Rupert is hij ook een rolmodel en zelfs een toekomstige collega.

Wanneer Rupert in zijn gedachten verzonken raakt, beeldt hij zich een toekomst in waarin Jerry en hij vrienden zijn. Maar van zodra Rupert dromen en realiteit door elkaar begint te halen, kan niets hem nog tegenhouden.

Hij wordt opdringerig en doet er alles aan om een bekende komiek te worden. Hij begint Jerry te stalken en dringt zelfs binnen in diens huis. Nadat Rupert met zijn neus op de feiten wordt gedrukt, blijft er voor hem nog slechts één optie over: Jerry ontvoeren.

De Niro’s Beste quote in The king of comedy: “Better to be king for a night than a schmuck for a lifetime.”


8. James ‘Jimmy the Gent’ Conway in Goodfellas (1990)

Regie: Martin Scorsese

Het scenario van de film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill, waar mede-scenarist Nicolas Pileggi een boek over schreef. De half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill Liotta wil al van jongs af aan bij de maffia.

Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, De Niro, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes.

Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Hij merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

De Niro’s Beste quote in Goodfellas: “I’m not mad, I’m proud of you. You took your first pinch like a man, and you learn two great things in your life. Look at me, never rat on your friends and always keep your mouth shut.”


7. Jack Byrnes in Meet the parents (2000)

Regie: Jay Roach.

Greg Focker wil graag gaan trouwen met zijn vriendin Pam. De ouders van Pam vinden het echter heel belangrijk dat Greg eerst hun toestemming vraagt. Ze gaan daarom een weekendje bij hen op bezoek. De ouders van Pam blijken niet zo heel enthousiast te zijn over hun aanstaande schoonzoon.

Pams vader is een oud CIA-medewerker Jack Byrnes en heeft een heel grote hekel aan liegen. Aangezien Greg een goede indruk wil maken, is hij gedwongen om hier en daar wat dingen te verzinnen, bijvoorbeeld dat hij niet rookt.

Elke leugen heeft weer tot gevolg dat hij nog meer moet verzinnen. Hierdoor vindt Pams vader hem steeds minder geschikt. Uiteindelijk blijkt Greg ook nog een andere naam te hebben. Hij heet in werkelijkheid Gaylord Myron Focker.

De Niro’s Beste quote in Meet the parents: “I will be watching you, and if I find that you are trying to corrupt my first-born child, I will bring you down, baby. I will bring you down to Chinatown.”


6. Pat Sr. / Patrizio in Silver lining playbook (2012)

Regie: David O. Russell

Patrizio ‘Pat’ Solitano jr. wordt na negen maanden behandeling ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Hij heeft een bipolaire stoornis.

Pat betrapte een klein jaar eerder zijn vrouw Nikki thuis in de douche met een andere man, die hij vervolgens bijna dood sloeg.

Pats arts Cliff Patel wijst hem erop dat hij verplicht naar de therapie moet blijven komen en goed zijn medicijnen dient te nemen en incidenten moet vermijden. Anders loopt hij het risico weer opgenomen te worden.

De Niro’s Beste quote in Silver lining playbook: “Let me tell you, I know you don’t want to listen to your father, I didn’t listen to mine, and I am telling you you gotta pay attention this time. When life reaches out at a moment like this, it’s a sin if you don’t reach back, I’m telling you it’s a sin if you don’t reach back! It’ll haunt you the rest of your days like a curse.”


Top 5 Beste rollen van Robert de Niro


5. Neil McCauley in Heat (1995)

Regie: Michael Mann

Neil McCauley is een meesterdief die zijn hele leven in dienst stelt van zijn ambacht. Hij leeft volgens zijn eigen motto: “Do not allow anything into your life that you cannot walk out on in thirty seconds flat if you spot the heat around the corner.”

McCauley en zijn team overvallen een geldtransport en vluchten met 1,6 miljoen dollar.
Er was wel één probleem, de nieuweling Waingro schoot een van de bewakers dood. McCauley en de anderen voelden zich daarom gedwongen om de andere bewakers ook dood te schieten.

De Niro’s Beste quote in Heat: “I am alone. I’m not lonely.”


4. Michael in The deer hunter (1978)

Regie: Michael Cimino

Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan trouwt Steven de zwangere Angela, en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens.

Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben vallen de vrienden in de handen van de Vietcong, en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.

De Niro’s Beste quote in The deer hunter: “A deer has to be taken with one shot. I try to tell people that, but they don’t listen.”


Top 3 Beste rollen van Robert de Niro


3. Vito Corleone in The godfather Part II (1974)

Regie: Francis Ford Coppola

The Godfather Part II vertelt twee parallelle verhaallijnen. Een verhaal vervolgt de eerste film en volgt het leven van Michael Corleone (Al Pacino), eind jaren vijftig, nadat hij hoofd is geworden van een maffiafamilie.

De ander is een serie flashbacks over zijn vader, Vito Corleone (Robert De Niro), van zijn jeugd in Sicilië tot de stichting van die familie in New York, tussen 1917 en 1925.

De Niro’s Beste quote in The godfather Part II: “Ask your friends in the neighborhood about me. They’ll tell you I know how to return a favor.”


2. Jake LaMotta in Raging Bull (1980)

Jake LaMotta is een bokser wiens agressie en woede leidt tot succes binnen de boksring, maar tegelijkertijd zorgt voor zijn neergang in zijn privéleven. Privé is Jake LaMotta een paranoïde man, een tikkende tijdbom die ieder moment kan afgaan.

De Niro’s Beste quote in Raging Bull: “Hey, Ray, I never went down, man. You never got me down, Ray! You hear me, you never got me down.”


1. Travis Bickle in Taxi driver (1976)

Regie: Martin Scorsese

In een bijzonder grimmig zien we portret van de New Yorkse taxichauffeur Travis Bickle. Bickle trekt eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door.

De scène waarin Bickle, met Mohawk-hanenkam tegen zijn spiegelbeeld staat te praten, ‘You talkin’ to me?’, is klassiek geworden. Harvey Keitel, Jodie Foster, als tienerhoertje, en Cybill Shepherd maken hun opwachting in gedenkwaardige bijrollen.

De film won de Gouden Palm in Cannes en kreeg vier Oscarnominaties: voor beste film, beste acteur (De Niro) en beste vrouwelijke bijrol (Foster) en beste originele score (Herrmann, postuum). (Hitchcock-)componist Bernard Herrmann maakte voor Taxi Driver zijn laatste score.

De Niro’s Beste quote in Taxi driver: “You talkin’ to me? You talkin’ to me? You talkin’ to me? Then who the hell else are you talkin’ to? You talkin’ to me? Well, I’m the only one here. Who the fuck do you think you’re talking to?”


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag