Beste gitaristen van de wereld, de top 25

Beste gitaristen van de wereld, de top 25
Beste gitaristen van de wereld, de top 25

Beste gitaristen van de wereld, de top 25

Iedereen zin in wat heerlijk scheurende herrie? Nou, luister en kijk hier naar de beste gitaristen van de wereld.

We hebben het lijstje wederom niet zelf bedacht, maar deze top 25 beste gitaristen van de wereld is samengesteld door het beste muziekblad van de wereld: Rolling Stone.

Met wat feitjes en met veel overdonderende video’s van onder andere de meest mooie gitaarsolo’s ever…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


De 25 beste gitaristen van de wereld

 

25. Tony Iommi

Tony Iommi’s gitaarspel (Black Sabbath) was vernieuwend op het gebied van riffs in de heavy metal, bijvoorbeeld in nummers als Paranoid, War Pigs en The Wizard.

Hij dankt daaraan zijn bijnaam: “”The Riffmeister””. Iommi heeft met name aan heavy- en doommetal een grote bijdrage geleverd.


24. Angus Young

Angus Young probeert om zijn privéleven zoveel mogelijk uit de media te houden. Het is bekend dat hij een huis heeft in Nederland, daarom staat hij daar genoteerd in de Quote 500, een lijst van de rijkste mensen van Nederland.


23. Buddy Guy

Guy is een Amerikaanse blues- en rockgitarist en zanger die reeds vijfmaal een Grammy Award won.


22. Frank Zappa

Bijzonder is dat Zappa nooit ‘samenwerkte’ met muzikanten op de manier die gebruikelijk was in de popmuziek. Hij nam muzikanten in dienst, betaalde hun loon en ontsloeg ze.


21. Chet Atkins

Atkins creëerde samen met Owen Bradley de Nashville-sound en de Nederlandse zanger / gitarist René Shuman werkte begin jaren 90 in Nashville met Chet Atkins.


Zie hier de top 100 beste New Wave bands aller tijden


De 20 beste gitaristen van de wereld


20. Carlos Santana

Op vierjarige leeftijd leerde Santana viool spelen van zijn vader en op achtjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen.

19. James Burton


Burton was de vaste sologitarist bij de Elvis Presley-concerten uit de jaren zeventig en na de dood van Elvis speelde James samen met vele andere bekende artiesten. Burton’s bijnaam is “”King of the Telecaster””.
http://youtu.be/vkqnzzFIazM

18. Les Paul

Les Paul, artiestennaam van Lester William Polsfuss (Waukesha (Wisconsin), 9 juni 1915 White Plains (New York), 13 augustus 2009) was een Amerikaans gitarist, gitaarbouwer, uitvinder en songwriter.

Als jazzmusicus speelde hij in de jaren 40 en 50 onder andere met saxofonist Illinois Jacquet, trombonist J.J. Johnson en pianist Nat King Cole. Les Paul was een van de pioniers bij het ontwikkelen van de elektrische gitaar met een massieve body.


17. Neil Young

Kenmerkend voor de muziek zijn Youngs hoge, onvaste falsetto en zijn afwisselend akoestische en elektrische gitaarspel.


16. Derek Trucks

Derek Trucks wordt onder bluesliefhebbers beschouwd als één van de beste gitaristen van zijn generatie.


Zie hier de Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM met beeld.


De 15 beste gitaristen van de wereld


15. Freddy King

Freddie King (Gilmer (Texas), 3 september 1934 – Dallas, 28 december 1976) was een bluesgitarist en zanger en één van de ‘Three Kings’ van de blues gitaar samen met B.B. King en Albert King.


14. David Gilmour

David Gilmour sloot zich in 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd en werd in 1968 leadgitarist en mede-vocalist nadat de band besloot Syd Barrett, die met drugsproblemen kampte, eens niet op te halen voor een concert.

Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd hij de nieuwe leider van Pink Floyd.


