Top 10 slechtste pitstops Formule 1 aller tijden

Slechtste pitstops Formule 1 aller tijden
Slechtste pitstops Formule 1 aller tijden

Slechtste pitstops Formule 1 aller tijden

Zo af en toe gaat het echt mis. Hier staat overigens ook een Verstappen op één. Lees meer…


Top 10 slechtste pitstops Formule 1 aller tijden


10. Valtteri Bottas – Wiel zit te goed vast

Bij de Grand Prix van Monaco in het seizoen 2021 gaat Valtteri Bottas naar binnen voor zijn pitstop. Alleen komt het rechtervoorwiel maar niet los.


9. Jerome d’Ambrosio – Spinnen

De Belg d’Ambrosio gaat in de Grand Prix van Hongarije in 2011 ook lekker. Hij laat zijn auto bijna een prachtige halve 360 maken als hij wil stoppen.


8. Kazuki Nakajima – Je moet wel remmen natuurlijk!

Onze Japanse vriend Nakajima gaat nogal tekeer in de Grand Prix van Australië in 2007. Hij gaat veel te hard en rijdt de Williams crew van de sokken.

Zijn commentaar: ‘First of all I would say I’m really sorry that some of my mechanics were injured during my pitstop and that I hope they’re OK. It was a good first race for me but it was slightly overshadowed.’


7. Robert Kubica – Verkeer van links heeft nu wel voorrang

Na een safety car-situatie tijdens de Grand Prix van Hongearije 2010 duiken vele coureurs om de pits in. Het is een drukte van belang en zo gaat Robert Kubica weer de baan op, terwijl Adrian Sutil net wil gaan inparkeren.


6. David Coulthard – Stuurfoutje

Bij de GP van Australië in 1995 gaat Coulthard als leider in de race de pits in. Hij weet alleen de monteurs niet bereiken.


Zie hier de top 10 coureurs met meeste Formule 1-races voor het pakken van de wereldtitel.


5. Lewis Hamilton – Oeps, verkeerder team

Tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2013 parkeert Hamilton zijn Mercedes per ongeluk bij zijn oude team McLaren. Hamilton is inmiddels wel de populairste Formule 1 coureur.


3. Esteban Tuero – Comedy capers

Dit is echt één van de slechtste pitstops in de geschiedenis van de Formule 1, tijdens de 1998 Argentijnse Grand Prix. Hier gaat gewoon echt alles mis voor Esteban Tuero.


2. Eddie Irvine – Banden kwijt

Bij de Grand Prix Formule 1 van Europa 1999 op de Nürburgring zijn de monteurs van Ferrari een band kwijt. Na zo’n 30 seconden kan Ervine pas weer weg rijden.


1. Jos Verstappen – De fik erin!

Tijdens een pitstop bij de GP van Duitsland op Hockenheim in 1994 werd er tijdens het bijtanken benzine op hete auto-onderdelen gemorst. Hierdoor stond de auto, met Verstappen er in, korte tijd in lichterlaaie. Dit leverde hem een licht verbrande neus op. Dat kwam doordat hij het vizier van zijn helm open had staan, zoals toen gebruikelijk was. Sindsdien hebben coureurs tijdens het bijtanken hun vizier dicht.


Lees hier ->>> meer over Formule 1 op deze website.