De beste akoestische gitaar in functie van de ervaring

0
De beste akoestische gitaar in functie van de ervaring
De beste akoestische gitaar in functie van de ervaring

De beste akoestische gitaar in functie van de ervaring

Muziek is – net zoals liefde – een universeel gegeven waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende geslachten, rassen en huidskleuren. Dat maakt dat muziek voor velen een krachtig middel is om gevoelens te uiten en bepaalde ervaringen of situaties makkelijker een plaats te kunnen geven.

Uit onderzoek en diverse enquêtes is gebleken dat – naast de (digitale) piano – de gitaar één van de populairste en meest frequent aangekochte muziekinstrumenten blijkt te zijn. Uiteraard dien je hier rekening te houden met verschillende factoren zoals de gebruikte materialen, het type en uiteraard ook je eigen ervaring in functie van het muziekinstrument.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Muziek als universele factor

Dat muziek een belangrijke factor is in het dagelijkse leven van heel veel mensen, hoeft alvast niet langer te verwonderen. Net zoals “liefde” kan ook “muziek” beschouwd worden als een universeel en allesomvattend begrip waarbij diverse grenzen overschreden worden.

Muziek is er namelijk voor jong en oud; dik of dun; blank of zwart. Kortom, iedereen ongeacht afkomst, ras, huidskleur of geslacht mag en moet van muziek kunnen genieten op de manier dat hij/ zij dat wilt.

Bovendien is muziek aanwezig  in tal van verschillende vormen en uitvoeringen en kan het op grote dan wel op kleine schaal beluisterd worden. Zo kiezen sommigen ervoor om tijdens concerten en/ of festivals samen met anderen van hun favoriete artiest of band te genieten.

Anderen kunnen dan weer meer genieten van een streepje achtergrondmuziek – bij voorkeur instrumentaal – tijdens het lezen van een goed boek in combinatie met een heerlijk glaasje wijn.

Kortom, waar je ook gaat of staat; muziek is werkelijk overal aanwezig. Je zult het aantreffen in instrumentale vorm, dan weer met gezang en dit alles over diverse muziekgenres heen gaande van onder andere rock en pop tot R&B, heavy metal en klassiek.


Instrumenten als centrale factor

Dat muziek in alle uithoeken van de wereld aanwezig is en onder diverse vormen en uitvoeringen aan bod komt, hoeft alvast geen voer voor discussie meer te zijn. En ongeacht het genre of de uitvoering, bestaat muziek altijd uit 1 of meerdere muziekinstrumenten al dan niet in combinatie met zangstemmen.

We zien dan ook dat bepaalde muziekinstrumenten net iets vaker lijken voor te komen zoals de (digitale) piano, de elektrische en de akoestische gitaar en het drumstel. Hun populariteit zou eveneens aan de basis kunnen liggen voor het feit dat steeds meer jonge muzikantjes lijken te kiezen voor één van bovengenoemde instrumenten.

Zo lijken er vandaag de dag velen te opteren voor de aanschaf van een elektrische of akoestische gitaar. Wat betreft de elektrische gitaar is de keuze vrij makkelijk gemaakt.

Echter bij de akoestische gitaar dien je rekening te houden met verschillende elementen gaande van de gebruikte materialen, de body van de gitaar, het type gitaarsnaren en uiteraard ook je eigen speelervaring. Zo zullen bepaalde akoestische gitaren net iets meer geschikt zijn voor de ervaren muzikant terwijl anderen dan weer het perfecte startersexemplaar vormen.


Wat is de beste akoestische gitaar?

Behoor je tot één van de vele muzikanten die op zoek is naar een geschikte akoestische gitaar dan komt het er in eerste instantie op aan om op de hoogte te zijn van het aanbod.

Zo is er een duidelijk verschil tussen de klassieke akoestische gitaar enerzijds en de western akoestische gitaar anderzijds. In het eerste geval wordt de gitaar gekenmerkt door een vrij brede hals in combinatie met 6 snaren waarvan de 3 laagste uit staal en de 3 hoogste uit kunststof werden vervaardigd.

Op die manier geniet je een prachtige volle en warme klank wat de klassiek akoestische gitaar uitermate geschikt maakt voor het bespelen van – klassieke – muziekstukken.

In tegenstelling tot de klassiek akoestische gitaar, blijkt de western uitgerust met een vrij dunne en fijne hals in combinatie met 6 stalen snaren. Dit resulteert in een vrij scherpe én zuivere klank wat ideaal om het blues, folk en jazz genre perfect weer te geven. Kortom, er zijn wel heel wat verschillen en bijgevolg voor elk wat wils!


Geef een reactie