13. Albert King

Albert King (geboren als Albert Nelson; Indianola (Mississippi), 25 april 1923 – Memphis (Tennessee), 21 december 1992) was een invloedrijke Amerikaanse bluesgitarist en zanger.

Deze King was één van de eerder genoemde ‘Three Kings’ van de Bluesgitaar, samen met B.B. King en Freddie King). Hij mat 1.98 meter en woog 118 kg en stond bekend als ‘The Velvet Bulldozer’.
http://youtu.be/h5dpp2iCRwM


12. Stevie Ray Vaughan

In 1990 nam Stevie Ray Vaughan samen met zijn broer Jimmie een cd op genaamd Family Style. en dit was één van de laatste hoogtepunten in zijn leven.

Hij stierf in de middag van 27 augustus 1990 tijdens een tragisch helikopterongeluk. Vaughan had die avond opgetreden op het ‘Alpine Valley Festival’, samen met sterren als Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton. Stevie Ray Vaughan werd 35 jaar oud.


11. George Harrison

George Harrison (Liverpool, 24/25 februari 1943 – Los Angeles, 29 november 2001) was de gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. In 1979 produceerde hij de Monty Python-film Life of Brian.


De 10 beste gitaristen van de wereld


10. Pete Townshend

Peter Dennis Blandford (‘Pete’) Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who.
http://youtu.be/594WLzzb3JI


9. Duane Allman

Howard Duane Allman (Nashville, Tennessee, 20 november 1946 – Macon, Georgia, 29 oktober 1971) was een Amerikaans gitarist. Duane Allman verongelukte met zijn motorfiets en zijn broer Gregg zette de Allman Brothers Band voort.


8. Eddie Van Halen

Edward Lodewijk ‘Eddie’ van Halen (Nijmegen, 26 januari 1955)[1] is een Nederlands-Amerikaans gitarist, bekend geworden als medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen.

Hoewel hij wordt gezien als de man die de two hand tapping-techniek populariseerde, was hij niet de uitvinder van deze techniek.


7. Chuck Berry

Charles Edward Anderson Berry (St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaans gitarist, zanger en componist.

Berry was één van de eerste leden van de Rock and Roll Hall of Fame (1986). In 1982 werd hij opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.
http://youtu.be/AEq62iQo0eU


6. B.B. King


Zie hier de top 100 beste gitaar nummers aller tijden volgens Rolling Stone Magazine.


De 5 beste gitaristen van de wereld


5. Jeff Beck


4. Keith Richards

Richards (Dartford, 18 december 1943) is een Engelse gitarist, songwriter, zanger, producer en mede-oprichter van de Engelse rockband The Rolling Stones.


Zie hier de top 10 artiesten met de meeste Grammy Awards.


De 3 beste gitaristen van de wereld


3. Jimmy Page

James Patrick Page (Heston (Middlesex), 9 januari 1944) is een Brits gitarist. Page begon zijn muzikale carriëre als sessiemuzikant maar kreeg voor het eerst grote bekendheid als gitarist van de Britse band The Yardbirds.

Toen deze band in 1968 uiteen viel stelde Page een nieuwe band samen, genaamd Led Zeppelin en met deze band zou hij bekend worden als een van de pioniers van de hardrock.


2. Eric Clapton

Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Op 20 maart 1991 viel zijn vierjarig zoontje Conor uit een raam op de 53ste verdieping van een wolkenkrabber, waar hij samen met zijn moeder woonde, in Manhattan, New York en Clapton drukte het vele verdriet dat hij had uit in het nummer ‘Tears in Heaven’ waarmee hij in 1992 een Grammy Award won.


1. Jimi Hendrix

James Marshall (Jimi) Hendrix (geboren als Johnny Allen Hendrix, Seattle, 27 november 1942, Londen, 18 september 1970) was een invloedrijke Amerikaanse gitarist en singer-songwriter.

Hij werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken.
http://youtu.be/a6meMBtTgKQ