De 4 beste tips voor online marketing

De 4 beste tips voor online marketing
De 4 beste tips voor online marketing

De 4 beste tips voor online marketing

Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijf, product of dienst beter online te vinden is? Verdiep je dan eens in online marketing. We geven je in dit artikel een paar praktische tips.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Weet wie je klant is

Weet wie je wilt bereiken. Jongeren zullen op andere kanalen actief zijn dan volwassenen. Elke doelgroep maakt op een eigen manier gebruik van het internet. Doordat je weet wie je klant is, weet je hoe je diegene kunt aanspreken. Spreek je de klant aan met ‘je’ of met ‘u’? En ben je zichtbaar op bijvoorbeeld Facebook of TikTok?

Wat interesseert de klant? Verwacht je meer tractie van mannen of van vrouwen? Gender lijkt misschien onbelangrijk, maar in de marketing heeft een verschil in gender wel degelijk een ander resultaat.


Kies voor het juiste kanaal

Google Ads, Facebook, Instagram, LinkedIn, zoekmachine optimalisatie: over al deze vormen van online marketing zijn complete studieboeken geschreven. En die boeken zijn erg handig, maar dan moet je wel eerst weten wat het juiste kanaal is. Bedenk daarom eerst wie je publiek is, en waar deze te vinden zal zijn.

Een jong publiek is bijvoorbeeld aan te spreken via TikTok. Een ouder publiek zul je vinden op bijvoorbeeld Facebook. En dan is er nog een kanaal dat iedereen gebruikt: Google. Een goede vindbaarheid op Google is dan ook essentieel. Die noemen we SEO, oftewel Search Engine Optimization.


Testen en analyseren

Test en analyseer verschillende strategieën. Wat werkte goed, en wat niet? Laat een proefballonnetje op. Als het faalt, vraag je dan af of je de juiste doelgroep hebt ingesteld, of je website of pagina wel goed genoeg is, of je tekst en foto wel aansprekend genoeg is of simpelweg of het aanbod wel goed genoeg is.

Een product kan nog zo goed zijn, maar als de prijs te hoog is, schrikt dat potentiële klanten af en komen ze niet meer terug. Al die factoren spelen allemaal mee. Test ook met bijvoorbeeld linkbuilding.


Bouw vertrouwen op

Een tip van multimiljairdair Warren Buffet: 1 procent van de bedrijven kan jarenlang teren op hetzelfde klantenbestand. Dat doe je door simpelweg vertrouwen op te bouwen. Een deel van online marketing is natuurlijk het verlenen van het product of dienst op zich.

Zorg ervoor dat klanten tevreden over je zijn en steeds weer terugkomen. Mensen die tevreden over je zijn, zullen zelf reclame voor je maken door je aan te raden bij vrienden, familie en collega’s.

Wees niet bang om op recensieplatformen als Trustpilot zichtbaar te zijn. Je zult misschien ook negatieve feedback krijgen, maar hoe je daarmee omgaat, laat zien dat je betrouwbaar bent. Zo kan een negatieve feedback toch eindigen in een positieve ervaring. En natuurlijk spreken de positieve feedbacks op dergelijke platformen voor zich.