Dankzij het internet hoeven we ons huis niet meer uit – hier is het bewijs:

0
Dankzij het internet hoeven we ons huis niet meer uit

De generatie die nu op de middelbare school zit is de eerste generatie die opgroeit in het tijdperk van internet. De generatie net daarvoor, die nu studeert of net klaar is met studeren, heeft nog de tijden meegemaakt dat internet iets exclusiefs was. Het leven is er gemakkelijker op geworden – sterker nog, we hoeven dankzij internet zelfs niet meer de deur uit.

Hoeveel kinderen die nu naar de basis- of middelbare school gaan zullen weten hoe ze zich moeten vermaken zonder internet? Hoeveel zouden een boomhut kunnen maken? Of zouden überhaupt weten hoe verveling voelt? Het internet heeft ervoor gezorgd dat er altijd afleiding is, en dat alles makkelijker en sneller gaat. En vooral, dat we zelfs niet eens meer de deur uit hoeven voor de meest basale dingen. Kijk maar mee:

Eten

Waarom zou je nog naar de winkel gaan om je boodschappen te doen, als je via internet al je boodschappen kan bestellen? Waarom zou je überhaupt nog koken, als je hele maaltijden kan laten bezorgen? En als op een gezellige avond het bier dreigt op te raken, kan je zelfs middenin de nacht in sommige steden je koelkast nog laten aanvullen, door via het internet bij te bestellen. We hoeven, in elk geval om ons buikje rond te eten, het huis niet meer te verlaten.

Dankzij het internet hoeven we ons huis niet meer uit

Vermaak

Voor een goede film hoeven we niet meer naar de videotheek, er zijn tal van streamingsdiensten waarmee we online elke film of serie kunnen kijken, wanneer we maar willen. Hetzelfde geldt voor muziek: geen cd´s meer nodig, je hebt zoveel manieren om aan je favoriete muziek te komen. En waarom zou je bijvoorbeeld nog de reis naar een casino maken, als je gewoon online kan gokken. Waarbij je geen rekening hoeft te houden met openingstijden of bezette tafels – en waar je tevens de keuze hebt uit meer spellen: van online blackjack tot online roulette, van heel veel verschillende videoslots tot online baccarat.

Werk & Opleiding

Afhankelijk van je werk zijn er heel veel mogelijkheden om gewoon vanuit huis, op de bank, zonder dat je naar kantoor hoeft of te maken hebt met werktijden en een baas die in je nek hijgt, te werken. Als freelancer of in vaste dienst, het enige wat je nodigt hebt is een internetverbinding. Hetzelfde geldt voor het volgen van een opleiding: waarom in een overvolle collegezaal gaan zitten, als er tegenwoordig een enorm aanbod aan opleidingen online te vinden is, die je gewoon vanuit huis kan volgen?

Dankzij het internet hoeven we ons huis niet meer uit

Communicatie

Ook hoef je niet eens meer de deur uit om je schoonouders, je tante of wie dan ook te zien. Je kan via online platformen als Skype of Zoom direct contact met mensen hebben, terwijl je gewoon thuis zit. Met beeld en geluid, waardoor je overal op de wereld kan zijn zonder je huis te verlaten! Ook zaken als een afspraak bij de dokter, een consult bij de boekhouder of de bank of de verzekeraar, alles kan digitaal plaatsvinden – en zo is er echt geen reden meer om de deur uit te gaan. Tenzij je behoefte hebt aan frisse lucht, natuurlijk!

Geef een reactie